Kaip sužinoti, kur gyvena buvęs bendradarbis?

Prieš pusmetį televizijos ekrane atpažinau buvusį bendradarbį ir gerą draugą, su kuriuo išsiskyrėme maždaug prieš 25 metus. Jis gyveno Kazlų Rūdoje. Panorau su juo susitikti. Nuvykau ten ir po ilgų vargų sužinojau, kad jis „emigravęs“ į Kauną. Kaip jį rasti Kaune? Anksčiau buvo tokia įstaiga – adresų biuras. Sumoki kelias kapeikas ir turi adresą. Žinau, kad įvairios valstybinės institucijos turi žmonių adresus, bet ar kas man gal išduoti tokią „paslaptį“? Nesinaudoju internetu, neturiu kompiuterio. Vincas


Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos Informacijos ir technologijų skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Grikinaitė:

Duomenys apie fizinių asmenų gyvenamąją vietą tvarkomi LR gyventojų registre, todėl dėl tokių duomenų gavimo LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nustatyta tvarka siūlytina kreiptis į Gyventojų registro tarnybą prie LR Respublikos vidaus reikalų ministerijos Vilniuje, A.Vivulskio g. 4A. Prašant pateikti asmens duomenis, vadovaujantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo 6 straipsniu, prašyme turi būti nurodytas asmens duomenų naudojimo tikslas, teikimo ir gavimo teisinis pagrindas ir prašomų pateikti asmens duomenų apimtis. Išsamią informaciją apie asmens duomenų teikimą iš Gyventojų registro galima rasti Gyventojų registro tarnybos interneto svetainėje skiltyje „Paslaugos“.


Šiame straipsnyje: Klausk specialisto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių