Pereiti į pagrindinį turinį

Afrikietės programoje – T.Chapman dainos

2009-03-12 09:00
Afrikietės programoje – T.Chapman dainos
Afrikietės programoje – T.Chapman dainos / Redakcijos archyvo nuotr. Televizija: LTV rengiamuose "Žaliojo obuolio" apdovanojimuose D.Meyo pernai dainavo su Asta Pilypaite.

Legendinė dainininkė Tracy Chapman šią vasarą koncertuos Belgijoje ir Šveicarijoje. Neturintiems galimybių ten nukakti jos hitus dainuoja afrikietė dainininkė Diane Meyo.

26-erių D.Meyo iš Kamerūno likimas į Lietuvą atviliojo prieš keletą metų. Čia mergina iš saulėto krašto pirmą kartą išvydo sniegą ir pirmą kartą užlipo ant profesionalios scenos. Savo solinę karjerą Diane pradėjo prieš metus Vilniuje – tuomet atsirado unikalus muzikos projektas "Tracy Chapman Project". D.Meyo talentą ir puikius vokalinius duomenis įvertino ir kritikai, ir klausytojai.

Kurį laiką ši koncertinė T.Chapman programa buvo dingusi iš lietuviškos scenos, nes artistė susilaukė pirmagimio. Tačiau po trumpų motinystės atostogų egzotiškos išvaizdos dainininkė vėl pasirengusi užkariauti sceną. Diane neslepia džiaugsmo, kad jos ypatingą vokalą pastebi ir mėgsta Lietuvos publika.

Jauna dainininkė savo koziriais laiko gražų balsą, gebėjimą improvizuoti, žaismingą scenos jausmą ir šiltą bendravimą su publika. T.Chapman – jos mėgstamiausia dainininkė.

Ši net keletą prestižinių "Grammy" statulėlių pelniusi 45-erių atlikėja turi nemažai gerbėjų Lietuvoje, tačiau iki šiol dar niekas nebandė profesionaliai perdainuoti jos kūrinių. Juolab kad dauguma specialistų pabrėžia, jog jos baladėms dainuoti europiečių vokalas apskritai netinka. O kaip gražiausios pasaulinio garso Amerikos juodaodės dainos skamba tikros afrikietės lūpose, bus galima išgirsti šį vakarą klube "Champagne Bar".

Folkroko kūrėjos ir dainininkės T.Chapman kūryboje dažniausiai nuošaly lieka šio stiliaus muzikantams artimos bliuzo, kantri ar rekonrolo muzikos atšakos. Pirmenybę Amerikoje gyvenanti dainininkė teikia afrikietiškai muzikai. Egzotiškas įvairių stilių – folk, bliuzo, soulo, afro – mišinys jos muzikoje jau garantavo T.Chapman vietą muzikos istorijoje. Ambicijų tapti savito stiliaus žvaigžde neslepia ir D.Meyo. Regis, visai rimtai ji yra užsiminusi apie svajonę pirmiausia tapti mūsų šalies žvaigžde, o kai jau išgarsės čia, ieškoti kelių užlipti ir į didesnes Europos scenas.

Muziką D.Meyo vadina būdu gyventi ir jaustis laimingam. "Įsitikinau, kad Lietuvoje žmonės klausosi ir žino įvairią muziką. T.Chapman dainos patinka daugeliui. Muzika – tiesiausias kelias į žmogaus širdį. Jeigu klausytojas po koncerto jaučiasi pakylėtas, vadinasi, mano tikslas pasiektas", – sakė D.Meyo. Siekti šio tikslo dainininkei padeda su ja koncertuojantis gitaristas Paco.


VIETA: "Champagne Bar", A.Vienuolio g. 4, Vilnius.

LAIKAS: kovo 12 d. 21 val.

KAINA: 25 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų