Pereiti į pagrindinį turinį

Ar reikia moterims dovanoti gėlių?

2010-03-07 07:08
J.Veselka, R.Šilanskas, S.Skambinas, Mundis, E.Sipavičius įsitikinę, kad Kovo 8-ąją moteris sveikinti būtina.
J.Veselka, R.Šilanskas, S.Skambinas, Mundis, E.Sipavičius įsitikinę, kad Kovo 8-ąją moteris sveikinti būtina. / Gedimino Savickio (BFL) nuotr.

Penki vyrai. Penkios nuomonės. Penki teiginiai be abejonių. Būtinai. Privaloma. Dėmesys. Meilė. Moteris. Prostitutė. Mama. Politikė. Studentė. Žmona. Nesvarbu, kad ir kas ji būtų.

Priminimas ir stipriai geriančiam

Jei Seimo narys Julius Veselka užmirštų Kovo 8-ąją, nuo žmonos Antaninos gautų velnių. Tačiau, juokiasi Julius, taip niekada nenutiko: "Nebent kada nors buvau girtas ir užmiršau."

Tai – puiki tradicija. Moterų šventė. Seimo narys pabrėžia: visų! Nepriklausomai, ar ji mama, studentė, prostitutė, senutė, namų šeimininkė, mokslininkė. "Ne kiekvienas gali, kaip Pugačiovos dainoje, dovanoti milijoną rožių, bet vieną žiedelį – būtina!" – įsitikinęs J.Veselka.

Kovo 8-oji, šyptelėja Seimo narys, įpareigoja net stipriai geriantį ar užmaršų vyrą prisiminti žmoną ar meilužę.

Bet ar reikia minėti Kovo 8-ąją? Galbūt užtenka, kad vyrai dovanotų gėles tada, kai nori nustebinti ar sužavėti mylimąją?

"Tarp vyro ir moters visą gyvenimą vyksta puikus žaidimas, – kalba J.Veselka. – Vienas prašo, kitas neduoda. Ir ta data – tarsi to žaidimo priminimas. Nereikia jos sieti su politika, partijomis, spalvomis, nacijomis, pinigais. Yra nuostabus dalykas: vyras ir moteris."

Sutaupyti litą?

Už ką Julius myli savo žmoną? Koks mieliausias jos bruožas? "Tai – mano žmona, ir viskas tuo pasakyta, – nukerta J.Veselka. – Ne globalistė, ne internacionalistė, ne politikė, o visų pirma – moteris."

Kovo 8-ąją, mano Julius, nebūtinos dovanos. Tik dėmesys ir gėlės. Moterys kaip tik to ir laukia.

"Kvaila, kad kai kas tą dieną sieja su tarybine švente, – įsitikinęs J.Veselka. – Įteikti bent tulpelę ar lauko gėlių – negi tai sunku? Na, taip, moteriai neįteikiantys gėlių oponentai gali sutaupyti 50 centų ar litą."

Ar Kovo 8-ąją Seimo narys gėles teikia tik žmonai? Julius kvatojasi: "Ką, aš kvailas, kad prisipažinčiau?"

S.Skambinas mėgsta stebinti

Gėlės – visada! Nors nebūtinai tulpės. Karinos Krysko mylimasis, šokėjas Saulius Skambinas niekada neužmiršta Tarptautinės moterų dienos.

"Kas būtų Žemėje be moterų? – neįsivaizduoja Saulius. – Katastrofa! Juk dėl jų net karai kyla. O matyti jas švytinčias ir puikios nuotaikos malonu kiekvienam vyrui."

Kovo 8 dieną galima dovanoti gėlių visoms moterims, įsitikinęs S.Skambinas. Mamoms, močiutėms, draugėms, kolegėms, mylimosioms.

Taip, jis ir šiemet sveikins Kariną. Dovanos jos mėgstamiausių gėlių – frezijų.

Paprašytas išskirti vieną, jam mieliausią K.Krysko savybę, kurią jis itin vertina, S.Skambinas susimąstė: "Aistra ir meilė bėgant laikui keičiasi, tačiau labai vertinu supratingumą ir toleranciją."

Saulius neslepia, kad jam mieliau nudžiuginti moterį ne Kovo 8-ąją, o tada, kai ji to nesitiki. Dieną prieš ar dvi po oficialios datos.

"Man malonu stebinti", – prisipažįsta S.Skambinas. Kartą kovo 8-ąją pas vieną merginą jis atėjo be gėlių. "Jos veidas iškart išdavė, kad ji tikėjosi būti pasveikinta", – prisimena Saulius.

Jis paprašė, kad mergina palydėtų jį iki automobilio. O bagažinėje...

Mundis meilės nepaaiškina

Dainininkui, verslininkui, šou laidų dalyviui Mundžiui Kovo 8-oji daug kartų mielesnė šventė už niūrių datų paminėjimus.

"Žmonai dovanoju gėles be progos, – tikina Mundis. – Jos mėgstamas – dideles, baltas. Dažniausiai – lelijas. Tai vyksta kas antrą dieną ar kas antrą mėnesį. O Kovo 8-oji tarsi primena įsipareigojimą mylimam žmogui. Tai parodo mūsų pačių, vyrų, vertybes, požiūrį į tą žmogų."

Mundis netiki, kad yra moterų, kurios nenori būtų pasveikintos Kovo 8-ąją. Tos, kurios garsiai deklaruoja, kad ši šventė nereikalinga, giliai širdyje yra vienišos: "Bet jos trokšta dėmesio, būti mylimos ir globojamos."

Saldainis, gėlė, dovanėlė. Nesvarbu kas, įsitikinęs Mundis. Ar netgi atliktas darbas, kurį įprastai atlieka antroji pusė.

Meilės, įsitikinęs Mundis, neįmanoma paaiškinti. Jei, svarsto dainininkas, žinome, dėl ko mylime žmogų, tada jo nemylime: "Tada mes tik randame priežastį būti kartu su juo. Meilė valdo ir nežinai kodėl. Tik norime, kad šis jausmas niekada nesibaigtų."

R.Šilanskas ir maži gvazdikai

Humoristas Raimondas Šilanskas nesupranta homoseksualų: "Gėles dovanoju žmonai todėl, kad ji yra moteris! Pirmiausia, ji mano vaiko mama. Tai moteris, su kuria gyvenu ir noriu girdėti jos balsą, matyti akis. Jei yra galimybė, gėles reikia dovanoti kiekvieną dieną. Paskambinkite žmonai, ji pasakys, kad jai įteikiu gėlių bent kartą per savaitę. Ir ją myliu už tūkstantį savybių."

Dažniausiai R.Šilanskas dovanoja žmonos mėgstamas gėles jam keistu pavadinimu – hiacintus. Jis pats labai mėgsta dovanoti ir miniatiūrinius gvazdikus. Baltus, geltonus, raudonus.

Kovo 8-ąją jis paprastai dirba, viešą paslaptį atskleidė Raimondas. Šį kartą vyks į Šiaurės Airiją. Tačiau vieną Kovo 8-ąją jis su žmona pasidovanojo kelionę į Norvegiją. Ir tą dieną ji (Raimondas alkoholio nevartoja) gėrė šampaną.

"Per šią šventę galime nudžiuginti ir bendradarbę, ir nepažįstamąją gatvėje, – studentavimo laikais R.Šilanskas su kolega vakarais priskindavo prie Klaipėdos konservatorijos augančių tulpių ir vaikščiodamas po bendrabutį sveikindavo bendrakurses. – Tiesa, kolegai tai liūdnai baigėsi. Šiuo poelgiu jis perpildė vadovybės kantrybės lašą ir jį pašalino iš konservatorijos."

Moteriškiausia gėlė – tulpė

Dainininkui Egidijui Sipavičiui tulpė – pati moteriškiausia gėlė. "Pažvelkite į tą gėlę, – sako Egidijus. – Žiedo forma – tarsi moters figūra. Klubai, juosmuo."

"Kovo 8-ąją būtinai turime dovanoti gėles. Ir ne tik tą, – pasak E.Sipavičiaus, moterys nuspalvina niūrų, sausą vyrų gyvenimą. – Jos mums suteikia spalvų. Jos rūpestingos ir daug ką mums atleidžia. Skubantiems ir kartais abejingiems."

Iš savo žmonos savybių jis išskiria sugebėjimą atjausti, suprasti, kai vyrui sunku ir bloga. Kartais, teigia dainininkas, gyvenimas pasiūlo ne tokias sąlygas, kokių mes norime.

Kovo 8-ąją, mano Egidijus, nereikia dovanų, nes tai būtų materialu. Tą dieną ypač reikia dėmesio ir gėlių. Nesvarbu, kokios spalvos, bet dovanotų iš širdies. Bent mažyčio tulpės žiedelio.

O moterys, kurios nemėgsta Kovo 8-osios? Ir kurios nenori tą dieną gėlių? Egidijus to nesupranta: "Yra moterų, kurioms nereikia, kad jas praleistų pro duris. Neva tai žeidžia jų lygiateisiškumą. Laimė, savo kelyje tokių moterų nesutikau."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų