Pereiti į pagrindinį turinį

Bliuzo ir džiazo aula

2009-03-03 09:00
Bliuzo ir džiazo aula
Bliuzo ir džiazo aula / Redakcijos archyvo nuotr. Šventė: klubo atidarymo proga koncertuos ir "Bliuzo katinai".

Viduramžius menančiame Vilniaus universiteto ansamblyje rytoj duris atvers bliuzo aula. Čia atidaromas muzikos klubas "Aula Blues Club" turėtų patraukti džiazo, bliuzo ir roko gerbėjų dėmesį.

Kavinės "Žaltvykslė" vietoje įsikūręs alaus restoranas "Aula" pasiryžęs gyventi rimtosios muzikos ritmu. Naujajame klube trečiadienis paskelbtas bliuzo diena, džiazo improvizacijos skambės ketvirtadieniais. Vėliau ketinama atiduoti duoklę ir rokui – kurti klasikinio roko renginius, panašius į "AC/DC project". Pasirodyti klube galės ir neprofesionalai – džiazo, bliuzo, roko muzikantai mėgėjai.

Klubo kūrėjų vizija – tarptautiniai bliuzo ir džiazo projektai, bendradarbiavimas su kitų šalių bliuzo ir džiazo klubais. Laukiama ir užsienio muzikantų.

Lietuvoje yra daug improvizacinės muzikos kūrėjų ir mėgėjų, bet ligšiolinė patirtis rodo, kad beveik visi džiazo klubai anksčiau ar vėliau bankrutuoja. Nors valstybė pripažįsta, kad ši muzika verta paramos ir ypač – jaunimo dėmesio, prakalbus apie rėmimą visi geri norai išgaruoja. Bet "Aula Blues Club" optimizmo nepraranda ir tikisi bliuzo gerbėjams sukurti oazę pačioje Vilniaus širdyje.

Trečiadienio vakarą bliuzo sezoną klube atidarys bliuzo grupė "GKG Blues Cats". Vilniaus baruose ir klubuose gimę "Bliuzo katinai" plačiajai publikai pirmą kartą prisistatė dar 1997 m. Druskininkų kantri ir bliuzo festivalyje "Pūdas druskos". Per klubo atidarymo šventę svečiams taip pat koncertuos geriausiu Lietuvos bliuzo gitaristu vadinamas Vladimiras Kaplanas ir klavišininkas Arvydas Meška. Muzikinę programą pristatys akustinių gitarų trio "Kryžkelės" ir "Rockabilly Trio". O nuo 22 val. prasidės "Jam Session" su "Blues panorama" – koncertuos muzikantai Kenny "Blues boss" Wayne'as, Tuck & Patti, Shemekia Copeland, Lou Donaldsonas, Kenny Nealas.

VIETA: "Aula Blues Club", Pilies g. 11, Vilnius.

LAIKAS: kovo 4 d. 19 val.

KAINA: nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų