D. Bosas dukters ištuštintos banko sąskaitos istorija: kreiptis į teismą nebeprireiks?

  • Teksto dydis:

„Asmuo, pasisavinęs pinigus iš svetimos sąskaitos, vadinamas vagimi ir neša atsakomybę. O kaip vadinti valstybines kontoras – „Sodrą“ ir Ligonių kasas, kurie neteisėtai, per dvi dienas, iš studentės sąskaitos be perspėjimo pasisavina visus pinigus ir dar daugiau, nei buvo sąskaitoje?“, – štai tokiu įrašu prieš porą dienų pasidalijo verslininkė Daina Bosas.  Žinoma moteris pasipiktino, kai per klaidą buvo ištuštinta jos dukters Marijos Randers banko sąskaita. Ketvirtadienį, anot D. Bosas, pinigai į merginos sąskaitą buvo sugrąžinti.

„Susisiekus, paaiškina, jog įvyko sisteminė klaida, paprašo užpildyti krūvą prašymų ir pažada grąžinti pinigus per 20 darbo dienų. Pabrėžiu, per 20 darbo dienų?!!!! Žmogus minusinėj sąskaitoj dėl babcių, į kurių kabinetus XXI a. dar neatėjo, klaidos ir prašom – laukite 20 darbo dienų. Jau nekalbant apie tai, kad sugadinta banko kredito istorija. Tai kaip juos vadinti? Šaraškino kontoromis ar vagimis? Ir nuo kada jiems suteiktas leidimas šarinti po svetimas sąskaitas ir nusirašinėti pinigus? Ypač, kai žmogus jiems nieko neskolingas“, – rašė žinoma moteris.

D. Bosas teigė, kad jai pavyko išsiaiškinti, kad ši klaida dažnai kartojasi – ji sulaukė kitų žmonių pasakojimų. „Nenoromis pradedi galvoti, jog tai – ne klaida, o sistema. Gerovės valstybėje žmogus paliekamas be euro ir tai padaro valstybinė įstaiga „Sodra“. Bet su manim šita korta nepaeis“, – sakė moteris, kuri dėl tokio elgesio svarstė kreiptis į teismą.

M. Randers institucijos paaiškino, kad pinigai buvo nuskaičiuoti, nes ji nesumokėjo privalomųjų PSD įmokų ir Ligonių kasos nurodė skolą išieškoti. M. Randers yra studentė, o ją išlaiko tėvai.

Ketvirtadienį D. Bosas socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame dėkoja už palaikymą ir pasakojo, kad žmonės po šios istorijos puolė tikrintis savo banko sąskaitų ir randa ten „staigmenų“. „Šį reikalą aš perdaviau advokatui ir jis šį reikalą sutvarkys. Advokatai mano, kad tai yra labai įžūlu ir jie mato prasmę tame, kad aš netyliu. Suvokiu, kad man finansiškai neapsimoka eiti į teismą civiline tvarka. Tačiau čia jau yra ir principo reikalas. Nes, jeigu aš neparašysiu pretenzijos, man teks praryti banko, tada registro mokesčius. Manau, kad dukrai priklauso ir palūkanos už neteisėtai naudotus jos pinigus. Svarbiausias dalykas šioje istorijoje yra bankinės kredito reputacijos atstatymas“, – pasakojo moteris, teigianti, kad blogas emocijas ji nori dėti į šalį.

Vėliau verslininkė pranešė, kad į jos dukters banko sąskaitą Valdyba prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sugrąžino 538 eurus 36 centus.

„Tai 20 darbo dienų laukti nereikėjo. Pasirodo, galima ir pagreitinti“, – sakė D. Bosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Užjaučiu "Sodrą" Ir paslysk , galvoju, ant tokio turinio.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Nereikia pontų. Sodra dirba darbą ir tiktai reikia džiaugtis kad uoliai . Ta pati ponia Daina melžia Sodros pinigus ko gera , tiktai ta sumelė yra dar su dviem nuliais į mėnesį . Ateina pensininkas ar kitas ligonis su pinigais gautais iš Sodros -išeina švariai nuskustas ir nupraustas , nepaklausus ką tu žmogau visą mėnesį valgysi , ar nupirksi anūkėlei barankėlę. Daina žino -barankos skylių užteks visiems. Tad toks piarinimasis turi dvi puses ir kovos būdas dėl menamos teisybės , kuri vienaip ar kitaip būtų atitaisyta , panašu į grojimą fanfaromis ant šūdo krūvos. Garsas didelis , bet kvapas ....

Yra teisybe

Yra teisybe portretas
Saunu kad moteris nenuleido ranky pries musu biurokratine sistema ir tikrai manau reiktu gerai pamokyt tokias institucijas kurios landzioja po svetimas saskaitas ir be perspejimo daro ka nori. Kazkoks absurdas, tarytume gyvenam kazkokioj policineje atsilikusioje santvarkoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių