D. Bosas neslėpė pasipiktinimo: ar tiesos paieškos teisme turi tiek kainuoti?

  • Teksto dydis:

Apie Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo suimtųjų prižiūrėtojos darbą, pareigūnų patyčias iš kalinių bei spaudimą miegoti su nusikaltėliais, siekiant išpešti trūkstamą informaciją, prabilusi 20-metė Laura Kalinauskaitė liko be darbo.

Apie tai, kad buvo atleista po to, kai parašė pareiškimą savo noru išeiti iš darbo, Laura papasakos jau šio ketvirtadienio vakaro pokalbių laidoje.

Pasak merginos, iš darbo išeiti ji pasiprašė po to, kai neištvėrė jai daromo spaudimo. Lauros istorija pastarosiomis savaitėmis nuolat mirga spaudoje. Mergina svajojo dirbti jėgos struktūrose, tačiau vos pradėjusi mokymus sulaukė vyresniųjų kalėjimų sistemos darbuotojų nurodymų, kurie pribloškė. Merginai ne kartą primygtinai buvo peršama tapti slapta pareigūnų bendradarbe, užmegzti romaną su kai kuriais kaliniais ir tokiu būdu padėti surinkti byloms trūkstamus įrodymus. Laura atsisakė ir tuomet susidūrė su spaudimu – Kalėjimų departamento pareigūnai teigė turintys prieš ją kompromituojančios informacijos, sulaukė ir spaudimo išeiti iš darbo, ir grasinimų.

„Teisybė tų pusėje, kurie turi pinigų“, – tiesiai ir be užuolankų rėš žurnalistas Dainius Sinkevičius, vienas pirmųjų pakalbinęs Laurą. Neseniai vyras išleido knygą „Pravieniškių mafija. Nerašyti zonos įstatymai: dar neskelbti faktai ir garsių kalinių išpažintys“.

Tuo metu verslininkė Daina Bosas neslėps pasipiktinimo pasakodama apie tiesos paieškas, trunkančias jau trejus su puse metų ir jos šeimai jau kainavusias 16 tūkst. eurų. Kai Dainos dukrai medikė vietoj skiepo nuo viruso, sukeliančio gimdos kaklelio vėžį, suleido nežinomo skysčio, Daina nusprendė netylėti ir ieškoti teisybės teisme. Daina tai vadina pilietine akcija ir klausia – ar tikrai tiesa turi tiek kainuoti ir kas tada, jei žmogus neturi pinigų?

Prieš pusantrų metų iš 14-ojo viešbučio aukšto Klaipėdoje iškritusio modelio Dovilės dėdė Arūnas Pakulevičius teigs tiesos ieškosiantis iki galo ir paaukosiąs tiek laiko ir pinigų, kiek tik reikės.

Tuo metu kita garsi žurnalistė Rasa Karmazaitė primins neseniai plačiai nuskambėjusią istoriją, kai dabartinio Seimo nario sūnus iš garsių sportininkų, verslininkų, netgi teisininkų galimai išviliojo 5 milijonus eurų tariamam verslui, siūlydamas investuoti su dideliais procentais, o vėliau pinigus tiesiog pasisavindamas.

„Teisingumą gali rasti ne kiekvienas, būtent todėl, kad tiesos paieškos kainuoja”, – teigs teisininkas Karolis Rugys, teismuose atstovavęs ne tik apie kalėjimų sistemoje vešinčią korupciją prabilusiai ir kaltinimų vėliau sulaukusiai Rasą Kazėnienei, bet ir merginoms, bandžiusioms įsidarbinti pas dabar jau buvusį Seimo narį, verslininką Kęstutį Pūką, ir vėliau prabilusioms apie seksualinį priekabiavimą.

„Be teisingumo valstybė virs banditų gauja“, – rėš buvęs generalinis prokuroras teisininkas Artūras Paulauskas.

Pokalbių laida „Valanda su Rūta“ jau šį ketvirtadienio vakarą nauju laiku, 19.30 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvykit kas nors

Išvykit kas nors portretas
tą vedančiają Rūtą. Negalėjau žiūrėti iki galo laidos nors žmonės buvo sukviesti tikrai verti dėmesio. Niekaip neišmoksta vedėja nekaišioti savo kvailų klausimų neleidžiant ramiai žmogui atsakyti ir normaliai išdėstyti mintį. Ne be reikalo šią laidą pravaržiuoja ,,pas durną Rūtą". O Bosienei (ir kitiems garbingiems, nepasiduodantiems niekšingai sistemai žmonėms) Respect. Dievas yra..

situacija

situacija portretas
tai ir suniui aisku,kad visa sistema dirba sau arba.....baisu tai suprasti,bet tai gyvenimo realybe.deja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių