Dainininkės Vashos dukrelės krikštynos – lyg iš pasakos

  • Teksto dydis:

„Tai mums buvo itin svarbi šventė. Jai ruošėmės ne vieną mėnesį“, – patikino dainininkė Gabrielė Rutkauskienė-Vasha ir krepšininkas Ronaldas Rutkauskas, artimiausius giminaičius bei draugus pakvietę į pasakiškas pirmagimės Adrijos krikštynas.

Kaip ir kur vyks ceremonija, pora nusprendė dar gyvendama Graikijoje. Pasibaigus krepšinio sezonui ir parskridus atostogų į Lietuvą reikėjo pasirūpinti visomis krikšto dienos smulkmenomis – nuo drabužėlių iki dekoracijų šventinių pietų vietoje.

Tapti aštuonių mėnesių Adrijos krikšto tėvais Gabrielė ir Ronaldas pakvietė savo artimiausius draugus Ievą Lenickaitę ir Vytautą Kamarūną. Jiems dukrelės vardu tėvai nusiuntė stilizuotus kvietimus, kuriuose buvo aprašyta krikšto svarba bei prašymas reikšmingą dieną prisiimti atsakingas pareigas.

Krikštynų iškilmės vyko Kauno Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje. Jose dalyvavo apie 30 Rutkauskams svarbių žmonių. Ceremonijos metu Adrijai suteiktas Anos krikšto vardas.

„Adrija šiaip ramus ir geras vaikas, bet per krikštynas patriukšmavo“, – su šypsena pasakojo šventės kaltininkės mama.

Krikšto rūbeliu ir žvake pasirūpino I. Lenickaitė. Dangiškos spalvos suknelę Adrijai sukūrė Paula Poderytė, o Gabrielė švelnaus melsvo atspalvio drabužį išsinuomojo „AR salone“. „Laikėmės bažnyčios tradicijų, kurios liudija, kad mergaičių krikšto metu reikėtų rinktis žydrą spalvą, nes toks rūbas būdavo Marijos“, – sakė G. Rutkauskienė.

Krikštynų šventei Gabrielė pasirinko „Burbulų ir gėlių“ temą, kurioje turėjo dominuoti pasteliniai tonai. Stalus ji puošė iš hortenzijų, bijūnų, rožių ir kitų žiedų sukurtomis kompozicijomis, kurių centre nutūpė angeliukai. Ypač daug dėmesio Gabrielė skyrė desertų stalui, todėl atidžiai ieškojo, kas galėtų kruopščiai išpildyti visus jos sumanymus. „Man svarbi buvo ir saldumynų kokybė, ir grožis. Buvau labai nustebusi, jog rinkdamasi tortą, galėjau paprašyti, jog jis būtų be cukraus, gliuteno ar net veganiškas!“, – sakė Gabrielė.

Tardama pirmąjį savo žodį svečiams ir padėką už tai, kad atvyko į šventę, ji nesulaikė ir ašarų prisiminusi amžinojo poilsio iškeliavusį savo senelį. „Jis būtų labai džiaugęsis švente... Mylima anūkė, mylima proanūkė... Į šventę susirinko net penkių mūsų giminės kartų atstovai“, – sakė Vashos mama ir Adrijos močiutė Viktorija Mauručaitė.

G. Rutkauskienė krikšto tėveliams perskaitė Adrijos laišką, ko ji iš jų tikėtųsi ir lauktų. Savo pažadus mažylei rašė ir visi svečiai. Pavyzdžiui, močiutė Viktorija įsipareigojo anūkę išmokyti žvejoti, krikšto mama – plaukti, tėtis Ronaldas – žaisti šachmatais. Gabrielė savo dukrelę ves į teatrą, o V. Mauručaitės sužadėtinis Artūras Butkevičius padės perprasti krepšinio paslaptis.

Adrijos krikštynose laikytasi dar vienos liaudiškos tradicijos – tėvelis turėjo iškelti vaiką virš vaišių stalo, kad jo gyvenimas būtų turtingas bei gražus.

Svečiai rašė ir linkėjimus į knygą, kūrė Adrijai bendrą piešinį, dalyvavo muilo burbulų kupinoje fotosesijoje. „Šventė buvo daug didesnė nei iš pradžių planavome. Bet ji buvo tokia, kokios norėjome“, – sakė G. Rutkauskienė.

Kitą dieną po puotos Gabrielė su Ronaldu kelioms dienoms išvyko pailsėti į Birštoną. Baseinas, pirtys, masažai, povandeninis masažas, suaktyvinantis limfotaką ir priskiriamas prie vienų aktyviausių sveikatinimo procedūrų, specialistų konsultacijos... „Po ilgo laiko pirmą kartą vėl esame tik dviese“, – su šypsena kalbėjo dainininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių