Pereiti į pagrindinį turinį

D.Bastys garsia giminyste nepiktnaudžiauja

2010-01-31 18:44
Ryšys: D.Bastys pripažino, jog jo dėdė žymus džiazistas S.Januška nuo pat vaikystės jam buvo didžiulis pavyzdys, tad jau tuomet jis buvo nutaręs sekti jo pėdomis.
Ryšys: D.Bastys pripažino, jog jo dėdė žymus džiazistas S.Januška nuo pat vaikystės jam buvo didžiulis pavyzdys, tad jau tuomet jis buvo nutaręs sekti jo pėdomis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Emigranto duona statybose ir saldus žvaigždės pripažinimas. Savas uždarbis nuo dvylikos metų ir šiandien patikėtas firmos direktoriaus postas. Studijos ir naujas televizijos projektas "Chorų karai".

Tai Deivido Basčio kelias, kuriame jis savo žinomo dėdės klaipėdiečio Stepono Januškos protekcija nesinaudoja. Tačiau nuoširdžiai pripažįsta – dėdė jam visada buvo ir liks siektinas pavyzdys.

Nedainuos dėl ligos

Į televizijos projekto "Chorų karai" Klaipėdos komandą įsiliejęs, prieš keletą metų vos netapęs šou "Kelias į žvaigždes" nugalėtoju, neseniai 23-iąjį gimtadienį atšventęs Deividas Bastys viliasi, kad šįkart jam pasiseks labiau. Ryžtingas vaikinas tvirtai tiki, kad Klaipėdos choras taps nugalėtoju. Tačiau šiandien vyksiančias chorų kovas jam teks stebėti šiapus ekrano. Į klaipėdiečių chorą įsisukęs virusas kai kuriems dalyviams buvo negailestingas ir neleido iki šio savaitgalio pakilti iš lovų.

Dainuoja nuo šešerių

Gimęs ir užaugęs Jurbarke Deividas būti garsiu dainininku svajojo nuo mažens. Šešerių pradėjo lankyti berniukų chorą, o dar po šešerių metų pradėjo solisto karjerą.

Tačiau tuomet jį traukė ne tik muzikavimas, bet ir šokiai bei sportas. Kurį laiką šokęs sportinių šokių kolektyve, vėliau griebėsi kultūrizmo.

"Šokius lankiau neilgai, tačiau sportu buvau labai susidomėjęs. Vienu metu jau buvau daug pasiekęs – išgražinęs savo kūną taip, jog ruošiausi vykti į varžybas. Tačiau jos turėjo vykti tą pačią dieną kaip ir dainavimo konkursas, tuomet man reikėjo rinktis, į kurį iš jų vykti. Vis dėlto muzika jau tuomet man buvo labai svarbi, tad pasirinkti, kur dalyvauti sunku nebuvo", – prisiminė D.Bastys.

Kažkada tarp muzikos ir sporto rinkosi ir vaikino mama, kuri vaikystėje mokėsi muzikuoti. Grojusi pianinu, vėliau ji pasuko ne muzikės, bet sportininkės keliu. Kadaise D.Basčio mama buvo ietės metimo šalies čempionė.

Dėdė – siektinas pavyzdys

Pomėgį bei talentą dainuoti jis teigė veikiausiai paveldėjęs iš mamos brolio – klaipėdiečio grupės "Studija" įkūrėjo, džiazo propaguotojo ir vokalo mokytojo S.Januškos.

"Kaip šiandien pamenu, jog dėdė man nuo pat vaikystės buvo idealas. Visada slapčia norėjau sekti jo pėdomis ir tapti garsiu atlikėju, tad tikiuosi, kad kada nors pasieksiu bent pusę tiek, kiek pasiekė jis. Man tikrai patinka tai, ką jis darė, ką daro dabar, todėl man jis visada išliks geriausiu Lietuvoje", – tikino Deividas.

Klaipėdoje – naujokas

S.Januškos dėka Deividas itin pamilo ir uostamiestį, kur nuo mažumės praleisdavo nemažai laiko. Užaugęs jis svajojo čia apsigyventi. Neseniai Deivido svajonė išsipildė – jau kelis mėnesius savo gyvenimą jis kuria Klaipėdoje.

"Mane čia paviliojo gyventi, tad tikiuosi, jog prie jūros užsiliksiu ilgam. Galbūt – visam laikui. Steponui už viską esu labai dėkingas, jis mane labai palaiko, net suteikė galimybę gyventi jo bute", – pasakojo Deividas.

Gimtojo Jurbarko Deividas taip pat nepamiršta. Ten gyvena jo mylima močiutė, draugai, tad šį miestelį jis aplanko gana dažnai. Deivido mama jau kurį laiką gyvena Vokietijoje, todėl su ja dažniausiai bendrauja telefonu. Vaikinas sako žinąs, kad mama juo didžiuojasi, palaiko ir tiki, viskuo, ką jis daro.

Dainuoti chore – sudėtinga

Nors Deividas pripažino, kad įsikurti Klaipėdoje jam nėra lengva, tačiau tiki, kad labiau pritapti jam padės nauji bičiuliai, kuriuos sutiko patekęs į "Chorų karus".

Visi Klaipėdos choro dalyviai, anot atlikėjo, yra labai šaunūs ir šmaikštūs, tad kartais jie daugiau nei pusę repeticijos iššvaisto juokams – laido anekdotus, juokiasi. Ir nors choro vadovai yra labai griežti, dėl to jie nepyksta, nes kai reikia rimtai dirbti visi susikaupia.

"Mes visi žinome, ko čia susirinkome, ko siekiame, tad dėl bendro tikslo padarysime viską, ką galime. Klaipėdos choras siekia maksimumo – mūsų tikslas laimėjimas. Žinoma, tik norėtųsi, kad klaipėdiečiai per balsavimus mus labiau palaikytų", – sakė Deividas.

Kol nepradėjo dainuoti chore, jis teigė neįvertinęs, kad tai labai sudėtinga, kiekvienam tenka didžiulė atsakomybė.

"Daugiabalsiame dainavime itin svarbus sinchroniškumas, nes jeigu tu vienas kažką padarysi ne taip, pavesi visą komandą,", – įspūdžiais dalinosi pašnekovas.

Laisvo laiko neturi

Pastaruoju metu Deividas yra labai užsiėmęs, laisvo laiko asmeniniam gyvenimui jis beveik nebeturi, tačiau dėl savo apsisprendimo dalyvauti "Chorų karuose" jis visiškai nesigaili. Jaunuolis pripažino, kad šis šou jam suteiks dar daugiau patirties bei galbūt galimybę vėl sugrįžti į sceną, koncertuoti.

Kasdien jo darbotvarkė suplanuota maksimaliai – diena prasideda apie 7–8 val. ryte, o baigiasi prieš pat vidurnaktį. Savaitgaliai, anot jo, itin įtempti – į laidos filmavimus sostinėje jų komanda išvyksta 6 val. ryte, nuo 11 val. jie jau repetuoja, o atgal į Klaipėdą sugrįžta tik kitos dienos paryčiais. Šiek tiek pamiegoję popiet visi vėl renkasi į sekmadieninę repeticiją.

"Labai dažnai pasvajoju apie miegą, poilsį, tad vos tik grįžęs krentu į lovą ir saldžiai užmiegu. Apie jokias pramogas nė nebegalvoju, neturiu laiko net sportui. Dažnai pamirštu pavalgyti. Tačiau tikrai nesiskundžiu ir nieko nesigailiu, toks gyvenimo tempas man labai patinka", – pasakojo jis.

Studijuoja vadybą

Jaunas vaikinas spėja ne tik dalyvauti "Chorų karuose", bet taip pat ir studijuoti bei dirbti. Jau antrus metus jis mokslus kremta Socialinių mokslų kolegijoje.

Verslo vadybą studijuojantis Deividas teigė, jog šią specialybę jis pasirinko neatsitiktinai – gyventi vien iš muzikos ar įgijus muziko diplomą Lietuvoje, pasak jo, neįmanoma.

"Kai rinkausi studijas, mąsčiau logiškai – iš muzikos duonos nevalgysiu. Pragyventi įmanoma tik tuo atveju, jei esi labai geras ir žinomas prodiuseris, tačiau Lietuvoje prasimušti į aukštumas gana sudėtinga, todėl ir pasirinkau vadybą. Ši specialybė man patinka – ji leidžia šiek tiek atitrūkti nuo muzikos, kuri mane supa kasdien", – pasakojo Deividas.

Vaikinas įsitikinęs, jog jo pasirinkta profesija nėra itin svetima muzikai. Geras atlikėjas, jo manymu, turi turėti ir puikių vadybos žinių.

Dirba direktoriumi

Realybės šou "Kelias į žvaigždes" išgarsėjęs D.Bastys pripažino, jog žinomumas jam dažnai padeda – į jį kur kas atlaidžiau žiūri mokslo draugai bei dėstytojai, kurie, žinodami, jog jis daug laiko skiria muzikai, padeda neatsilikti moksluose. Taip pat, anot D.Basčio, dėl jo itin stengiasi ir kolegijos vadovė Nijolė Skučienė.

"Myli mane kaip sūnų. Ji man suteikė visas geriausias sąlygas repetuoti, supirko visą reikiamą aparatūrą, įrengė studiją. Taip pat parūpino ir darbą, dėl kurio man ir atsirado galimybė atvykti gyventi į Klaipėdą", – kalbėjo Deividas.

Šiuo metu jis yra įvairius projektus bei renginius organizuojančios bendrovės "Projectus Socialis" direktorius.

Užsidirba nuo 12 metų

Deividas prisipažino, jog dirbti jis galėtų bet kokius darbus, nes patirties jis turi įvairiausios.

Būdamas dvylikametis jis jau dirbo renginių organizatoriaus padėjėju, kuriam ne tik padėdavo išplatinti bilietus, surinkti už juos pinigus, atlikti kitus nedidelius darbus, bet ir sumontuoti koncertams skirtas scenas, sureguliuoti garso aparatūrą. Jis yra išmėginęs ir didžėjaus amato – kadaise Jurbarke jis buvo vienas žinomiausių diskotekų vedėjų.

"Dirbu nuo paauglystės, todėl puikiai žinau, ką reiškia savi pinigai. Ir tėvai džiaugėsi, kad visada savo poreikiams pats užsidirbdavau", – prisiminė atlikėjas.

Airijoje nešiojo plytas

Kaip ir dauguma lietuvaičių, ieškoti laimės bei užsidirbti duonai jis bandė ir svetur. Prieš keletą metų vos tik baigęs mokyklą Deividas emigravo į Airiją.

Tačiau šioje šalyje ilgai neužsibuvo – šiek tiek padirbėjęs statybininku jis netrukus pajuto tėvynės ilgesį, tad išvyko atgal.

Savo įgytą patirtį ir žinias statybų versle jis pritaikė Lietuvoje – vienoje statybinėje bendrovėje įsidarbinęs vadybininku. Čia jo karjera taip pat netrukus nutrūko, mat D.Bastys sužinojo, jog yra atrinktas į realybės šou "Kelias į žvaigždes".

"Dar būdamas Airijoje svajojau, jog grįžęs į Lietuvą sieksiu dainininko karjeros, labai norėjau tapti žinomu atlikėju. Net sunkiai dirbdamas ir nešiodamas plytas nuolat dainuodavau. Tad vos tik sužinojęs apie atranką į šį šou iškart užpildžiau anketą", – apie savo karjeros pradžią pasakojo dainininkas.

Susibičiuliavo su A.Rimiškiu

Nors "Kelyje į žvaigždes" jis su visais susidraugavo, tačiau nei su vienu šio šou dalyviu artimais bičiuliais taip ir netapo.

"Manau, kad per keletą mėnesių svetimi žmonės tapti gerais draugai negali. Ryšį palaikau su visais, tačiau, itin artimai su niekuo nedraugauju. Galbūt daug kam pasirodys keista, tačiau kur kas geriau sutariu su pirmajame šou dalyvavusiu Andriumi Rimiškiu. Su juo susitinkame, pasikalbame", – kalbėjo Deividas.

D.Bastys įsitikinęs, jog jį ir A.Rimiškį sieja kažkoks ryšis – abu jie yra gimę tais pačiais metais, tą patį mėnesį bei tą pačia dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų