Didžiulis bespalvis deimantas „The Rock“ aukcione parduotas už 21 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Ženevoje parduotas didžiausias kada nors aukcione pristatytas bespalvis deimantas „The Rock“, už kurį pirkėjas trečiadienį sumokėjo 21,7 mln. Šveicarijos frankų (21 mln. eurų) – gerokai mažiau nei rekordinė tokio brangakmenio kaina.

Golfo kamuoliuką dydžiu lenkiantį 228,31 karato kriaušės formos deimantą, kuris prieš daugiau nei 20 metų buvo iškastas ir nušlifuotas Pietų Afrikoje, pristatė aukcionų namai „Christie's“.

Jis buvo didžiausias kada nors aukcione pristatytas bespalvis deimantas, teigė aukciono organizatoriai.

Dėta daug vilčių, kad šis brangakmenis pagerins bespalvio deimanto kainos pasaulio rekordą, priklausantį 2017 metais Ženevoje už 33,7 mln. JAV dolerių (tuomet 30, 6 mln. eurų) parduotam 163,41 karato deimantui.

Tačiau nuo 14 mln. Šveicarijos frankų pasidėję kainų siūlymai baigėsi po dviejų minučių, kainai pasiekus 18,6 mln., o prie šios kainos pridėjus vadinamąją pirkėjo priemoką deimanto kaina pakilo iki 21,7 mln. Šveicarijos frankų.

Pristatant deimantą aukcione už jį tikėtasi gauti 19-30 mln. Šveicarijos frankų.

Šis simetriškas kriaušės formos deimantas buvo paraduotas neįvardintam pirkėjui iš Šiaurės Amerikos. Jį įsigijo privatus kolekcininkas, teikęs siūlymus aukcione telefonu.

„Christie's“ tarptautinio juvelyrikos skyriaus vadovui Rahului Kadakia (Rahului Kadakijai) plaktuku paskelbus apie brangakmenio pardavimą, prabangaus viešbučio „Hotel des Bergues“ salėje pasigirdo aukciono dalyvių aplodismentai.

Deimantai pagal spalvą yra klasifikuojami pagal D-Z spalvų klasifikavimo skalę.

Naujienų agentūrai AFP R. Kadakia sakė, kad nors „The Rock“ nepasiekė naujo deimanto kainos rekordo, jis pagerino G spalvos kategorijos deimanto kainos už vieną karatą rekordą.

„Vertinant pagal kainą už vieną karatą – 100 tūkst. (frankų) už vieną karatą – tai yra D spalvos kategorijos kaina, kurią mes gavome už G kategorijos deimantą. Taigi, faktiškai, esame patenkinti kaip pardavėjai, patenkintas ir pirkėjas“, – kalbėjo R. Kadakia.

Tuo metu „Christie's“ aukciono namų Ženevoje brangakmenių skyriaus vadovo Maxo Fawceto (Makso Foseto) teigimu, pasaulyje tėra tik keletas deimantų, savo dydžiu ir kokybe panašių į „The Rock“.

Prieš Ženevoje surengtą aukcioną šis brangakmenis buvo eksponuojamas Dubajuje, Taibėjuje ir Niujorke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kam jis reikalingas,be deimantų būna laimingi žmonės.Gera sveikata brangiau brangiau už deimantą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių