Pereiti į pagrindinį turinį

Dokumentininkai kurs baladę Vilniui

2009-06-17 23:59
Užmojai: 50 jaunųjų Europos kino kūrėjų "Vasaros MEDIA studijoje" kurs filmą apie Vilnių, kuris bus pasiūlytas didžiosioms Europos kultūros televizijoms.
Užmojai: 50 jaunųjų Europos kino kūrėjų "Vasaros MEDIA studijoje" kurs filmą apie Vilnių, kuris bus pasiūlytas didžiosioms Europos kultūros televizijoms. / Aistės Kudzytės nuotr.

Kino projektas "Vasaros MEDIA studija" jau vienuoliktą kartą suburs 50 kino kūrėjų iš visos Europos. Jų dviejų savaičių eksperimentus vainikuos dokumentinis filmas apie Vilnių.

Kino mėgėjų stovykla, truksianti nuo birželio 20 iki liepos 5 d., tradiciškai vykdavusi Juodkrantėje, šiemet persikels į sostinę. Joje dalyvaus apie 50 jaunų talentų, iš kurių net 40 yra įvairių Europos šalių kino mokyklų studentai.

Pernai "Vasaros MEDIA studijos" dalyviai labiau gilinosi į operatoriaus darbą, vizualiąsias išraiškos formas, o šiemet jaunųjų kūrėjų iššūkis – Europos kultūros sostinė Vilnius. Dešimt filmavimo komandų, kuruojamų Lietuvos ir užsienio profesionalų, filmus kurs tema "Vilnius – profesionalioji dokumentika didžiajam ekranui".

"Iš Juodkrantės pasukome į Vilnių ir todėl, kad jis šiemet – Europos kultūros sostinė, ir todėl, kad tai unikali galimybė studijų dalyviams pasiūlyti pažvelgti į jį kaip į paradoksalų miestą, kaip kultūrinį reiškinį. Nepaprastai įdomu, kokį Vilnių užsieniečiai pamatys savo filmuose", – sakė projekto organizatorė režisierė Inesa Kurklietytė.

Gyvą Vilnių kūrybinės grupės atskleis dešimtyje trumpametražių dokumentinių filmų. Jie bus sujungti į pilnametražį dokumentinį filmą, kuris bus pasiūlytas didžiausioms Europos kultūros televizijoms.

Dirbtuvių dalyviams teorinius ir praktinius seminarus ves tarptautinė pripažintų kino profesionalų komanda: režisierius, prodiuseris ir įvairių filmų scenaristas Witoldas Stareckis (Didžioji Britanija), kino mėgėjams gerai žinomas kūrėjas Audrius Stonys (Lietuva), daugiau nei 20 metų dirbantis dokumentikos srityje Tue Steenas Mulleris (Danija), dokumentinių filmų režisierius, montuotojas ir pedagogas Heikki Ahola (Suomija), nepriklausomų filmų kūrėjas ir scenaristas Bartekas Konopka (Lenkija) ir kiti.

Projekto dalyviai apsigyvens Vilniaus rajone esančiame Karvio dvare, bet kurs pačiame mieste, po kurį vaikščios ne šiaip sau – jie dalyvaus Joninių nakties šventėje, įvairiausių filmų peržiūrose. O kokia Lietuvos sostinė pasirodys dokumentininkams, vilniečiai ir miesto svečiai galės išvysti liepos 5-ąją viešoje darbų ir vientiso dokumentinio filmo peržiūroje Mokytojų namų kiemelyje. Uždarymo ceremonijoje taip pat bus apdovanoti geriausi filmai, o jų kūrėjams įteiktos tradicinės skulptoriaus Algio Kuzmos sukurtos "Žuvys".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų