Du „dinozaurai“ ir trys „slibinai“

Aktorius, bardas Saulius Bareikis ir kompozitorius, muzikantas Andrius Kulikauskas pirmą kartą sostinėje pristato bendrą koncertinę programą.

Su šiais dviem muzikos scenos "dinozaurais" koncertuos ir jaunų, dar studijuojančių Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorių grupė "Liūdni slibinai".

S.Bareikis ir A.Kulikauskas drauge koncertuoja jau kelerius metus. Jų programą sudaro abiejų sukurtos ir atliekamos dainos iš įvairaus kūrybinio laikotarpio. Klausytojui įprastos S.Bareikio atliekamos dainos, pritariant jam pačiam grojant gitara, čia, įsijungus A.Kulikausko instrumentams – fortepijonui ar akordeonui, – nušvinta kitomis spalvomis, įgauna visai kitokį skambesį. Tas pat ir su A.Kulikausko dainomis – pritariant S.Bareikiui jos tampa sodresnės, jas papildo aktorinis vaizdas.

Koncertuose klausytojai išgirs populiarių A.Kulikausko dainų, kurias dainuoja kiti atlikėjai. Su šia programa jie yra ne kartą koncertavę įvairiose Lietuvos vietose, tačiau Vilniaus publika visos programos nėra girdėjusi. Tad šį koncertą drąsiai galima pavadinti pavėlavusiu debiutu Vilniuje.

Grupė "Liūdni slibinai" prisistato šmaikščiai. Pasak jų, tai šviežiai sukompiliuotas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų aktorių darinys, pasižymintis lyties, ūgio ir muzikinių nuotaikų įvairove. Trys "slibinai" – Dominykas Vaitiekūnas, Vaidas Kublinskas, Aistė Lasytė – supratę, kad dažnas lietuvis yra palaužtas džiaugsmo ir perdėm didelės linksmybės, praėjusią vasarą susibūrė į grupę. Ir pažadėjo muzikuoti tol, kol pravirkdys visą tautą.


VIETA: Vilniaus mokytojų namai, Dainuojamosios poezijos svetainė, Vilniaus g. 39.

LAIKAS: kovo 20 d. 19 val.

KAINA: 20, 30 litų. Parduodama valandą prieš koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių