Pereiti į pagrindinį turinį

„Eurovizijos“ finale – Šveicarijos triumfas

2024-05-11 22:45
DMN inf.

Šeštadienį, gegužės 11-ąją, Malmės arenoje vyko 68-osios „Eurovizijos“ finalas. Dainų konkursą laimėjo Šveicarija.

Nemo

Atlikėjo Nemo kūrinys „The Code“ iškovojo „Eurovizijos“ nugalėtojo trofėjų, pelnęs žiūrovų ir tarptautinės komisijos simpatijas, o tai reiškia – aukščiausią vertinimą.

Paskelbus rezultatus, atlikdamas savo dainą-laimėtoją, Nemo sudaužė gautą apdovanojimo statulėlę. Nežinia, tai įvyko tyčia, ar ne.

Antrąją vietą dainų konkurse užėmė Kroatija, trečiąją – Ukraina, ketvirtąją – Prancūzija, penktąją – Izraelis, šeštąją – Airija, septintąją – Italija, aštuntąją – Armėnija, devintąją – Švedija, dešimtąją – Portugalija.

 

 

Lietuvos atstovas Silvester Belt su daina „Luktelk“ užėmė 14 vietą finalinėje dainų konkurso balų lentelėje.

Primename, kad iš viso „Eurovizijos“ finale pasirodė 25 šalių atstovai: Švedijos, Ukrainos, Vokietijos, Liuksemburgo, Izraelio, Lietuvos, Ispanijos, Estijos, Airijos, Latvijos, Graikijos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Italijos, Serbijos, Suomijos, Portugalijos, Armėnijos, Kipro, Šveicarijos, Slovėnijos, Kroatijos, Sakartvelo, Prancūzijos ir Austrijos.

Renginyje netrūko įspūdingų pasirodymų. Ši „Eurovizija“ Švedijai – ypatinga, nes prieš 50 metų – 1974-aisiais, grupė ABBA su kūriniu „Waterloo My My“ pirmą kartą laimėjo šiame dainų konkurse ir parvežė šaliai pergalę.

„Eurovizijos“ finalas šiemet taip pat buvo kupinas konfliktinių situacijų – Nyderlandų atstovo pašalinimas, Airijos „raganos“ mįslinga situacija užkulisiuose bei kelių šalių atsisakymas skelbti eurovizinius balus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų