Pereiti į pagrindinį turinį

G. Juodeikos planas: sverti 90 kg ir, žinoma, „Porsche“

2014-03-09 18:00
Gediminas Juodeika

Nesuskaičiuojamos mėlynės, smulkūs sužeidimai, sutrenkti plaučiai, sausgyslių ir ausų uždegimas. Patirti nemalonumai televizijos laidoje "Šuolis" Gedimino Juodeikos negąsdina. Jis džiaugiasi, kad šiame projekte per keturis mėnesius numetė jau 21 kilogramą.

Režimas – ir vedybų guoliui

"Įprastai apie 19.30 val. prisivalgęs namie gulėdavau priešais televizoriaus ekraną arba su šeima skanaudavau riešutus su medumi, ledus, kitus saldumynus, traškučius", – pasakojo G.Juodeika apie įpročius, kurie buvo užvaldę jo gyvenimą.

Su žmona Jurgita 17 metų sūnų Mykolą ir ketverių Joną auginantis G.Juodeika, kaip ir dauguma žmonių, grįžęs namo po darbų, pasijutęs šiltai ir saugiai, mėgdavo vakarais pavalgyti. Bet tai jau praeitis.

"Dabar kiekvieną vakarą tuo metu, kai anksčiau tysodavau prieš televizorių, šokinėju ant batuto, nuo tramplino, plaukioju baseine, o grįžęs namo išgeriu puslitrį vandens ir vos iki lovos nušliaužiu", – kalbėjo Gediminas.

"Vyro pareiga žmonai? Dabar – tik per šventes. Atsiims po projekto", – neakivaizdžiai pažadėjo žmonai G.Juodeika.

Telpa į "išaugtus" drabužius

Su humoru nesipykstantis, mokantis ir iš savęs pajuokauti Gediminas konstatavo faktą: prieš maždaug keturis mėnesius, kai jis pradėjo rengtis televizijos projektui, svėrė 116 kg, dabar sveria 95 kg.

"Storuliai meluoja teigdami, kad juos tenkina didelis antsvoris. Visi norėtų to antsvorio atsikratyti, visi kartais jaučia diskomfortą, kompleksuoja. Taip, ir aš, – atviravo 41 metų vyras. – Kai reikėjo apsinuoginti ir šokinėti nuo tramplino mūvint glaudėmis, o greta sukiojosi profesionaliai šokinėjantys sportininkai, buvo nejauku. Trenerė paprašė susilenkti, atsakiau, kad jau esu susilenkęs. Užlipau ant tramplino, o jis – linksta. Spintose – daug drabužių į kuriuos jau porą metų neįlįsdavau. Tai suteikė stimulo ir azarto siekti rezultato."

Provokuojame: nejaugi stimului mesti svorį neturėjo įtakos projekte dalyvaujančios seksualios, išvaizdžios merginos? G.Juodeika neslėpė – taip.

"Seksualinis pojūtis ir simpatija priešingai lyčiai egzistuoja. Kodėl 40 metų vyrai susirūpina sveikata, vaikšto į soliariumus, gražiai rengiasi, perka "Porsche"? – vėl šmaikštavo Gediminas. – Svorį metu, į drabužius, kurie kabojo dvejus metus spintoje, dabar jau įtelpu, dalyvaudamas projekte pradėjau vaikščioti į soliariumą, taupau automobiliui "Porsche", bet jo pirkti neleidžia žmona. Todėl sekso nebus."

Atsisakė alkoholio

Voveraitės su bulvių koše, kiaulienos kepsniai – kaip dabar bus su jo mėgstamais kaloringais patiekalais? Jie – jau praeitis. G.Juodeika dar pamena šių patiekalų kvapą, skonį, tačiau gerėjant rezultatams ir mažėjant antsvoriui azartas laikytis dietos, prisižiūrėti tik didėja.

"Įtakos turi ir tai, kad nebevartoju alkoholio, – nuo birželio daugelio televizijos laidų dalyvis negeria net alaus, vyno. – Alkoholis išmuša iš vėžių, išgeri – aptingsti, nori užkąsti, kitą dieną būni apspangęs – vėl norisi užkąsti. Taip ir pradeda suktis karuselė."

Dabar Gedimino mityba smarkiai pasikeitė. Jis atsisakė ne tik alkoholio, bet ir bandelių, bulvių, ryžių – vengia vartoti angliavandenių turinčių produktų.

"Siekti tikslo padeda ir mano virėjai, visas kolektyvas, – kalbėjo G.Juodeika. Jis yra restorano "Legenda" bendraturtis. – Jie man spaudžia natūralias sultis, gamina patiekalus be riebalų. Žmona taip pat įprato gaminti ką nors skanaus ir sveiko specialiai man."

Valgiaraštyje vyrauja baltymai

G.Juodeikos pusryčių racione – kviečiai su medumi, sausi pusryčiai su dubenėliu pasukų, jogurto ir kava.

Priešpiečiams – gabaliukas lašišos su virta morka ir trimis brokoliais, trys kaušinio baltymai.

Pietums – Cezario salotos su vištiena, vištienos krūtinėlė su daržovėmis, jautienos kepsnys su daržovėmis arba jūros lydeka su daržovėmis.

Vakarienei – riešutai arba kivis su medumi, bananas, apelsinas. Net ir filmuodamasis seriale Vilniuje, kai per pertraukas daugelis užsisako picų ar mėgaujasi bandelėmis, Gediminas nusiperka parduotuvėje keptos vištienos krūtinėlę arba vaisių.

"Bet aš nesiekiu sportinio rezultato, kaip tai buvo televizijos projekte "XXL", dabar mano stimulas – tik numesti svorio, – prisipažino G.Juodeika. – Dabar sveriu 95 kg, o tikslas – sverti 90 kg."

Dietologai – ne autoritetai

"Ilgiuosi tų laikų, – pažiūrėjęs į nuotraukas, kai jis projekte "XXL" numetė svorį net iki 69 kilogramų, nusijuokė G.Juodeika. – Tačiau tuomet tai pasiekiau ne savarankiškai. Mums padėjo kultūrizmo treneriai, specialistai. Tai buvo laikinas rezultatas, kurio siekiama per varžybas, – organizme liko tik raumenys ir oda. Tai gali trukti tik dieną ar vos kelias valandas."

Pastebėjus, kad tai – jau ne pirmas ir ne antras kartas, kai jis meta svorį (prieš penkerius metus, kai svėrė 102 kg, jis žadėjo sverti 85 kg, o 90 kg sau leisti tik penkiasdešimtmečio proga), G.Juodeika vėl šmaikštavo: "Pažadėjau turbūt girtas. Mano kaulai stambūs, įvertinus mano fiziologiją, 90 kg svoris bus pats tas."

Šou laidų ir įvairiausių projektų dalyvis G.Juodeika svorį meta nesunkiai. Jis kategoriškas: tam nereikia jokių mitybos specialistų.

"Jie man – ne autoritetai, pats sau esu profesorius. Nekalbu apie sporto medicinos profesionalus, – tarė Gediminas. – Sudėtingiausia man ne numesti, o išlaikyti pasiektą svorį."

"Po trijų savaičių projektas "Šuolis" baigsis. Artėja vasara – alučio, šašlykų ir kitų pagundų metas. Smegenys gali persijungti, organizmas pasiilgęs ir kitokio maisto. Kartais kyla mintis sekmadienį su šeima nuvažiuoti prisikirsti picų, sumuštinių greito maisto restorane ar voveraičių su bulvėmis bei padažu. – Gediminas nuveja šią mintį šalin. – Ne! Netrukus pavasaris, atgis gamta, tad stimulas prisižiūrėti padidės. Bėgiosiu parkuose, važinėsiu dviračiu. Taip iš inercijos pralėks ir vasara. O štai tada ateis ruduo, šlapdriba, niūrus, depresingas laikas, kai liūdesį kompensuojame maistu. Pernai šis niūrus laikotarpis pralėkė sportuojant ir dalyvaujant projekte."

Žmona – pati gražiausia

Ar jis nebijo, kad antsvoris sugrįš, kaip tai neretai nutinka, atsivesdamas dar daugiau kilogramų? Gediminas žino, kad sporto dietologijoje yra terminas "superkompensacija": jei aktyviai sportuodamas, laikydamasis dietos numesi 10 kg, po to atsipalaiduosi, tai vėliau grįš ne tik tie 10, bet ir papildomi 2–5 kg.

Taip buvo ir jam: 100 kg – 80 kg – 102 kg, 102 kg – 69 kg – 105 kg, 105 kg – 90 kg –  116 kg.

"Patyręs stresą organizmas riebalų netektį kompensuoja su atsarga, – G.Juodeika žino, kad drastiškos, ypač dažnos dietos išbalansuoja organizmą. – Todėl kai normalaus svorio manekenės vemdamos, eidamos iš proto nusprendžia numesti dar tris kilogramus, vėliau neretai nukenčia nuo anoreksijos ar bulimijos, o sulusios vyresnio amžiaus dažnai smarkiai papilnėja."

Taip, jis pastebėjo, kad kiekvienas kartas, kai jis kaupdavosi  keisti gyvenimo būdą ir vėl laikytis dietos, užtrukdavo vis ilgiau, o galvoje vis dažniau sukdavosi mintys: "Susiimsiu nuo rytojaus, nuo pirmadienio, nuo kitos savaitės, nuo kito mėnesio jau tikrai!"

Tačiau 2013 m. vasarą nusitraukęs kojos raiščius suėmė save į rankas, o stimulo suteikė televizijos projektas.

Bet gal G.Juodeikai neverta kovoti su antsvoriu, gal geriau būti maloniu, mielu ir linksmu storuliuku ir susitaikyti, kad rudens ar vasaros realybė bus 120 kg svoris?

"Neprovokuok. Mano planas – 90 kg. Ir – tą svorį išlaikyti, – šypsojosi linksmas vyras. – Ar žmona nuo manęs nepabėgs? Kada? Jei būsiu lieknas ar storas? Ji gal mane paliktų, jei būčiau girtuoklis, bet dabar jai esu gražiausias ir mylimiausias vyras. O man ji graži visada. Dabar – pati gražiausia."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų