Pereiti į pagrindinį turinį

Gėlių tapytojo vernisažas

2009-04-15 09:00

Rytoj pirmąsyk Klaipėdoje autorinę natiurmortų ir peizažų parodą pristatys dalininkas Gintautas Augustinas Vasionis (Vilnius).

Parodos autorius G.A.Vasionis gimė 1930-aisiais Kaune. Pagal profesiją – inžinierius. Dailės parodose pradėjo dalyvauti tik 1994-aisiais, bet gana greitai buvo pastebėtas ir įvertintas kaip savito braižo menininkas. Prieš kelerius metus jam suteiktas meno kūrėjo statusas.

Per 14 kūrybos metų G.A.Vasionis yra surengęs aštuonias autorines ir dalyvavęs daugiau nei 50-yje bendrų parodų Lietuvoje bei užsienyje. Jo darbų yra įsigiję ne tik mūsų šalies, bet ir Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Anglijos, JAV meno kūrinių kolekcininkai.

Šis iš prigimties individualaus ir subtilaus meninio mąstymo dailininkas daugiausiai tapo gėlių natiurmortus ir peizažus aliejumi ant drobės. Žavisi impresionistais. Pradėjęs nuo gamtos peizažų, vėliau tapęs ir urbanistinius, šiandien G.A.Vasionis paniręs į gėlių tapybą. Savo kūryboje pirmenybę jis teikia emocinei spalvos galiai. G.A.Vasionio paveiksluose daug romantikos, nenusakomo erdvės ir gyvybės pojūčio. Urbanistinės tematikos drobes sušildo trapios, lengvos skubančių žmonių figūrėlės. Vis dėlto gėlės, anot dailininko, jam suteikia daugiausia kūrybinės laisvės – nėra tokių griežtų taisyklių kaip, tarkime, peizažuose, kuriuose reikia paisyti tam tikros tvarkos. O gėlės – tai žaidimas spalvomis, formomis ir savo galimybėmis. Tik tas žaidimas labai rimtas.

Šiandien G.A.Vasionis – aktyvus Vilniaus menininkų klubo "Plekšnė" ir dailininko Rimo Bičiūno studijos "Paletė" narys. G.A.Vasionis yra tarptautinės Gėlių tapytojų draugijos ("The society of floral paminters") Didžiojoje Britanijoje narys. 2007 m. jam suteiktas šios draugijos sertifikatas ir pereinamasis prizas už geriausią tų metų aliejinės tapybos kūrinį. G.A.Vasionis dar priklauso tarptautinei menininkų sąjungai "Ars Nova Suisse" ir eksponuoja savo darbus virtualioje galerijoje Londone.

G.A.Vasionio tapybos parodos atidarymas – ketvirtadienį 17.30 val. "Klaipėdos galerijoje" (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10), kurioje jo "Gėlės ir peizažai" paviešės iki gegužės 7 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų