Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausios lietuviškos dainos – projekte „Dainų daina“

2015-03-14 07:36
DMN inf.

Lietuviškų hitų jaunosios kartos kūrėjai stoja į kovą su vyresnės kartos grandais, su kurių šlageriais užaugo jau ne viena karta. Kieno kūrinius vis dėlto pasirinks televizijos žiūrovai, išgirdę žinomų lietuviškų dainų interpretacijas iš garsiausių Lietuvos dainininkų lūpų?

Jau šiandien kova dėl paties pačiausio kūrinio – dainų dainos – prasideda LRT televizijos eteryje projekte „Dainų daina“ – 21 val., iš karto po „Panoramos“.

Senjorų kompozitorių komandoje – Algimantas Raudonikis, Mikalojus Novikas, Andrius Kulikauskas, Alvydas Jegelevičius ir Gediminas Zujus. Jaunimui atstovauja Stano, Gintaras Reklaitis, Laimonas Žiulpa, Andrius Borisevičius ir Deivydas Zvonkus.

Garsių kūrėjų dainas („Skinsiu raudoną rožę, „Putinai“, „Alyvos“, „Į tave“, „Aš širdyje labai myliu savo mamą“, „Mes čia“ ir kt.) pristatys žinomi atlikėjai, o jaunosios ir vyresnės kartos kompozitoriai jas vertins. Jaunoji komisija vertins vyresniųjų kūrinius, o vyresnieji – jaunųjų kūrėjų darbus.

Dainas komisijų ir žiūrovų teismui pateiks Voldemaras Frankonis ir Romas Bubnelis, Evelina Sašenko, Karina Krysko ir Violeta Tarasovienė, Igoris Kofas, Neda Ir Olegas Ditkovskis, Ieva Prudnikovaitė ir Marius Jampolskis, Mia, „69 danguje“, „Man-go“, vaikų choras „Džimba“, „Bavarija“.

Kitą šeštadienį varžysis jau kiti kūriniai, kuriuos atliks kiti atlikėjai. Koncertus ves Beata Tiškevič ir Arūnas Valinskas.

Dainas vertinti galės ir LRT televizijos žiūrovai ir portalo LRT.lt skaitytojai. Portale balsuoti bus galima nuo ateinančio pirmadienio. Kitą šeštadienį bus paskelbta, kuriai daugiausia portalo skaitytojų simpatijų sulaukusiai dainai atitenka papildomas balas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų