Pereiti į pagrindinį turinį

G.Ivanauskas sugrįžta namo

2009-01-15 09:00
G.Ivanauskas sugrįžta namo
G.Ivanauskas sugrįžta namo / Dmirtijaus Matvejevo nuotr. Erdvė: šokio spektaklyje 8 kvadratiniai metrai yra simbolinė "pamišėlių" teritorija, kur kiekvienas gyvena savo įsivaizduojamame pasaulyje.

Prieš uždarant Kauno valstybinio dramos teatro (KVDT) Didžiąją sceną remontui, čia šoks choreografas, šokėjas ir aktorius Gytis Ivanauskas.

Šiandien su savo teatro šokio spektakliu "8 kvadratiniai metrai" jis atvyksta į Kauną.

"Net nežinau, ar tai galima vadinti mano sugrįžimu į šią sceną. Atrodo, net nebuvau iš jos išėjęs. Šią erdvę žinau mintinai – joje režisieriaus Gintaro Varno spektakliuose vaidinu keletą kartų per mėnesį. Jei tai yra sugrįžimas, tai sugrįžimas namo", – prisipažino G.Ivanauskas.

Šiandieninės gastrolės Kauno publikai suteikia retą progą išvysti "8 kvadratinius metrus" – 2007 m. pastatytą šokio spektaklį. 8 kvadratiniai metrai – tai erdvė, kurioje vyksta spektaklio veiksmas. Tai simbolinė "pamišėlių" teritorija, kur kiekvienas gyvena savo įsivaizduojamame pasaulyje, bendrauja tik jiems suprantama kalba, girdi tik sau suprantamus garsus. "Šeši skirtingų likimų žmonės, gyvenantys skirtinguose mikropasauliuose, vienijami aštuonių kvadratinių metrų "palatos", šaltų purvinų grindų ir bendros aistros – tango. Vienintelis būdas išlikti šiame beprotiškame pasaulyje – šokti", – apie savo kūrybos spektaklį pasakojo G.Ivanauskas.

Choreografės Brigitos Urbietytės argentinietiškąjį tango jis įspraudžia į netradicinius rėmus. Šiuose rėmuose galima išvysti ir Napoleoną, ir miraže prabėgančią voverę, saugančią didžiulį riešuto vaisių – visa tai lyg sugadintos kino juostos brokas.

Prieš keletą dienų KVDT Didžiojoje scenoje G.Varno režisuotoje "Ruzvelto aikštėje" suvaidinęs Kauno teatralų prizu "Fortūna" apdovanotą pagyvenusios transvestitės Auroros vaidmenį, G.Ivanauskas apgailestavo, kad Kauno publika kelerius metus galbūt neišvys šio spektaklio. "Didžioji scena bus remontuojama dvejus metus. Tai – ilgas laikotarpis. Būtų skaudu, jei geras spektaklis numirtų dėl kvailos priežasties – scenos remonto. Turiu vilties, kad teatro administracija suras erdvę, kur šis ir kiti spektakliai galės gyvuoti toliau", – vylėsi menininkas.


G.Ivanausko teatro šokio spektaklis "8 kvadratiniai metrai" Kauno valstybiniame dramos teatre (Laisvės al. 71) – sausio 15 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų