Pereiti į pagrindinį turinį

G.Varno utopinių idėjų žydėjimo metas

2009-06-11 09:01
Laurai: septynis spektaklius debiutų festivalyje "Tylos!" pristatysiantis G.Varnas ir jo įkurtas "Utopios" teatras šiemet buvo apdovanotas dviem Auksiniais scenos kryžiais.
Laurai: septynis spektaklius debiutų festivalyje "Tylos!" pristatysiantis G.Varnas ir jo įkurtas "Utopios" teatras šiemet buvo apdovanotas dviem Auksiniais scenos kryžiais. / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Pernai pirmąkart vykusiame debiutų festivalyje "Tylos!" pristatyti Rimo Tumino studentų darbai. Šiemet Menų spaustuvėje tylos ir dėmesio prašo Gintaro Varno "diriguojami" studentai.

Kursas per ketverius mokslo metus gerokai sumažėjo: iš 20 studentų liko 9, tačiau pasak režisieriaus G.Varno, tai reiškia, kad liko gabiausi, darbščiausi ir kūrybingiausi. Jie festivalio žiūrovų teismui pateiks savo diplominius darbus.

2007 m. gruodį įkurto teatro "Utopia" kredo: "Neįmanoma paversti įmanoma!" Ir režisierius, ir jo studentai neslepia užmojų sukurti kitokią teatro realybę. Ir tai pavyksta: šiemet Auksinių scenos kryžių teikimo ceremonijoje G.Varnas atsiėmė net du apdovanojimus. Vienas Auksinis scenos kryžius jam atiteko kaip geriausiam 2008-ųjų režisieriui už spektaklius "Tankredžio ir Klorindos dvikova", "Nedėkingųjų šokis" ir "Dekalogas", o antrasis nacionalinės dramaturgijos kategorijoje skirtas jo vadovaujamai spektaklio "Dekalogas" kūrybinei grupei.

Šį teatro autoritetų įvertintą darbą pamatys ir festivalio "Tylos!" žiūrovai. Bus parodyti dar trys bendri kurso darbai "Žvaigždžių kruša", "Medėjos vaikai" (rež. Antanas Gluskinas) ir "Šekspyriada" (rež. G.Varnas). Beje, įdomi Williamo Shakespeare'o medžiaga, nepanaudota "Šekspyriadoje", bus pristatyta pavadinimu "Ketvirtas veiksmas (ištraukos)".

Šalia jų – Vainiaus Sodeikos parengtas spektaklis "Pamišėlio užrašai" pagal Nikolajų Gogolį. Kitas "Utopijos" talentas Vidas Bareikis, kuris šiemet buvo apdovanotas ir pirmąja Vytauto Kernagio premija, pristatys "Vakarą su knyga" pagal Michailo Bulgakovo romaną "Meistras ir Margarita". 22 metų aktorius yra ir populiarėjančios muzikos grupės "Suicide DJs" lyderis. Šis kolektyvas su visa aktorių trupe susijungs per bendrą festivalio uždarymo koncertą "Omletas".

G.Varnas neslepia pasididžiavimo savo auklėtiniais ir tikisi, kad jie taps puikia jaunąja teatro karta, turinčia savo veidą, tikinčia utopinėmis "Utopios" idėjomis ir kuriančia stebuklingus spektaklius. Ko verti pirmieji jų darbai, užbaigsiantys Menų spaustuvės sezoną, pamatyti galima jau šįvakar.


Festivalio "Tylos!" programa

Birželio 10 d. 19 val.

Gabrielė Labanauskaitė, G.Varnas.

"Žvaigždžių kruša" (rež. G.Varnas).

Menų spaustuvės Juodoji salė.

Bilietų kaina: 20–25 litai.

Birželio 11 d. 19 val.

Audronis Liuga, G.Varnas.

"Dekalogas" (rež. G.Varnas).

Menų spaustuvės Juodoji salė.

Bilietų kaina: 20–25 litai.

Birželio 12 d. 17 val.

"Šekspyriada" (rež. G.Varnas).

Valstybinis jaunimo teatras.

Bilietų kaina: 30–50 litų.

Birželio 13 d. 16 val.

Sussane Osten, Peras Lysanderis.

"Medėjos vaikai" (rež. A.Gluskinas).

Menų spaustuvės Juodoji salė.

Bilietų kaina: 15–20 litų.

Birželio 13 d. 19 val.

"Vakaras su knyga" (eskizas, rež. V.Bareikis).

Menų spaustuvės Kišeninė salė.

Bilietų kaina: 15 litų.

Birželio 14 d. 16 val.

"Ketvirtas veiksmas" (ištraukos).

Menų spaustuvės Kišeninė salė.

Įėjimas nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų