Į Kiprą turėjusi išskristi V. Matačiūnaitė liko oro uoste: absoliuti netvarka

  • Teksto dydis:

Dainininkė Vilija Matačiūnaitė šiuo metu turėjo būti Kipre, tačiau ji taip ir negalėjo palikti Lietuvos. Atvykusi į Vilniaus oro uostą moters viltys išskristi į Kiprą dirbti dužo. „Absoliutus bardakas ir melas“, – sako atlikėja. 

„Turėjau šiuo metu jau būti Kipre ir ištirta nuo COVID-19. Bent jau taip mane patikino Kipro muitinės viršininkas, – prieš porą dienų feisbuke rašė atlikėja. – Su reikiamais atspausdintais dokumentais laiku nuvykau į oro uostą ir nebuvau įleista į lėktuvą dėl to, kad neturėjau minėto testo rezultato, nors užpildytoje formoje pažymėjau sutinkanti padengti išlaidas testo, kurį atvykus į šalį (Kipro respublika) būsiu paprašyta atlikti, bei izoliacijos iki bus gauti rezultatai. O „Wizz Air“ kompanijos darbuotojai neleido man pasinaudoti šia tarptautinio oro vežėjo paslauga, kurią iš jų pačių įsigijau, teigdami, jog manęs Kipro respublika neįleis, o baudas teks mokėti įmonei ir individualiai kiekvienam darbuotojui. Kipro muitinės atstovas man parašė, kad „jie negauna tikslios informacijos“, – pasakojo V. Matačiūnaitė.

Atlikėja tikina, kad niekur nebuvo skelbiama informacija, kad keleiviai, neturintys COVID-19 testavimą patvirtinančių dokumentų, nebus laipinami į lėktuvą ir skraidinami.

Įrašas socialiniame tinkle „Facebook“

„Wizz Air“ kompanijos atstovai portalui 15 min.lt teigė, kad įvairūs apribojimai, reguliavimai ir kiti veiksniai, turintys įtakos skrydžių ir keleivių teisėms skristi, keičiasi kasdien. Todėl kartais net oficialiuose kanaluose randama pasenusi informacija.

„Valstybė, reikalaujanti neigiamo koronaviruso testo rezultatų, gali atsisakyti įleisti keleivį į šalį, jei jis nepateikia neigiamo koronaviruso testo rezultatų. Kai kuriose šalyse keleiviai gali atlikti testą jau atvykę į šalį, tuo tarpu kitose šalyse reikalaujama testą būti pasidarius prieš lipant į lėktuvą“, – portalui dėstė „Wizz Air“, kurie atsiprašė dėl atlikėjos patirtų nepatogumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanda

Vanda portretas
Wizz Air visiškas bordakas ! Nėra informacijos, į Šiaurės Airija WizzAir visiškas bordakas ! Pirkau 2 bilietus ,nežinau kur juos deti. Yra vienas mokamas (€1.50)tel.pasiteiravimui , skambink jei nori muzikeles paklausyti !

////

//// portretas
niekas nepisa lietuvoj/ kad kipro reikia.

Lol

Lol portretas
Labai teisingai daro,visi vezejai turetų taip elgtis,tada viruso neatvežtų niekas
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių