Pereiti į pagrindinį turinį

Į konkursą – po trijų bandymų

2010-09-28 23:59
Atkaklumas: trečias kartas nemelavo – šįkart Bartą ir jo grupę atrankoje lydėjo sėkmė.
Atkaklumas: trečias kartas nemelavo – šįkart Bartą ir jo grupę atrankoje lydėjo sėkmė. / Tomo Raginos nuotr.

Po LRT studijoje surengto finalinio atrankos į vaikų "Euroviziją" etapo paaiškėjo, kad Lietuvai atstovaus trečią kartą šio kelialapio siekęs keturiolikametis Nojus Bartaška-Bartas.

Vėlų sekmadienio vakarą vykusiame finale kauniečiui Bartui, pristačiusiam smagią dainą "Oki-doki", daugiausia simpatijų skyrė ir žiuri, ir TV žiūrovai. Jaunajam atlikėjui taip pat atiteko Lietuvos autorių teisių gynimo agentūros (LATGA-A) įsteigta 5 tūkst. litų premija.

Nacionalinės atrankos į vaikų "Euroviziją" finale iš viso dalyvavo 12 dalyvių. Sudėjus žiūrovų ir komisijos balsus, į finalą pateko trys: Bartas, Milita Daikerytė (daina "Tarp tavęs ir manęs") ir grupė UPS (daina "Čiuk-čiuku").

Trejetui pasirodžius dar kartą, komisija priėmė Bartui palankų sprendimą. Antra vieta ir 3 tūkst. litų LATGA-A premija atiteko grupei UPS, trečia vieta ir 2 tūkst. litų – M.Daikerytei.

Laimėtojo tėtis Saulius Bartaška prisipažino nebuvęs tikras, kad jo sūnui pasiseks. "Pergalės tikėjomės tik širdies gilumoje. 100 proc. tikrai nebuvome įsitikinę, kad laimėsime", – kalbėjo jis.

Pats jaunasis atlikėjas po pergalės neslėpė emocijų – šokinėjo iš laimės. "Jaučiuosi nuostabiai. Iš pradžių rėkavome ir iš laimės laipiojome sienomis. Tik laimėjęs atranką prisiminiau posakį, kad trečias kartas nemeluoja, – krykštavo N.Bartaška-Bartas. – Pergalės atšvęsti su komanda nuvažiavome į kavinę. Ten ramiai pasikalbėjome, atsipalaidavome."

Ko Bartaškų šeimyna tikisi iš vaikų "Eurovizijos" konkurso, kuris lapkričio 20 d. vyks Minske?

"Pirmiausia reikia gerai pasiruošti. Dar geriau nei buvo, ir tai yra įmanoma. Turime daug dalykų, kuriuos dar galima pataisyti, – kalbėjo S.Bartaška. – Negaliu pažadėti, kad laimėsime kaip loterijoje. Tačiau ką darysime, kad laimėtume – tikrai žinome."

"Finaliniame etape dalyvauja visa Europa. Sunku pasakyti, ar nugalėsiu. Kaip bus, taip bus", – pečiais truktelėjo Bartas.

Anot atlikėjo tėčio, laimėti nacionalinę atranką jo sūnui padėjo puikiai suburta komanda: "Labai daug prisidėjo mūsų draugas Arvydas Martinkėnas-Vudis – jis buvo mūsų aranžuotojas. Kartu generavome visas idėjas, kaip Nojus turi atrodyti scenoje. Steponas Januška padėjo pasiruošti būtent šiam finalui – jis buvo Nojaus mokytojas. Žinoma, tai tik dalis komandos, kuri dirbo kartu."


Jaunas konkursas

X Pirmą kartą vaikų "Eurovizija" surengta 2003 m. lapkritį Danijos sostinėje Kopenhagoje.

X Dalyvaujančiai šaliai atstovauja vienas dalyvis ar grupė vaikų, kurių amžius – nuo 10 iki 15 metų (iki 2007 m. konkurse buvo leidžiama dalyvauti ir aštuonmečiams bei devynmečiams).

X Dainą privaloma atlikta valstybine dalyvaujančios šalies kalba.

X Pirmą kartą užkariauti vaikų "Eurovizijos" sceną Lietuva bandė 2007 m. Konkurse dalyvavo Lina Jurevičiūtė, pasivadinusi Lina Joy. Tąsyk ji užėmė tryliktą vietą. Geriau sekėsi 2008 m. konkurse dalyvavusiai Eglei Jurgaitytei – ji iškovojo trečią vietą. Pernai Lietuva konkurse dėl finansinių sunkumų nedalyvavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų