I.Jauniškienės vasaros improvizacijos

Lengvi kaip nerūpestingas vasaros vėjas, sodrių spalvų kaip žydinčios Lietuvos pievos – tokie yra kaunietės dailininkės Irenos Jauniškienės autoriniai papuošalai, eksponuojami parodoje „Vasaros margumynai“.

Kolekcijoje, kurią profesionali menininkė, kūrė trejus metus – žaismingi kaklo vėriniai, apyrankės ir segės, sukurti skirtingomis technikomis derinant įvairiaspalvius karoliukus, akmenis, perlamutro, stiklo bei tekstilės detales.

Išradingumo ir fantazijos nestokojanti moteris ypač vertina kantrybę ir precizišką darbą, todėl jai mieliausi kruopštūs ir sudėtingi darbai. Dailininkė kuria improvizuodama, be iš anksto pasiruošto eskizo, mėgsta sodrias spalvas.

Šiandien ne vienos darbščios kaunietės mėgstamus karoliukus I.Jauniškienė, iki tol papuošalus kūrusi iš sagų, atrado dar prieš keturis dešimtmečius. Menininkė daugeliui pažįstama ir kaip įspūdingų ažūrinių velykinių margučių kūrėja. Nugalėjusi kiaušinio lukšto trapumą, I.Jauniškienė pirmoji Lietuvoje sukūrė kiaurapjūvius margučius.

Greta šių sričių menininkė savo jėgas yra išbandžiusi ir emalės miniatiūros, odos ir medžio dirbinių, sodų vėrimo, karpinių, atvirukų, siuvinėjimo, kalėdinių eglutės papuošalų, medžiagų marginimo, papuošalų iš perlamutro, gintaro, melchioro ir juvelyrinės emalės kūryboje.


Kas? I.Jauniškienės autorinių papuošalų paroda „Vasaros margumynai“.

Kur? Kaune, galerijoje „Aukso pjūvis“.

Kada? Veikia iki rugsėjo 3 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių