Pereiti į pagrindinį turinį

"InCulto" akcijos Osle kyla

2010-05-23 21:20
Pastebėjo: po pirmų dviejų repeticijų Oslo "Telenor" arenoje užsienio žurnalistų susidomėjimas grupe smarkiai išaugo ir komentarai kardinaliai pasikeitė.
Pastebėjo: po pirmų dviejų repeticijų Oslo "Telenor" arenoje užsienio žurnalistų susidomėjimas grupe smarkiai išaugo ir komentarai kardinaliai pasikeitė. / "Scanpix" nuotr.

Šią savaitę Osle išbandę "Eurovizijos" sceną "InCulto" muzikantai tiki: iki didžiojo starto gegužės 27 d. visas pasirodymo "raukšles" išlyginti suspės.

Grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius pasakojo, kad "InCulto" labai padeda konkurso personalas – su tokiais profesionalais muzikantai susidūrė pirmą kartą gyvenime. Organizatoriai patys siūlo galimus pasirodymo filmavimo planus ir stengiasi kuo geriau įgyvendinti sumanymus.

Vienintelis taisytinas "kabliukas" – apšvietimas. Tačiau V.Stackevičius pabrėžė, kad jeigu per konkursą viskas vyktų taip, kaip per pirmas dvi repeticijas, ir tai jau būtų neblogai.

Kur kas didesnis "InCulto" rūpestis – nuovargis. Ilgų gastrolių po Europą išsekintas jėgas vyrai bando atgauti kasdien mankštindamiesi ir tvirtindami raumenis apšilimais, tempimais ir atsispaudimais.

Tačiau "InCulto" ir toliau aktyviai barsto energiją – trankiai dalyvauja kitų šalių delegacijų vakarėliuose, šokdina gatvės praeivius ir aptarnaujantį personalą, linksmina Oslo moksleivius. Lietuviai sakė jaučiantys, kaip gera nuotaika ir šypsenos kelia jų akcijas ir tiki, jog tai atsispindės ir "Eurovizijos" balsavimo lentelėje.

"Žurnalistai spaudžia rankas, linki sėkmės ir sako, kad publikai lietuvių pasirodymas turi patikti", – "Vilniaus dienai" iš "Eurovizijos" štabo Osle optimistiškai pranešė Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

– Paatostogauti užsigeidėte, kad į Norvegiją išvykote taip anksti?

– Išvykome taip anksti, nes gegužės 18 d. jau turėjome pirmą repeticiją. Kita buvo penktadienį. O dabar laukiame generalinių repeticijų. Jos numatytos trys: dvi – 26 d. ir viena mūsų pusfinalio dieną – 27-ąją. Jei pateksime į finalą, 28 d. vėl lauks dvi generalinės repeticijos ir dar viena finalo dieną – 29-ąją.

– Kur įsikūrė Lietuvos delegacija? Kaip sekasi sutarti su kaimynais?

– Įsikūrėme mažame viešbutėlyje pačiame Oslo centre. Su mumis gyvena Latvijos, Estijos, Slovakijos ir Moldovos delegacijos. Su kaimynais sutariame gerai, nors į labai dideles draugystes dar nespėjome įsitraukti. Bet juk dar turim tam laiko!

– Kokį įspūdį palieka norvegiškos kainos?

– Norvegija – tikrai astronominių kainų šalis. Už mažą bokalą alaus čia reikia suploti apie 30 litų. Tad suprantama, kad per daug sau leisti šioje šalyje negalime. Tikrai neišlaidaujame – tenka pataupyti.

– Kaip mūsiškiai atrodo "Eurovizijos" šventėje po pirmų repeticijų?

– Po pirmos repeticijos scenoje ir spaudos konferencijos, į kurią "InCulto" įžygiavo linksmai grodama, žurnalistų susidomėjimas grupe labai smarkiai išaugo ir jų komentarai kardinaliai pasikeitė. Iš pradžių atsiliepę kukliai, spaudos konferencijoje jie pamatė, kad lietuviai yra labai linksmi vyrukai, grojantys linksmą muziką. Antraštės skelbė, kad "InCulto" išjudino apsnūdusį spaudos centrą.

Muzikantai puikiai kalba angliškai, o tai irgi didelis pliusas. Kai žurnalistai prieš save mato ne storai nupudruotas lėles, mokančias pasakyti tris sakinius angliškai, o gyvus žmones, turinčius puikų humoro jausmą, požiūris iškart kitoks. Tai mums tik į naudą.

– Kaip vertinate mūsų konkurentus? Ar pažiūrėjus į kitus nesumažėjo "InCulto" pasitikėjimas savimi?

– Čia yra visko: vieni – juokingi, kiti – keisti, treti – išdidūs ir patys sau labai gražūs. Ir dainų yra visokių. Pati "InCulto" daina gal ir nėra įprasta "eurovizinė", bet tuo ir žavi šių metų baladžių jūroje. Ir tikrai išsiskiria iš bendro konteksto.


Didelės prabangos nebus

"Eurovizijos" organizatorius Norvegijos nacionalinis transliuotojas (NRK) pareiškė neturintis tikslo biudžetu pranokti ankstesnių konkursų organizatorių, o susitelks į kokybišką režisūrą, profesionalią ir draugišką darbuotojų komandą. Šių metų scena atrodys kukliau, o šviesos diodų ekranuose nebebus naudojama vaizdinė grafika.

"Eurovizijai" Norvegija jau išleido daugiau nei 25 mln. eurų (apie 85 mln. litų). Praėjusių metų konkursas, surengtas Maskvoje, Rusijai atsiėjo apie 30 mln. eurų (daugiau nei 100 mln. litų).

Šiemet "Eurovizijoje" dalyvaus 2300 žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio. Konkurso personalą sudaro 600 savanorių ir 300 Norvegijos nacionalinio transliuotojo darbuotojų. Technikai sujungti panaudota per 10 km kabelių. Ant "Telenor" arenos stogo ties scena sumontuota 4500 prožektorių. "Eurovizija" bus filmuojama 26 kameromis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų