„Išsipildymo akcija“: juk gera būti geriems

Šiemet paramos projektas "Išsipildymo akcija" organizuojamas jau 15-ąjį kartą, o projekto iniciatoriai sau išsikėlė itin svarbius tikslus likimo nuskriaustų Lietuvos vaikų kasdienybei pagerinti. Lapkričio 6-ąją –"Pyragų dieną" – kiekvienas kviečiamas prie gražių idėjų prisidėti savo gardžiais kepiniais.

Virto reiškiniu

TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamas paramos projektas "Išsipildymo akcija" sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003-iųjų. Daugiau nei dešimtmetį perkopusi tradicija kasmet ištiesia ranką tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai.

Per šios akcijos gyvavimo laikotarpį geros valios žmonės paaukojo daugiau nei 8 mln. eurų. Už suaukotas lėšas vaikų globos namų auklėtiniai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams parūpinta vaistų, atliktos operacijos, nupirkta medicininės įrangos, pagerinta buitis ir suteikta papildoma reabilitacija.

Per šiuos metus "Išsipildymo akcija" pavirto į reiškinį, kuris tapo žinomas ir kurį pamėgo daugelis Lietuvos žmonių. Šiemet paramos projektas turi du pagrindinius tikslus.

Akcijos organizatoriai žada skatinti sunkiai sergančių vaikų sveikatinimą, suteikiant finansinę paramą 2017 m. istorijų herojams, kurių gydymui ar slaugymui reikalinga speciali pagalba. Jie taip pat turi viziją: Lietuva 2020 m. – be globos namų. Kad prisidėtų prie šios idėjos įgyvendinimo, "Išsipildymo akcijos" komanda ketina organizuoti ekspertinę psichologų ir gydytojų pagalbą vaikui ir šeimai, kuri jį globoja.

Gardi idėja aukoti

"Išsipildymo akcija" įkvėpė dar vieną smagią iniciatyvą – "Pyragų dieną". Lapkričio 6-ąją TV3 televizija jau aštuntą kartą organizuoja šią šventę.

Kaip sako patys jos iniciatoriai, prie šios idėjos prisijungti labai paprasta: lapkričio 6 d. visi kviečiami kepti pyragus, o pyragų gabalėlius už sutartą kainą pardavinėti kolegoms, bičiuliams ar mokslo draugams. Surinktas lėšas vėliau siūloma paaukoti "Išsipildymo akcijai 2017". "Pyragų dieną" organizuoti galima patogiausiu metu – nuo lapkričio 6 iki 10 d.

"Išsipildymo akcija", dovanodama galimybę vaikams gyventi visavertį gyvenimą, išsiskiria iš visų labdarų Lietuvoje.

TV3 kviečia įmones ir mokslo įstaigas pildyti gerumo žemėlapį, nurodant adresą, kur vyks "Pyragų diena", o paskui galerijoje dalytis "skaniomis" akimirkomis.

Stebuklai kuriami kartu

Šiemet "Išsipildymo akcijos" vedėja yra visiems puikiai pažįstamas televizijos veidas Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. Ji "TV dienai" sakė, kad būti tokio projekto dalimi yra didžiulė garbė ir didelė atsakomybė, o didžiausi stebuklai kuriami kartu – susibūrus į vieningą būrį.

– Kuo "Išsipildymo akcija" ypatinga?

– Žinau, kiek daug labdarų, o ypač kalėdiniu laikotarpiu, kviečia aukoti. Ir neretai išgirstu sakant, jog geriau aukoti tiesiogiai pinigais arba daiktais vargstančioms šeimoms. Tačiau "Išsipildymo akcija", dovanodama galimybę vaikams gyventi visavertį gyvenimą, išsiskiria iš visų labdarų Lietuvoje. Stebuklai, kurie jau penkioliktus metus vyksta su TV3 "Išsipildymo akcija", be visų nuoširdžių Lietuvos žmonių niekada neįvyktų.

Akcijos metu kasmet perkama įvairi medicininė įranga, vaistai ar suteikiama kita būtina medicinos pagalba, kuri yra per brangi mūsų valstybei, ką jau kalbėti apie individualias šeimas. Taip vaikams suteikiama galimybė iš tikrųjų gyventi – dovana vaikščioti, kalbėti, liesti, matyti. Ir tai nėra vienkartinė parama, o visus metus vykdomas projektas.

– Ką jums reiškia būti "Išsipildymo akcijos" dalimi? Koks tai jausmas?

– Jau ne pirmus metus būti jos dalimi – didžiulė garbė ir didelė atsakomybė. Man – tai pats nuostabiausias ir stebuklingiausias projektas Lietuvoje, kasmet primenantis, kad, nepaisant nieko, mes visi kartu galime kurti stebuklus.

– Kuo svarbi "Pyragų dienos" idėja?

– Socialiai atsakinga TV3 televizija lapkričio 6 d., pirmadienį, vėl kvies kepti pyragus ir už sutartą kainą pyragų gabalėlius pardavinėti kolegoms, bičiuliams ar mokslo draugams, o surinktas lėšas paaukoti "Išsipildymo akcijai". Žmonės raginami daryti tai, kas smagu, ir dalytis gerumu. Juk gera būti geriems. Smagu, kad ši akcija išplito visoje Lietuvoje, ir pyragų dieną švenčia įvairios bendruomenės, o surinktus pinigus savo nuožiūra skiria tiems, kuriems to reikia labiausiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suknelės

Suknelės  portretas
Reklama ? Kiek pyragų kainuoja ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių