Pereiti į pagrindinį turinį

Jei švęsti – tai su džiazu!

2009-06-13 23:59
Entuziastai: senamiesčio burmistru tapęs Rimantas Cibauskas ir verslininkė Eugenija Odebrecht pasirūpino šventine „uniforma“.
Entuziastai: senamiesčio burmistru tapęs Rimantas Cibauskas ir verslininkė Eugenija Odebrecht pasirūpino šventine „uniforma“. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Pirmąjį birželio penktadienį uostamiesčio širdis tiesiog spurdėjo iš džiaugsmo. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai, pasipuošę šypsenomis ir kita gražiai progai derančia atributika, sveikino senamiesčio vasarą ir amžinai jauną džiazą.

„Apšilimas“ laukiant, kol Teatro aikštę sudrebins muzika, nešykštėjo linksmybių ir intrigos. Į šventę „Aš myliu senamiestį“ pakvietę verslininkai ne tik patys sukosi kaip beišmanė, kad svečiams nieko netrūktų, bet ir sugebėjo „įdarbinti“ visą būrį žinomų žmonių. Mugėje buvo galima įsitikinti, jog politikai, muzikantai, visuomenininkai turi ir prekybininkų gyslelę bei puikiai išmano derėjimosi meną. Mimų pasirodymų, senovinių kostiumų spindesio užburtiems pirkėjams nebuvo sunku atverti savo pinigines.

Kai su visais bičiuliais jau buvo pasisveikinta ir aptartos paskutinės miesto naujienos, Klaipėdos džiazuomenė susispietė prie scenos. Padėkos koncertas „XV su puse“ visiems linkėjo šaunios vasaros ir kantrybės laukiant kito Pilies džiazo festivalio. Ant scenos karaliavo jungtinės klaipėdiečių pajėgos: „Capella A“, „Junior City Jazz“, „Jazzytea“. Koncerto „vinį“ užtikrintai įkalė festivalio siela – Vytautas Grubliauskas-Kongas su savo bičiuliais.

Prisiminti tradicinius „jam session“ svetingai pakvietė „Kurpiai“. Į didžėjaus vaidmenį įsijautęs Vladas Straupas nešykštėjo geros muzikos geriems žmonėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų