Pereiti į pagrindinį turinį

Joninės: renginių Kaune nebus daug

2009-06-22 09:35
Joninės: renginių Kaune nebus daug
Joninės: renginių Kaune nebus daug / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Joninių laukiantiems kauniečiams teks ieškoti ne tik paparčio žiedo, bet ir viešų erdvių šventei paminėti. Mieste paparčiai žydės ir laužai degs tik keliose seniūnijose.

Bendruomenės kūrens laužus

"Joninės – etnokultūrinė šventė, kurių gilios tradicijos yra pritapusios Kernavėje, Jonavoje. Mūsų miesto viešosios erdvės nėra tinkama vieta šiai šventei paminėti", – tikino Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas.

Pašnekovas įsitikinęs, kad Joninių šventimas miesto viešose erdvėse taptų eiliniu alaus gėrimo ir nemokamo koncerto vakaru. S.Šliažas švęsti siūlo netoli namų.

Ar visos seniūnijos švęs Jonines? Tai priklausys nuo bendruomenės aktyvumo ir finansinės padėties. "Tradicinę šventę galima paminėti draugiškose grupelėse, kuriose susitiktų kaimynai, ateitų Jonai ir Janinos. Bendruomenės stengiasi išsaugoti senas šventės tradicijas".

Neįgaliųjų šokiais, folklorine muzika, dainininko Vudžio ir grupės "16 HZ" koncertais – tokia programa paminėti trumpiausią metų naktį kviečia Eigulių seniūnija. Kad būtų linksmiau tvenkinyje plukdyti žolynų vainikus, šventės dalyvius linksmins Toronto (Kanada) vaikų ir jaunimo choro "Gintarėliai" kamerinė grupė bei kaimo kapela iš Ežerėlio.

Anksčiau nei įprasta – pirmadienio vakarą – Joninių švęsti kviečia Aleksoto seniūnijos Naugardiškių bendruomenė. Šventės dalyvius linksmins Aleksoto kolektyvai ir svečiai iš Alšėnų seniūnijos.

Sieks naujo rekordo

Restoranų tinkle "Bernelių užeiga" pirmą kartą vyks "Baltosios naktys" – trys restoranai veiks iki paryčių, o lankytojams nereikės mokėti už vakaro programą. Šilainiuose esančiame restorane svečius linksmins šokių muzikos grupė "Belkanto", o nuo 20 val. floristas Modestas Vasiliauskas pins didžiausią Joninių vainiką. Organizatoriai mano, kad vainikas turėtų būti dešimties metrų skersmens, o prie jo kūrimo galės prisidėti ir restorano svečiai.

"Kadangi per Jonines dažniausiai lyja, tad sumanėme visus sukviesti po mūsų restoranų jaukiais stogais ir pasiklausyti sentimentus keliančios muzikos", – džiaugėsi restoranų tinklo "Bernelių užeiga" rinkodaros vadovė Indrė Tautkutė-Stankuvienė.

Miesto centre esančioje "Bernelių užeigoje" vyks Rock‘n‘Roll Joninės, o senamiesčio – lietuviškų šlagerių diskoteka su šokių vedėju Arvydu.

Ugnis, žolės ir vanduo

Neabejingus seniesiems papročiams ir jų elementams – vandens, ugnies, augmenijos simbolikai – viešbutis "Daugirdas" kviečia Jonines sutikti vasaros renginių amfiteatre. Vainikų pynimas, meilės ir vestuvių burtai, žoliavimas ir kupoliavimas, šokinėjimas per ugnį bei upeivių atplaukimas – neleis užmigti iki vidurnakčio.

"Skambės netikėta folkloro, džiazo bei elektronikos samplaika, skelbdama pagarbą protėviams ir atvirumą naujovėms", – viešbučio "Daugirdas" savininkas Vytautas Gustas užsiminė, kad renginyje žiūrovus liksmins folkdžiazo grupė "Katman du Orchestra". Šventės organizatoriai skatina dalyvius atvykti puoštomis valtimis ar laiveliais ir nepamiršti žolynų vainikėlių.

Ūkio bankas Jonines švęsti kviečia į restorano "Combo" prieplauką. "Gražus sutapimas, kad lietuviškas Ūkio bankas beveik tuo pačiu metu, kai yra švenčiamos Joninės, pažymi savo dvidešimtmečio jubiliejų. Renginyje prisiminsime Rasų apeigas, ta proga šokamus šokius, žaidžiamus žaidimus, būrimus, pasveikinsime Jonus ir Janinas. Renginio akcentas – laužas ant vandens", – sakė Ūkio banko Rinkodaros departamento direktoriaus pareigas laikinai einanti Vitalija Cariova. Pašnekovė priminė: šventės dalyviams tiesiog nevalia pamiršti atsinešti žolynų vainikėlių.

Renginį taip pat bus galima stebėti ir girdėti iš Santakos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų