Pereiti į pagrindinį turinį

Juvelyro galerija – ne tik parodoms

2009-04-27 09:00
Nuotaika: naujoje M.Juodžio (kairėje) galerijoje karaliauja džiazas, fotografija ir tapyba – visa tai susiliejo M.Petrausko fotografijos ir tapybos parodoje.
Nuotaika: naujoje M.Juodžio (kairėje) galerijoje karaliauja džiazas, fotografija ir tapyba – visa tai susiliejo M.Petrausko fotografijos ir tapybos parodoje. / Tomo Raginos nuotr.

Su džiazo muzika, tapyba ir fotografija Senamiestyje duris atvėrė nauja meno galerija "MJ studija". Kad žinomo juvelyro Mindaugo Juodžio galerijoje bus eksponuojami ne tik jo sukurti papuošalai, liudija pirmoji paroda.

Jaukiame Senamiesčio kiemelyje įsikūrusios galerijos erdvėse eksponuojama daugiausiai skulptūros srityje kuriančio menininko Marijaus Petrausko paroda "Džiazas" – fotografijos ir tapybos darbai, alsuojantys džiazu. Žvelgiant į šiuos darbus sunku pasakyti, ar tai tapyba, ar fotografija – fotolakštai, kuriuose fiksuotas džiazo koncertų įspūdis, susipina su aliejinių, akrilo dažų potėpiais. "Džiazo kuriamas garsų lydimas vaizdas refleksuoja manyje ir vėliau betarpiškai atsispindi kūryboje. Garsas, kurį aš girdžiu, – tai materijos atspindys, šiuo atveju – instrumentų, muzikantų, šviesos", – taip parodoje eksponuojamą savo kūrybą pristato M.Petrauskas.

Naujosios galerijos savininkai tikina visas parodas rengsiantys su derama pagarba meno kūriniui.

"Daugelis muziejų, didžiųjų galerijų gyvena iš valstybės dotacijų – tai leidžia joms rengti solidžias parodas ir tinkamai jas išeksponuoti. Neturinčios tokių dotacijų privačios galerijos apsikrauna visokiomis smulkmenomis, abejotinos vertės daiktais ir pasidaro panašios į turgelius. O mes turime vertingus kūrinius eksponuoti taip, kaip tai daroma valstybės dotuojamose parodų salėse – suteikti jiems pakankamai šviesos, erdvės. Sieksime kokybės, ne kiekybės", – tikino M.Juodis.

Galerininkai teigia sieksiantys atvežti ir užsienio parodas. "Tiesa, kol kas nežinome, už kokias lėšas", – prisipažino galerijos direktorė Aušra Martinkutė.

Galerijoje nuolat veiks M.Juodžio juvelyrikos ir tapybos darbų ekspozicijos, taip pat kintamos įvairių autorių parodos. "Vaizduojamojo konceptualiojo meno galerijoje gal ir nebus labai daug, tačiau, pavyzdžiui, performansai šioje erdvėje tikrai galėtų vykti", – planavo A.Martinkutė.

Galerijoje planuojama rengti muzikos vakarus, akustinius koncertus, knygų pristatymus, spektaklių peržiūras. Šalia galerijos įsikurs M.Juodžio studija.

"Į naująją galeriją nežiūrime kaip į konkurentus. Tai yra papildinys. Kiekviena tokia nauja erdvė suteikia menininkams daugiau galimybių eksponuotis, pirkėjams – daugiau pasirinkimo galimybių", – tikino kitos Senamiestyje įsikūrusios galerijos "Kauno langas" bendraturtis Povilas Alesius.


M.Petrausko paroda "Džiazas" galerijoje "MJ studija" (Rotušės a.1) veiks iki gegužės 2 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų