Pereiti į pagrindinį turinį

Keturios gitaros – jau didelis orkestras!

2009-02-04 09:00

"Ludwigas van Beethovenas sakė, jog gitara – tai mažas orkestras, o mes norime įrodyti, kad keturios gitaros – jau didelis orkestras", – juokaudamas Baltijos gitarų kvarteto idėją pristato jos narys Sergejus Krinicinas.

Naujausias Baltijos gitarų kvarteto (BGQ) albumas "Šokant su gitara" šiandien bus pristatytas sostinės Rotušėje. Beje, tai pirmas S.Krinicino, Sauliaus S.Lipčiaus ir Zigmo Čepulėno darbas su nauju kvarteto nariu – belgu Chrisu Ruebensu. Nuo pat BGQ įsikūrimo dienos 2004-aisiais kvartete skambinusi Ieva Baltmiškytė pernai išvyko tęsti studijų užsienyje.

"Bet kuriam instrumentui, taip pat gitarai, svarbu muzikanto asmenybė, o ne lytis. Ieva ir Chrisas labai skirtingi, kiekvienas įnešė savo atspalvių į mūsų ansamblį", – pokyčius įvertino S.Krinicinas. Albume "Šokant su gitara" yra ir Ch.Ruebenso kompozicija.

Naująjį kolektyvo narį BGQ sutiko festivalyje Vokietijoje. "Pasiūlėme prisijungti prie mūsų per daug nesitikėdami, kad jis sutiks. Bet tiesiog puikiai sutapo mūsų poreikiai ir Chriso noras kažką keisti savo gyvenime. Nuo rugsėjo jis gyvena Vilniuje ir, tikimės, bus čia tol, kol turėsime minčių, darbų ir projektų", – pasakojo S.Krinicinas.

Albumas "Šokant su gitara" inspiruotas kūrinių, kurie buvo parašyti orkestrui. "Vakarą Rotušėje vesiantis muzikologas Viktoras Gerulaitis taikliai pasakė, kad mūsų koncertas galėtų vadintis "Muzika ne gitarai", – nusijuokęs pripažino pašnekovas. – O mes sakome, kad grojame viską nuo baroko iki roko. Stengiamės savo šešiastygėmis išgauti orkestrines spalvas, parodyti kitokią, spalvingesnę gitaros muziką."

Vakaro klausytojus turėtų maloniai nustebinti gitarų kvarteto atliekama muzika iš Georges'o Bizet operos "Karmen", Piotro Čaikovskio baleto "Spragtukas", Antoníno Dvořáko "Slavų šokių", Johanneso Brahmso "Vengrų šokių" ar egzotiška Lotynų Amerikos jaunoji muzika. Kvarteto nariai albume labai norėjo įrašyti ir lietuvišką kūrinį. Gastroliuodami užsienyje jie siekia parodyti, kad Lietuvoje yra puikių gitarai kuriančių kompozitorių. Todėl specialiai BGQ albumui vieną kūrinį parašė kompozitorius Jonas Tamulionis.

VIETA: Vilniaus rotušė.

LAIKAS: vasario 4 d. 18.30 val.

KAINA: 20 litų. Senjorams ir studentams – 15 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų