Pereiti į pagrindinį turinį

K.Jatautaitė abejinga šou verslo vilionėms

2010-03-21 10:00
Komanda: K.Jatautaitė jaučia pasididžiavimą, galėdama dainuoti tokių profesionalų kaip grupė "Studija" gretose.
Komanda: K.Jatautaitė jaučia pasididžiavimą, galėdama dainuoti tokių profesionalų kaip grupė "Studija" gretose. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Televizijos projekte "Chorų karai" uostamiesčio chorui ir Deiviui talkinusi vokalistė Kristina Jatautaitė dar ilgai galėtų šildytis laidos metu išgirstais komplimentais. Užteko klaipėdietei atlikti solo partiją, ir jos talento sužavėti komisijos nariai suskato raginti – laikas pradėti solinę karjerą.

Gyvena vien muzika

"Nebegaliu to klausytis. O kas sako, kad aš nedainuoju solo? – atlikėjos balse sekundei šmėkšteli pasipiktinimo gaidelė. – Tiesiog žmonės to nemato. Nes atrodo, kad televizija yra viskas. Aš universitetą baigiau ne tam, kad dainuočiau tik pritariamuoju vokalu."

Vokaliniame kvartete "Cappella‘A", grupėje "Studija" bei su uostamiesčio džiazo atlikėjais pasirodanti mergina tvirtino, kad kaip dainininkė save realizuoja visapusiškai, o šou verslui neturi nei noro, nei laiko.

Kristinos teigimu, kvarteto nariai sutinka patalkinti kitiems atlikėjams, jei tai pasirodo įdomu. "Cappella‘A" pritariamuoju vokalu yra dainavusi faktiškai su visais Lietuvos scenos grandais.

"Nuo ankstyvo ryto iki išnaktų mano gyvenimas koja kojon eina su muzika. Jokia pašaline veikla neužsiimu, gyvenu iš muzikos. O tai yra sudėtinga, ypač šiuo metu. Bet dirbu savo darbą nuoširdžiai, atsakingai ir dar nuo to "kaifuoju". Ko daugiau reikia", – šypteli pašnekovė.

Parsiduoti neišmoko

Šiuo metu su kitais "Cappella‘A" nariais Kristina aktyviai repetuoja – ketvertukas rengiasi balandį įvyksiančiam dviejų dalių autoriniam grupės koncertui Šiauliuose.

"Kodėl Šiauliuose? Nes mus pakvietė. Ieškoti, kur galėtume pakoncertuoti, pasirodyti, kaip parsiduoti, mes nemokame. Galbūt tam reikėtų atskiro žmogaus. Tačiau vargu ar atsirastų dar vienas toks pat idėjinis kaip mes. Ir sunku patikėti, jog jis mus sugebėtų taip "išsukti", kad tai būtų ne vien darbas iš idėjos", – svarstė Kristina.

Pašnekovė įsitikinusi, jog "Cappella‘A" atliekamus kūrinius tinkamai įvertins tik muzikos gurmanai – masiniam skoniui reikia ko kito.

"Mūsų klausytojas – intelektualus, nes ir muzika – prabangi, ji lengvai "nepasidaro". Kiekvieną kūrinį turime repetuoti ilgai ir nuobodžiai, kartais prireikia net poros metų, kad jis suskambėtų, – aiškino Kristina. – Gal mūsų klausytojų ratas ir nedidelis, bet kam mūsų reikia, tas randa."

Nuobodžiauti nėra kada

Kristinai nuoširdžią nuostabą kelia žmonės, kuriems Klaipėdoje nuobodu, liūdna, nėra ką veikti. Aktyviai koncertuojančios atlikėjos laikas srūva it smėlis pro pirštus.

O kur dar repeticijos su Klaipėdos jaunimo centro džiazo studija "Junior City Jazz", kuriai klaipėdietė vadovauja drauge su kolege Aušra Smičiūte.

"Mes su Aušra juokaujame – įdomu, kuri iš mūsų griežtesnė, – nusikvatojo pašnekovė. – Nors gal veikiau tai yra reiklumas. Neretai pritrūksta kantrybės – reikia rezultato čia ir dabar. Tai turbūt atėję iš asmeninės patirties – pati turėjau reiklius mokytojus."

Griežti fleita, chorinio dirigavimo ir dainavimo mokiusis anuometinėje E.Balsio meno mokykloje, Kristina didžiuojasi tolesnį muzikinį išsilavinimą įgijusi ne sostinėje, o gimtajame mieste.

"Buvau kiek kitokia nei mano bendraamžiai, kurie baigę mokyklą veržėsi išvykti studijuoti kitur. Aš to nenorėjau. Kai tik sužinojau, kad įstojau Klaipėdoje, apsidžiaugiau ir pasilikau čia, nors jėgas bandžiau ir Vilniuje. Klaipėdoje labai stipri džiazo mokykla", – tvirtino K.Jatautaitė.

Širdies reikalai – tabu

Kristina neneigė "serganti" perfekcionizmu – jei jau kažko imasi, siekia, kad tai būtų atlikta geriausiai.

Tėvų namų dar nepalikusi mergina prisipažino, jog jai artimųjų įvertinimas – itin svarbus. O ir už išskirtinius muzikinius duomenis Kristina pirmiausia turėtų būti dėkinga genams.

"Mano tėvai muzikalūs, bet ne muzikantai, tad iš dalies tai jų dovana. Tėveliai labai norėjo, kad muzikuočiau. Žinoma, mane supo ir labai geri mokytojai, o ir noro, matyt, užteko. Kaip nuotrupas atsimenu, kai vaikystėje eidamos su mama iš mokyklos iki namų visą kelią dainuodavome", – šyptelėjo pašnekovė.

Mielai profesiniais dalykais besidalijanti mergina savo asmeninį gyvenimą nuo svetimų slepia po devyniais užraktais.

Tiesa, draugystės su atlikėju Tautrimu Rupulevičiumi-Onsa Kristinai nuslėpti nepavyko. "Tai buvo labai seniai. Ir man tai neįdomi tema", – nukirto klaipėdietė, nelinkusi atvirauti nei apie praeities, nei apie dabarties širdies reikalus.

Rankdarbių terapija

Ankstyvą rytą savo darbo dieną pradedanti ir vėlyvą vakarą namus pasiekianti atlikėja jau baigia pamiršti, ką reiškia žodis laisvalaikis.

"Matyt, viskas taip persipynę, kad jo neišskiriu. Labai norėčiau nubrėžti ribą, jog štai dabar, nuo šio momento aš jau ilsėsiuosi. Bet taip neišeina. Net nepavyksta suplanuoti atostogų", – prisipažino klaipėdietė.

Idealus laisvalaikis pagal K.Jatautaitę – tikrai ne gulinėjimas ir nieko neveikimas. Atitrūkti nuo kasdienybės merginai padeda malonūs rankdarbiai – dekoravimas dekupažo technika, karoliukų vėrimas.

Visada pasitempusi ir puikiai atrodanti atlikėja pati rūpinasi ir savo makiažu – Kristina yra baigusi vizažo kursus, domisi kosmetologija.

Pašnekovė su šypsena prisipažino, kad jai nesvetimos ir kitos moteriškos pagundos, kaip antai žygiai po parduotuves. "Turiu tokią silpnybę – tik reikia tam atrasti laiko ir tada jį smagiai praleisti. Tik štai bėda – užėjusi į parduotuvę, visada randu sau ką išsirinkti. Man nebūna "ne mano" dienų", – juokėsi muzikė.

Kviečia į renginius

Galbūt "Chorų karuose" netikėtai nutrūkus klaipėdiečių žygiui, Kristina jau gyvena sulėtėjusiu ritmu?

"Šiame projekte buvau 120 procentų. Bet tuštumos pajusti nespėjau, darbai veja vienas kitą. Gal ta pabaiga ryškiau pasijus, kai baigsis pats televizijos projektas ir apie tai niekas nebekalbės, neprisimins", – svarstė Kristina.

Pašnekovės teigimu, kiek atsipūtę, Klaipėdos choristai ir toliau tęsia repeticijas – televizijos projekte išgarsėję atlikėjai jau sulaukė pasiūlymų koncertuoti įvairiuose renginiuose.

"Žinoma, buvo apmaudu, kad iškritome, dar norėjosi pakovoti. Tuo momentu gal kažkas ir ašarą nubraukė. Tačiau iš pat pradžių buvome nusiteikę, jog tai žaidimas", – ramiai kalbėjo chormeisterė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų