Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos choro vėliavą perims Telšiai

2010-11-28 09:00
Šaknys: D.Zvokus viliasi, kad Telšių krašto žmonės jį priims kaip grįžusį į savo tėvų namus tikrą žemaitį.
Šaknys: D.Zvokus viliasi, kad Telšių krašto žmonės jį priims kaip grįžusį į savo tėvų namus tikrą žemaitį. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Nors ir netapęs laimėtoju, tačiau gausybę publikos simpatijų "Chorų karuose" užkariavęs Klaipėdos dangiškasis choras šiame televizijos projekte gali tapti istorija.

Po kelių mėnesių "Chorų karai" antrąjį sezoną pradės jau be uostamiesčio komandos.

Šįsyk patriotiškai nusiteikusiems klaipėdiečiams bei kitiems Vakarų Lietuvos regiono gyventojams siūloma palaikyti Telšių chorą, kurio vėliavnešiu tapo Deivydas Zvonkus. Žemaitijos sostinės ir šio krašto dainingus žmonės atlikėjas į atranką pakvies kitą sekmadienį.

"Šiemet nutarėme suteikti daugiau galimybių mažesnių miestų gyventojams, norėjosi, kad ir čia pakiltų kultūrinis gyvenimas", – vieną motyvų įvardijo "Chorų karų" vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Tačiau ji taip pat neneigė, jog projekto rengėjai uostamiestyje susidūrė su problema, kas apsiimtų choristus rengti pasirodymams – praėjusių metų chormeisterės Kristina Jatautaitė bei Aušra Smičiūtė tokio pasiūlymo atsisakė.

"Vis dėlto jei Klaipėda pareikštų labai didelį norą dalyvauti "Chorų karuose", mes apsvarstytume šį variantą", – šypsojosi pašnekovė.

Tiems, kuriems kilo klausimų, kaip D.Zvonkus susijęs su Telšiais, projekto rengėjai parengė atsakymą – esą atlikėjo tėvai kilę iš Telšių rajono.

Pats D.Zvonkus savo "priklausomybės" tvirtumo šiam miestui labai nesureikšmino ir kaip pavyzdį pasitelkė praėjusiais metais Panevėžiui atstovavusią Mią.

"Manau, kad pernai žemaičiai buvo nuskriausti, todėl sulaukęs tokio pasiūlymo apsvarsčiau visus "už" ir "prieš" ir priėmiau sprendimą", – sakė D.Zvonkus, daina pasišovęs suvienyti visą Žemaitiją.

Pašnekovo manymu, susišnekėti su choristais jam padės veikiau ne žemaičių šnektos žinios.

"Visi muzikantai šneka viena kalba", – įsitikinęs D.Zvonkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų