Kruvinas vaidmuo atnešė šlovę

  • Teksto dydis:

Po šiųmetės „Auksinių gaublių“ ceremonijos įvairiuose Jungtinių Amerikos Valstijų interneto portaluose nuskambėjo gyventojų pasipiktinimas, kad už geriausią mini serialo ar kino filmo vaidmenį apdovanojimas atiteko aktoriui Evanui Petersui, suvaidinusiam serijinį žudiką seriale „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story“.

Pradedančiojo modelio Tony’io Hugheso mama Shirley Hughes viešai pasisakė prieš E. Peterso laimėjimą.

Ji teigė, kad aktorių, laimėjusių apdovanojimus vaidinant žudikus, manija tęsiasi, o tokie ligoti žmonės, kaip jos vaiką nužudęs serijinis žudikas, ir toliau šlovinami.

Apdovanojimą atsiėmęs E. Petersas scenoje buvo drovus, jo kalba buvo trumpa.

„Sunku kurti, sunku žiūrėti, bet aš nuoširdžiai tikiuosi, kad iš to išėjo kažkas gero“, – kalbėjo aktorius.

S. Hughes taip pat teigė, kad E. Petersas savo padėkos kalboje privalėjo paminėti aukų šeimas arba pasakyti, kad Holivudas pagaliau turėtų liautis pasakoti istorijas apie žudikus.

Shirley sūnus Tony’is buvo vienas iš daugiau negu dešimties J. Dahmerio nužudytų vyrų. 1991-aisiais jis buvo apnuodytas narkotikais ir sukapotas kirviu.

Rugsėjį, kai įvyko serialo premjera, Ericas Perry, kitos J. Dahmerio aukos – Errolo Lindsey pusbrolis, buvo vienas iš tų, kurie kritikavo „Netflix“ už tai, kad prieš išleisdami serialą nepasitarė su aukų šeimomis.

E. Perry savo tviteryje rašė, kad šeima apie serialą sužinojo tik tada, kai jis buvo išleistas, neva jiems nereikėjo prašyti šeimų leidimo, nes J. Dahmerio byla – visiems viešai prieinama. Vis dėlto šeimos buvo iš naujo traumuojamos.

Serialo atsiradimo pradžioje daug žmonių dalijosi mintimis, kad nežiūrės serialo iš pagarbos aukoms ir jų šeimoms ir tokiu būdu nesiųs „Netflix“ žinutės, kad palaiko tokio turinio serialų ar filmų kūrimą.

Tačiau tai nesutrukdė serialui pasiekti žiūrimumo rekordų. Taip pat nesutrukdė žmonėms persirengti J. Dahmeriu per Heloviną.

„Gėda, kad žmonės gali pasinaudoti mūsų tragedija ir užsidirbti pinigų“, – piktinosi sūnaus netekusi S. Hughes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių