Pereiti į pagrindinį turinį

Iš laiko etiudų – poetės paroda

2009-05-22 09:00
Variacijos: D.Molytė-Lukauskienė savo drobėse ištapė mylimo pamario vaizdus, savaip interpretuodama aplinką.
Variacijos: D.Molytė-Lukauskienė savo drobėse ištapė mylimo pamario vaizdus, savaip interpretuodama aplinką. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Autorinė tapybos paroda "Iš laiko etiudų" pajūrio gyventojams leis geriau susipažinti su dar viena čionykštės menininkės Daivos Molytės-Lukauskienės kūrybos sritimi.

Poetė, dailininkė, žurnalistė D.Molytė-Lukauskienė išleido ir iliustravo tris poezijos knygas: "Natiurmortas su gudobelės šaka", "Baltas kvadratas juodame fone", "Persodintos gėlės". Už pirmąją knygą autorei paskirta Z.Gėlės premija, knyga pelnė apdovanojimą knygos meno konkurse "Vilnius – 2002". Dabar Daiva – Lietuvos rašytojų sąjungos narė, jos eilėraščiai versti į lenkų, rusų, baltarusių, vokiečių kalbas.

Tapusi rašytoja ji niekada nepamiršo, kad mokėsi dailės: iš pradžių – Kauno Stepo Žuko taikomosios dailės technikume, vėliau studijavo Vilniaus dailės akademijoje, jos Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje baigė magistrantūros studijų programą – parašė darbą tema "Grafinė poezijos išraiška" ir įgijo menų magistro laipsnį.

Todėl nenuostabu, kad D.Molytė-Lukauskienė – dažna ne tik literatūrinių projektų, bet ir dailės plenerų, bendrų parodų dalyvė, prisijungė prie tarptautinio meno simpoziumo "Žodžiai ir spalvos" (Lietuva, Lenkija, Baltarusija) komandos.

Pasak jos, šioji paroda – tik dar vienas prisilietimas teptuku prie drobės, žaidimas spalvomis klaidžiojant pamario takais, bandymas perteikti mus supantį pasaulį ne tik žodžiais, bet ir spalvomis. Autorė drobėse ištapė pamario vaizdus, augalus, paukščius ir sukūrė tam tikrą nuotaiką savaip interpretuodama aplinką.

D.Molytės-Lukauskienės tapybos darbų parodos "Iš laiko etiudų" atidarymas – šiandien 17.30 val. Thomo Manno memorialiniame muziejuje Nidoje (Skruzdynės g. 17). Renginyje susijungs tapyba, poezija ir muzika. Jame dalyvaus rašytoja Nijolė Kliukaitė-Kepenienė, muzikuos Eduardo Balsio menų gimnazijos moksleivė Šarūnė Kepenytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų