Pereiti į pagrindinį turinį

"Ledynmetis 3": meilė gali ištirpdyti net ledynus

2009-07-10 12:50
Vingiai: trečioje "Ledynmečio" dalyje visi herojai pakliūva į požeminę dinozaurų karalystę.
Vingiai: trečioje "Ledynmečio" dalyje visi herojai pakliūva į požeminę dinozaurų karalystę. / Redakcijos archyvo nuotr.

XXI a. pradžioje vienas po kito ekranuose pasirodė du originalūs animaciniai filmai, kuriems buvo lemta tapti pirmaisiais naujosios eros kino šedevrais.

Abu jie stipriai išplėtė animacinio kino ribas. Ir abu sulaukė fenomenalios sėkmės visame pasaulyje bei dviejų tęsinių. Tai – "Šrekas" ir "Ledynmetis".

Pirmo "Ledynmečio" siužetą sudarė trijų prieštvaninės epochos herojų kelionė į pietus. Bėgdami nuo besiartinančios amžinos žiemos mamutas Manfredas, aštriadantis tigras Diego ir mokslui nežinomas išverstaakis tinginys Sidas (žiurkės ir voverės hibridas) surado žmonių kūdikį ir nusprendė grąžinti jį tėvams. Kelionę lydėjo vienas už kitą juokingesni pokštai, o finalui buvo palikta labai originali ledynmečio pabaigos teorija. Ar mokslas gali paaiškinti, kodėl išnyko mamutai? Mokslininkai neturi vienos nuomonės. Savąją nuomonę pateikė ir "Ledynmečio" autoriai.

Antrasis filmas "Ledynmetis 2: eros pabaiga" prasidėjo tada, kai Žemę dengiantis ledas pradėjo sparčiai tirpti. Dabar priešistoriniams gyvūnams atsirado puiki galimybė mėgautis pačios gamtos sukurto vandens atrakcionų parko malonumais: maudytis, šokinėti nuo tramplinų, grožėtis geizeriais arba pliuškentis natūraliausiose purvo voniose. Tačiau netrukus džiaugsmą pakeitė panika. Nes sparčiai tirpstančių ledynų vanduo netrukus užtvindys ramiu prieglobsčiu tapusį slėnį. Todėl prieštvaninei trijulei teks nešti kudašių nuo artėjančio potvynio ir gelbėti nuo pražūties kitus rojaus slėnio gyventojus.

Antrame "Ledynmetyje" atsirado daug naujų herojų ir ryškiomis spalvomis nušvito žavus mamuto Manfredo bei jo naujosios draugės Elės meilės romanas. Trečiame filme įsimylėjusių mamutų porelė jau laukiasi kūdikio. Susiranda sau porą ir bene ryškiausias visų "Ledynmečių" herojus – dėl gilės į ekstremaliausias situacijas amžinai patenkanti voverė Skretas, tapęs savotišku trilogijos talismanu. Meilės jausmas bei noras sukurti savo šeimą apsuka galvą ir Sidui, todėl jis dar kartą pasielgia kvailai – pavagia dinozauro kiaušinius tikėdamasis iš jų išperėti savo palikuonis.

Žinoma, tai fatališka klaida, dėl kurios visi "Ledynmečio" herojai pakliūva į požeminę dinozaurų karalystę. Čia vaduoti Sidą iš didelės bėdos draugams padės naujas veikėjas – dinozaurus medžiojanti negailestinga vienaakė žebenkštis, vardu Bakas.

Daug kartų tęsdami tą pačią istoriją autoriai netingi ieškoti naujų spalvų, siužeto posūkių ir juokingų situacijų. Jų netrūks ir šį kartą.

"Ledynmetis 3" ("Ice Age: Dawn of the Dinosaurs") ****

Animacinis nuotykių filmas. JAV, 2009 m. Rež. Carlosas Saldanha.

veiksmas 3

humoras 3

įtampa 2

erotika 1

siaubas 2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų