Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva: šaltis, rokas, skustagalviai ir viskis

2009-02-07 09:00
Lietuva: šaltis, rokas, skustagalviai ir viskis
Lietuva: šaltis, rokas, skustagalviai ir viskis / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Trijulė: Nickas susižavėjo Lietuva ir nuoširdžiai jį priėmusiais skustagalviais Rimantu (kairėje) ir Gintautu.

Vos atvykęs į Lietuvą ir įsėdęs į automobilį Rytų šalių regiono viskio "Bowmore" pardavimo vadovas Nickas Ravenhallas kompiuteriu parašė savo žmonai į Škotiją: "Taip, tu buvai visiškai teisi! Čia – šalta, vyrai skustagalviai ir jie klausosi roko!" Tai N.Revenhallą turėjo pralinksminti – ko daugiau bereikia sėkmingam viskio pristatymui?

Lietuviškos grožybės

Pirmą kartą vykdamas į Lietuvą penkerius metus su viskio pardavimu dirbantis Naujojoje Zelandijoje gimęs Nickas pasidomėjo: kas tai per šalis? Jo žmona, prieš jam lipant į lėktuvą, atsiuntė skubiai surinktą informaciją: "Ten šalta, daug vyrų vaikščioja skustomis galvomis ir žmonės mėgsta klausytis roko."

Likimo ironija: leisdamasis Vilniuje pro lėktuvo iliuminatorių N.Ravenhallas pamatė sniegą, o išlipus – nutvilkė šaltis.

Oro uoste Nicką pasitiko "Mineralinių vandenų" atstovai: stipriųjų gėrimų konsultantas Gintautas Dinda bei marketingo vadybininkas Rimantas Vasiliauskas. Komiškas sutapimas: abu jie lyg tyčia skustagalviai.

Su svečiu įsėdus į "Renault Scenic", net neįtardamas, ką N.Ravenhallui apie mūsų šalį parašė jo žmona, G.Dinda įjungė kompaktinių diskų grotuvą. Per automobilio garso kolonėles nugriaudėjo "AC/DC".

Viskį užkąsti galima!

"Mitas! – Viskio ir konjako konsultantas G.Dinda emocingai iškėlė rankas. – Kodėl galima užkandžiauti geriant vyną, degtinę, alų, o viskį – ne? Galima!"

Lietuviui pritarė ir svečias iš Škotijos – Rytų šalių regiono viskio "Bowmore" pardavimo vadovas N.Ravenhallas. Ir giliai įkvėpęs, po to gurkštelėjęs dūminio kvapo viskio, užkando stirnienos pašteto su obuolių padažu.

Tą vakarą Kauno restorane "Medžiotojų užeiga" britų salose išrastą "ugninį gėrimą" svečiai užkando. Ir viskio skonis, priešingai tigšiol skelbtoms teorijoms, nė kiek nenublanko.

Burna tarsi užsiliepsnoja

"Morrison Bowmore Distillers" kompanijos – vienos žymiausių Škotijos viskių gamintojų bei vienos didžiausių škotiško salyklinio viskio tiekėjų pasaulyje – produkcija buvo degustuojama drauge su rinktiniais užkandžiais.

Antrą, apie 20 gramų ilgiau išlaikyto "Bowmore 15 YO" viskio dozę ragautojai paskanino ančiuko šlaunele, įdaryta ančiuko širdelėmis, su spanguolių šerbetu bei širdelių paštetu.

"Gurkštelėkite, – N.Ravenhallas teatrališkai pakėlė 2007 metais Los Andžele prizą gavusio viskio taurę. – Palaikykite burnoje. Nenurykite. Pajauskite, kaip dega burnos gleivinė, dantenos, liežuvis. Taip, aš jus kankinu! Kai liežuvis apšals ir jo beveik nejausite, nurykite. Iškvėpkite, įkvėpkite ir pajuskite, kaip ateina tikrasis skonis ir kvapas."

Tituluoto dūminio kvapo viskį kauniečiai užkando pikantiškai: šokoladiniu triufeliu su aštriuoju pipiru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų