„Lietuvos balse“ – ir operos profesionalas E. Chrebtovas: man norisi daugiau

  • Teksto dydis:

„Dar būdamas penkiolikos metų supratau, kad opera yra mano pašaukimas. Mano tuometinė mokytoja įskiepijo meilę operai, turbūt dėl jos ir nusprendžiau, kad jau turiu pradėti profesionaliai ruošti save šiam keliui“, – apie pirmus žingsnius muzikoje pasakoja Eugenijus Chrebtovas, kuris nepasididžiuodamas nusprendė dalyvauti „Lietuvos balse“, kad jo balsą ir muziką galėtų išgirsti į operą ne taip dažnai užsukantys lietuviai.

Daugiau nei dvidešimties metų patirtį turintis ir didžiausiose Europos teatrų scenose pagrindinius vaidmenis atliekantis solistas, nusišypso paklaustas, kurio mokytojo komandoje norėtų būti. Profesionalas trokšta tik tiek, kad klasikinį muzikos žanrą išgirstų ir pamiltų kuo didesnė auditorija.

„Aš manau, kad visi mokytojai yra savo srities profesionalai ir iš visų jų galima tikrai pasimokyti. Neturiu prioriteto, kurio komandoje norėčiau būti labiausiai. Man svarbiausia yra gerai padainuoti. Ateinu į projektą pasidalinti savo patirtimi. Atnešti į projektą naujų jausmų, kitokios muzikos ir pasirodyti plačiajai publikai. Man niekada neužtenka, to, ką pasiekiu. Visada norisi daugiau“, – sako projekto dalyvis.

Dar prieš lipdamas į sceną, Eugenijus atvirai pripažino, jog projekte yra pasiruošęs save parodyti iš visų muzikinių pusių ir įrodyti žiūrovams, koks įvairialypis gali būti operos solistas.

Turbūt dažniausiai pasitaikantis tas, kuomet pamiršti žodžius. Tuomet reikia suktis iš padėties ir kažką kurti. Dažniausiai tada pradedu dainuoti vaistų pavadinimus.

„Aš gebu dainuoti ir pop klasiką ir pop muziką taip pat gerai, kaip ir operą. Šiuolaikiniame pasaulyje pop ir operos pasaulis skiriasi nedaug. Operos dainininkas taip pat turi būti labai lankstus, gerai dainuoti, gerai vaidinti, gerai šokti ir ypač svarbu – gerai atrodyti“, – sako Eugenijus.

Tačiau solistas išduoda, kad net ir su tiek metų praktikos didžiausiose operos ir teatro scenose, pasirodymų metu jam ne visuomet pavyksta išvengti ne tik jaudulio, bet ir kuriozų. Eugenijus juokiasi, jog net ir iki smulkmenų surepetuotuose spektakliuose, pasitaiko situacijų, kuomet tenka išradingai suktis iš padėties.

„Scenoje man labai daug kartų yra nutikę visokių juokingų įvykių. Turbūt dažniausiai pasitaikantis tas, kuomet pamiršti žodžius. Tuomet reikia suktis iš padėties ir kažką kurti. Dažniausiai tada pradedu dainuoti vaistų pavadinimus, labai arti italų kalbos. Yra buvę, kad esu neišgirdęs, jog man jau laikas eiti į sceną: buvo sugedusi radijo stotelė, tuomet supratęs, kad vėluoju, pradėjau dainuoti dar bėgdamas užkulisiuose“, – pasakoja Eugenijus Chrebtovas.

Tačiau ar operos solisto pasirodymas sužavės mokytojus ir ar jie išgirs Eugenijaus balse profesionalumą – bus galima sužinoti jau šį sekmadienį 19.30  val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi - juokas

chi - juokas portretas
Ar nepatirs fiasko tarp pradedančiųjų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių