Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos muzikos talentai sugrįžta

2009-03-31 09:00
Lietuvos muzikos talentai sugrįžta
Lietuvos muzikos talentai sugrįžta / Organizatorių nuotr. Sandra ir Andrius Urbos.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo vienuoliktą kartą rengiamas tarptautinis muzikos festivalis "Sugrįžimai – 2009" šiemet skiriamas Lietuvos vardo tūkstantmečiui pagerbti.

Iki gegužės 14 d. truksiantis festivalis prasidės koncertu Vilniaus rotušėje balandžio 1 d. 18 val. Viešnios iš Austrijos solistės Vaidos Raginskytės (mecosopranas) ir Linos Krėpštaitės (fortepijonas) koncertinėje programoje – Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Piotro Čaikovskio ir Lietuvos kompozitorių kūriniai.

Per šešias festivalio savaites bus surengta penkiolika koncertų Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, aukštosiose mokyklose, bažnyčiose, globos namuose. Koncertuose dalyvaus jaunieji Lietuvos muzikai: pianistai, smuikininkai, fleitininkai, dainininkai, studijuojantys ar dirbantys užsienyje, taip pat jų kolegos užsieniečiai. Atvyks menininkų iš Norvegijos, Vokietijos, Austrijos, Rusijos, Suomijos, Estijos, JAV ir kitų šalių.

Į Lietuvą koncertuoti sugrįš pianistai Andrius Urba ir Sandra Urba iš Vokietijos, Ieva Stružaitė su kolega baritonu Ørjanu Hartveitu iš Norvegijos, dainininkė (sopranas) Marytė Bizinkauskaitė iš JAV, arfa gros Sankt Peterburge studijuojanti Kotryna Butkutė. Išeivijos indėlį į Lietuvos kultūrą Stasio Vainiūno namuose pristatys garsių išeivijos muzikų Onos ir Alfonso Mikulskių meninė kūryba.

Balandžio 17 d. jau ketvirtą kartą su Tautinių mažumų ir išeivijos departamentu bus surengta konferencija "Lietuvos tūkstantmečio vardas tėvynainių meninėje veikloje užsienyje" (Vilniaus paveikslų galerija, 14 val.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų