Pereiti į pagrindinį turinį

Linksmoji vaiduoklių medžioklė tęsiasi

2016-08-01 10:20

Ekranuose pasirodo nauja, kadaise labai populiarios komedijos "Vaiduoklių medžiotojai" versija, kurioje gerai žinomas siužetas įgavo naują pavidalą.

Kadras iš filmo

Artėja feminizmo era

Vis daugiau netolimos ateities kino projektų rodo tai, kad netrukus veiksmo filmų supermenus ekrane nurungs ne mažiau karingos moterys. Pirmi žingsniai jau žengti, o jų rezultatus matėme. Nemažai supermoterų suvaidino Angelina Jolie. Kriminalinėje komedijoje "Vienas šūvis, dvi kulkos" (2013 m.) dvi pašėlusios policininkės darė viską, kas iki šiol buvo būdinga aršiems vyrams: maukė alkoholį, keikėsi, ignoravo tvarkingą pareigūno išvaizdą, nepaisė taisyklių ir mojavo ginklais kiekviena proga, o dažnai ir be progos. Bet rezultatą (sulaikyti negailestingą narkotikų mafijos vadeivą), žinoma, pasiekė.

Populiarius kino komiksus masiškai gaminanti bendrovė "Marvel" jau paskelbė, kad pradeda kurti fantastinį nuotykių filmą, kuriame kosminės kilmės DNR turinčią supermoterį, pavadintą tiesiog kapitone Marvel, suvaidins šiemet "Oskaru" už vaidmenį šeiminėje dramoje "Kambarys" apdovanota aktorė Bree Larson (anksčiau šios komiksų serijos veikėjai kapitonai Marvelai buvo vyrai).

Dar ryžtingiau pasielgė kino kompanija "Millenium Films", kuri rengia alternatyvą pačiam Sylvesteriui Stallone: ketvirtame "Nenugalimųjų" filme brutalių supermenų komandą pakeis... vien iš moterų sudarytas JAV smogikų būrys. Kad jis bus ne mažiau agresyvus nei nusipelnę veiksmo kino veteranai, galime spręsti vien iš to, kad pagrindinį vaidmenį jau matuojasi moterų mišriųjų menų čempionė Gina Carano, profesionaliame ringe patiesusi ne vieną dešimtį priešininkų (jos sugebėjimus smūgiuoti kumščiais ir kojomis įvertinome žiūrėdami veiksmo trilerį "Prarasta kontrolė").

Keturios plius vienas

Feminizmo erą veiksmo kine artina ir nauja komedija "Vaiduoklių medžiotojai", kurią drąsiai galima vadinti jau klasika tapusių filmų moteriška versija. Šįkart didmiesčiuose siaučiančius vaiduoklius medžios keturios moterys: Ebė (akt. Melissa McCarthy), Erina (akt. Kristen Wiig), Džilian (akt. Kate McKinnon) ir Petė (akt. Leslie Jones).

1984 m. režisieriaus Ivano Reitmano pradėta istorija po penkerių metų susilaukė tęsinio, o vėliau pagrindinių veikėjų trijulė pasklido po televizijos ir animacinius serialus bei kompiuterinius žaidimus.

Paranormalius reiškinius tyrinėjanti kvantinės fizikos specialistė Erina viena pirmųjų supranta, kad mieste prasidėję keisti reiškiniai gali būti sukeliami būtybių iš kito pasaulio. O gal jie tiesiog nužengė iš knygos, kurią Erina kadaise parašė kartu su savo geriausia drauge Ebe? Universiteto vadovybė nepatenkinta nemoksliniais šios knygos pavyzdžiais, todėl Erina netrukus lieka be darbo. Kartu su panašaus likimo draugėmis Ebe ir Džilian mergina įsteigia paranormalius reiškinius tiriantį centrą ir pasisamdo Niujorko paslapčių žinovę Petę, o kad nepaskęstų vien moteriškų problemų rutinoje, įsitaiso seksualiai atrodantį, bet buką sekretorių Keviną (jį suvaidino griaustinio dievą Torą keliuose kino komiksuose vaidinęs ir dideliu kūju mojavęs Chrisas Hemsworthas – už tokį pasirinkimą filmo autorių humoro jausmą reikia įvertinti aukščiausiu balu!).

Problemos dėl humoro

Naujasis filmas prasideda tikrai vykusiai, tačiau netrukus atsiranda nesklandumų. Keista, bet jie šioje komedijoje susiję visų pirma su pokštais. Režisierius Paulas Feigas, paprastai filmavimo aikštelėje leidžiantis aktoriams improvizuoti ir laidyti ekspromtu gimstančius pokštus, šį kartą, regis, pateko į savo kūrybinio metodo spąstus. Nes kas gali būti liūdniau už nejuokingą komediją, kurioje aktoriai labai stengiasi įkvėpti gyvybę į didele išmone nepasižyminčias lėkštas situacijas, bet rezultatas panašus į lietuviško humoro laidas, juokingas tik patiems jų dalyviams.


"Vaiduoklių medžiotojai" ("Ghostbusters") ***

Fantastinė komedija. JAV, 2016 m. Rež. P.Feigas. Vaidina M.McCarthy, K.Wiig, K.McKinnon, L.Jones, Ch.Hemsworthas.

veiksmas 2

humoras 1

įtampa 2

erotika 0

siaubas 2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų