Pereiti į pagrindinį turinį

„Mis Pasaulis“: karūnuota 22-ejų medicinos studentė

2014-12-14 18:30
AFP-BNS inf.

22 metų medicinos studentė „Mis Pietų Afrika“ Rolene Strauss (Rolen Straus) sekmadienį buvo karūnuota „Mis pasauliu 2014“, per iškilmingą Londone įvykusį konkurso finalą, kurį visame pasaulyje stebėjo maždaug milijardas televizijos žiūrovų.

Antroji vieta atiteko „Mis Vengrijai“ Edinai Kulcsar (Edinai Kulčar), o trečioji – „Mis Jungtinėms Valstijoms“ Elizabeth Safrit (Elizabet Safrit).

Iš viso 64-ajame metiniame „Mis Pasaulio“ konkurse varžėsi dalyvės iš 121 valstybės.

Mediciną studijuojanti mergina iš netikėtumo suplojo rankomis, o nugalėtojos juostą jai užrišo savo „karaliavimą“ baigusi „Mis Pasaulis 2013“ Megan Young (Megan Jang) iš Filipinų.

R.Strauss sėdint „Mis Pasaulis“ soste, M.Young uždėjo jai žėrinčią karūną, o parodų centre „ExCeL“ vykusį šou užbaigė fejerverkai.

„Pietų Afrika, tai – tau, – vėliau pasakė R.Strauss. – Galvoju, kad pasiryšiu tam, kas įvyks. Tai didžiulė atsakomybė“.

Šiemetinį konkursą sukrėtė „Mis Hondūro“, 19-metės Marios Jose Alvarado (Marijos Chosė Alvarado) nužudymas – ji praėjusį mėnesį drauge su seserimi savo tėvynėje buvo nušauta.

Jų palaikai buvo rasti tą dieną, kai grožio karalienė turėjo išvykti į Londoną.

Hondūro policija kaltina jos sesers vaikiną ir mano, kad jis jas nušovė apimtas pavydo pamatęs, kad jo draugė per vakarėlį šoka su kitu vyru.

R.Strauss nuvyks į šią nusikalstamumo varginamą centrinės Amerikos valstybę padėti statyti mokyklos jų gimtajame mieste, kuri bus pavadinta jų vardu.

Specialus apdovanojimas Aishwaryai

Sekmadienio šou prasidėjo įspūdingos choreografijos šokio numeriu, kai visos dalyvės pasirodė scenoje su kostiumais, įkvėptais savo šalių. Pavyzdžiui, „Mis Bolivija“ pasirodė su spalvingu milžinišku galvos apdaru iš plunksnų.

„Mis Škotija“ vadovavo dalyvėms per tradicinį škotų šokį, o „Mis Jungtinės Valstijos“ atliko kaubojės numerį.

Nors grožis visuomet buvo šio konkurso pagrindas, svarbus vaidmuo taip pat tenka protui, įgūdžiams ir įsipareigojimams dėl gerų darbų.

„Tikslingo grožio“ rungtyje dalyvės pristatė kokį nors labdaros projektą, kuriame dirbo savo tėvynėje.

Renginio metu taip pat buvo įteiktas specialus apdovanojimas 1994 metų „Mis Pasauliui“, Bolivudo žvaigždei Aishwaryai Rai (Aišvarjai Rai).

41 metų indų aktorė scenoje pasirodė su vyru, taip pat kino žvaigžde Abhisheku Bachchanu (Abhišeku Bačanu), jųdviejų dukra Aaradhya (Aradhja) ir savo motina.

Premija A.Rai buvo paskirta už labdaringus darbus, atliktus išgarsėjus po pergalės konkurse „Mis Pasaulis“.

10 tolesnei kovai atrinktų dalyvių buvo iš Indijos, Pietų Afrikos Respublikos, Anglijos, Gajanos, Brazilijos, Vengrijos, Kenijos, JAV, Meksikos ir Australijos.

Prie jų prisidėjo „Mis Tailandas“, kurią išrinko žiūrovai iš viso pasaulio, balsavę per mobiliųjų telefonų programėlę.

Galiausiai į pirmąjį penketuką teisėjai išrinko „Mis Vengriją“, „Mis Australiją“, „Mis Pietų Afriką“, „Mis Jungtines Valstijas“ ir „Mis Angliją“.

Prieš konkurso finalą protestuojančios feministės telkė paramą „Twitter“ (#missworldoldworldmisogyny).

„Ši seksistinė idėja, kad moteris reiktų vertinti pagal jų išvaizdą, daro poveikį tam, kaip mes visos jaučiamės kaip moterys ir kaip vyrai vertina moteris ir elgiasi su jomis“, – savo interneto svetainėje rašė viena protestus remiančių grupių „London Feminist Network“.

Konkursai „Mis Pasaulis“ buvo pradėti rengti 1951-aisiais – metais anksčiau už pagrindinių konkurentų „Mis Visatą“.

Be A.Rai, tarp ankstesnių „Mis Pasaulio“ finalisčių yra JAV aktorė Halle Berry (Heil Beri), kuri konkurse dalyvavo 1986-aisiais.

2015 metais konkurso finalas vėl bus rengiamas Balyje Indonezijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų