Pereiti į pagrindinį turinį

LRT turės susimokėti baudą už rodytą reklamą

2016-06-07 10:09
BNS inf.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) turės susimokėti baudą už draudžiamos komercinės reklamos rodymą. LRT vadovas neatmeta, jog sprendimą skųs teismui.

A. Ufarto / BFL nuotr.

„Nusprendėme, kad, mūsų nuomone, tai yra padaryti pažeidimai. Priimtas protokolinis sprendimas surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą“, – BNS antradienį sakė sprendimą priėmusios Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Pasak jo, bauda siekia nuo maždaug 200 iki 800 eurų, tačiau jei LRT sutiks mokės ją geranoriškai, ji gali siekti pusę minimalios baudos.

E. Vaitekūno teigimu, LRT turi teisę nurodyti laidų rėmėjus, tačiau negali jų reklamuoti.

„Mes peržiūrėjome ir visiems parodėme tuos pavyzdžius, kada įvardijamas koks rėmėjas, pavyzdžiui, akinių platintojas, bet taip pat rodoma, kokie jie geri, patogūs ar nebrangūs“, – kalbėjo LRTK pirmininkas.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius teigė, kad televizija gali skųsti komisijos sprendimą teismui, tačiau galutinį sprendimą priims, išanalizavusi komisijos argumentus.

„Vienas iš variantų yra, kad mes skųsime teismui“, – BNS sakė A.Siaurusevičius.

Pasak jo, LRT kol kas nėra gavusi komisijos sprendimo, ji taip pat  nesulaukė įspėjimų apie galimus pažeidimus. LRT vadovas pabrėžė, kad įstatymo nuostatos, kas yra rėmimo pranešimai, turi būti vienodai taikomos visiems viešosios informacijos rengėjams.

„Nėra apibrėžta, kad rėmimo pranešimus LRT transliuoja pagal kažkokį kitokį įstatymą negu visi kiti transliuotojai, turiu omeny mūsų kolegas iš komercinių televizijos kanalų“, – kalbėjo A.Siaurusevičius.

Paskutiniai pažeidimai užfiksuoti per „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalius ir finalą gegužės viduryje. Anot E. Vaitekūno, komisija šiemet keliskart dėl pažeidimų įspėjo LRT, tačiau reakcijos nesulaukė.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama tik iš valstybės biudžeto. Draudimas netaikomas interneto portalui lrt.lt bei kultūros ir sporto renginių, jų transliacijų rėmimo pranešimams. Už užmokestį ar kitą atlygį leidžiama transliuoti kultūrinę, socialinę ir šviečiamąją informaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų