Pereiti į pagrindinį turinį

"Mados savaitgalyje" raudonų kilimų neties

2010-10-07 06:59
Pasidarbavo: V.Diawara yra ne tik vienas "Mados savaitgalio" organizatorių, bet ir mados spektaklio muzikos bendraautoris.
Pasidarbavo: V.Diawara yra ne tik vienas "Mados savaitgalio" organizatorių, bet ir mados spektaklio muzikos bendraautoris. / Audriaus Bagdono (Fotodiena) nuotr.

Pirma, be Viktoro Diawaros muzikos grupė "Skamp" nebūtų "Skamp". Antra, nebūtume sužinoję, ką reiškia pašėlusi žalia klubinė naktis "Green night". Trečia, nebūtų menų fabriko "Loftas", kuriame spalio 9 ir 10 d. vyks "Mados savaitgalis".

Vienas svarbiausių šio renginio žmonių – V.Diawara – šį kartą yra ne tik vienas jo organizatorių, bet ir mados spektaklio muzikos bendraautoris.

– Kaip kilo idėja įkurti "Loftą"?

– Kadangi pats esu renginių organizatorius, tai ne kartą yra tekę susidurti su įvairiausiomis problemomis. Dažnai atsirasdavo visokių trukdžių: vieni vieno neleisdavo daryti, kiti – kito, o "Loftas" yra tokia neįpareigojanti vieta, kurioje viskas įmanoma. Čia idėjos ne tik lieka idėjomis, bet jos yra ir įgyvendinamos. Jau seniai mąsčiau apie tokią vietą, kurioje galėčiau realizuoti visas savo idėjas ir kur viskas tilptų po vienu stogu – renginiai, parodos, įrašų studija ir t. t.

– Koks pagrindinis "Lofto" tikslas?

– "Loftas" yra įregistruotas kaip kultūros centras. Iš esmės jo tikslas ir yra kultūriniai renginiai. Mes nenorėjome, kad tai būtų tiesiog eilinis naktinis klubas. Siekiame, kad tai būtų didžiulė meno erdvė, todėl rengiame kuo daugiau meninių renginių: koncertų, parodų, dabar per "Mados savaitgalį" rodysime net spektaklį. Žinoma, čia vyksta ir grandioziniai vakarėliai, tokie kaip "Green night". "Lofto" idėja – jokių tabu!

– "Lofte" vyksiančiam mados spektakliui kuriate muziką. Jūsų nuomone, mada ir muzika yra susiję?

– Manau, kad net labai susiję. Be muzikos neapsieitų nė vienas madų šou. Kiekvienas dizaineris savo kolekcijų pristatymams jos ieško kuo tinkamesnės, nes muzika tikrai labai daug prideda. Ji sustiprina patį drabužių kolekcijos įspūdį, sukuria nuotaiką ir atmosferą. Be muzikos mados pristatymai būtų labai tušti ir niūrūs.

– Kuo skiriasi muzikos kūrimas spektakliui ir grupei?

– Tai labai skirtingi dalykai. Kurdamas muziką spektakliui gauni daugiau laisvės, o kurdamas dainas esi įstatytas į tam tikrus rėmus: kiekvienoje dainoje turi būti posmas, priedainis ir t. t. Spektakliui muzikos reikia tam, kad ji sukurtų tam tikrą atmosferą ar būtų tiesiog kaip fonas. Kūrybos procesas panašus kaip kuriant muziką kinui. Tu turi dirbti su matomu vaizdu, nes muzika negali užgožti vaizdų ir būti pirmame plane. Muzika tampa tik maža visumos dalele.

– Ką jums reiškia mada ir pats renginys "Mados savaitgalis"?

– Man mada nėra svarbu, man rūpi stilius. Apskritai man atrodo, kad Lietuvoje mada yra lygu aukštuomenė. "Lofte" mes stengsimės sukurti visai kitokį vaizdą, sudaryti visai kitokią nuomonę apie ją. "Loftas" galbūt nėra aukštuomenei skirta vieta, bet tai yra vieta, kur mada įgaus kitokį – prieinamesnį pavidalą. Dėmesys daugiau bus kreipiamas ne į aukštąją madą, o į gatvės stilių. Nebus jokių raudonų kilimų, viskas bus "loftiška" – tai man ir yra priimtiniau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų