Pereiti į pagrindinį turinį

Magas N. Kin: dabar ekrane – pernelyg daug krūtų

2016-05-02 18:00

Mentalistas ir magas 29 metų Nicholas Kin stengiasi nežiūrėti Rusijos televizijos, kritikuoja šiuolaikinę animaciją ir pastebi, kad dabar ekrane – pernelyg daug krūtų.

Nicholo Kin asmeninio archyvo nuotr.

Nemalonu, kai žmonės viešai pasakoja apie skyrybas, kaltina vyrą ar moterį. Gyvenimas tęsiasi: gyvenk ir nedrabstyk kito purvais.

– Ką televizijoje magiško randa Nicholas Kin?

– Priklauso nuo kanalo. Stengiuosi mažiau žiūrėti Rusijos televizijos kanalų, nes ten daug politikos į vienus vartus – ištisa propganda. Dažnai žiūriu užsienio kanalus, pramogines laidas. Neretai iš jų semiuosi idėjų ir savo pasirodymams.

– Koks būtų geriausių laidų, kurių stengiesi nepraleisti, trejetukas?

– Žiūriu gerus užsienietiškus serialus. Dabar nepraleidžiu nė vienos "Liuciferio" serijos per kanalą "Fox". Filmo herojus atitinka mano įvaizdį ir personažą. Tik gaila, kad jau baigiasi pirmasis serialo sezonas. Filmas patinka žemiškumu, jame – ne tik fantastika. Velniui pabodo būti pragare ir jis nusprendė pailsėti Žemėje. Bet didžiausiam blogiui gali rūpėti žmogiški dalykai.

– Ar tavo žiūrimiausių televizijos kanalų laidų tope yra lietuviškų?

– Per LNK ir TV3 žiūriu pramogines laidas. Vakarais – pokalbių šou "Nuo... iki...", "Yra kaip yra". Ir, žinoma, žinias. Įdomu pažiūrėti, ką žmonės pasakoja apie gyvenimą, kažko pasisemiu.Kartais pažiūriu pramogines laidas per LNK "Su cinkeliu", "Moterys prieš vyrus", per TV-6" – "Žmogus prieš musę!"

– Televizija tau – pirmiausia pramoga?

– Būtent. Nesu tas žmogus, kuris negalėtų išgyventi be televizijos. Be interneto išgyventi būtų sunkiau, nes tai kur kas didesnis narkotikas ir komunikacija su visuomene.

– Kodėl vengi Rusijos televizijos pramoginių laidų? Ten ne tik propaganda ir politika.

– Nežinau. Gal todėl, kad mano antroji pusė nemėgsta rusiškų laidų?

– Žiūrite kartu?

– Taip.

– O jei jūsų skonis skiriasi? Jei sužadėtinė nori žiūrėti moterišką serialą ar laidą apie pasaulio šalių virtuvės patiekalus?

– Mūsų skonis labai panašus. Jei taip įvyktų, galima rasti alternatyvių būdų. Vienas jų – žiūrėti mėgstamą laidą virtuvėje per kitą televizorių. Bet kol kas taip dar nebuvo. Ir vienas iš kito pultelio negraibstome. Be to, stengiuosi būti pavyzdingu vyru ir televizorių žiūrėti kartu.

– Koks tu žiūrovas? Žiūri ramiai, susikaupęs, mėgsti užkandžiauti ar net valgyti?

– Būna, kad užkandžiauju. Tačiau ne traškučiais, o jūrų gėrybėmis, alyvuogėmis, vytinta dešra ar pelėsiniu sūriu. Nepiktnaudžiauju alkoholiu, bet retkarčiais gurkšnoju romą arba viskį.

– Turbūt nepraleidi laidų, kai tave rodo per televizorių?

– Nepraleidžiu. Ir visada analizuoju, kas gerai, kas blogai. Mano antroji pusė taip pat stebi, vertina, analizuoja: ką blogai pasakiau, kas pasirodyme gali būti geriau?

– Nustebinai tarp populiariausių laidų nepaminėdamas nė vienos magijos, iliuzijų, mentalizmo laidos.

– Lietuvos televizijoje tokių laidų beveik nėra. Per užsienio televizijas visada pažiūriu naujas laidas. Kadaise buvo rodoma man labai patikusi amerikiečių laida "Apgauk mane", kur susirinkdavo geriausi pasaulio iliuzionistai, magai ir savo triukais bandydavo apgauti kitus garsius magus.  Pažiūriu ir senas geras magijos laidas.

– Kas įstrigo lietuvių pokalbių laidose?

– Nemalonu, kai žmonės viešai pasakoja apie skyrybas, kaltina vyrą ar moterį. Gyvenimas tęsiasi: gyvenk ir nedrabstyk kito purvais. Net analizavau, kaip pasielgčiau tokioje situacijoje: ką kalbėčiau, tiksliau, ko nekalbėčiau. Deja, Lietuvoje pastebiu degradavimą, kai žmonės skundžiasi savo problemomis, bet nepastebi globalių dalykų.

Neseniai žiūrėjau laidą apie Afrikoje badaujančius ir mirštančius vaikus. Kiek mes išmetame maisto, nors galėtume skirti labdarai, padėti vienas kitam. Skundžiamės dėl mažų dalykų ir nesuprantame, kad gyvename gerai. Ir nepastebime, kad yra žmonių, kurie neturi stogo virš galvos, vandens ir maisto.

– Kas nepatinka Lietuvos televizijos laidose?

– Pasakysiu tiesiai šviesiai – akis rėžia daug papų, skandalų ir kriminalų. Beveik nėra edukacinių, mokomųjų laidų. Ko, beje, buvo sovietmečiu ir šiek tiek vėliau. Nėra mokomųjų laidų vaikams. Nepatinka ir animacija, kuri plauna smegenis, vaikams koduoja smurtą, atsikalbinėjimą prieš mokytojus, tėvus, nepagarbą vyresniesiems ir kitus su vertybėmis prasilenkiančius dalykus.

Vaikai kaip kempinė: labai greitai sugeria visą informaciją. Esu už seną gerą animaciją, kur animaciniame filmuke buvo diegiamos moralinės vertybės, kas yra gerai, kas blogai. Daugelyje filmukų dabar nelieka moralinio pasitenkinimo, jie paviršutiniški ir skirti ne vaikams, o suaugusiesiems. Kalbu ir apie įvairius "kempiniukus" bei "simpsonus".

Trūksta ir gerų pramoginių laidų sielai.

– Ar turi mėgstamiausius laidų vedėjus?

– Jų yra daug. Patinka naujosios kartos – radistai Jonas ir Rolandas, taip pat Rūta Mikelkevičiūtė, Rasa Tapinienė.

– Pabaik sakinį: jei tavo antroji pusė netikėtai grįžtų namo,  patirtų šoką tave užklupusi per televizorių žiūrint...

– (Juokiasi)... Tarptautinis, šabloninis atsakymas, kurį turbūt  pasirinktų dauguma vyrų, – žiūrint pornografiją.

– Jei gautum tarptautinio lygio biudžetą ir turėtum kurti laidą?..

– Pasielgčiau egoistiškai ir kurčiau laidą apie mentalizmą. Tokių sėkmingų laidų labai mažai, viena jų – brito Derreno Browno. Jis jau dešimtmetis dirba televizijoje ir visos jos kurtos laidos – aukšto lygio. Taip, Didžioji Britanija daug didesnė ir turi daug daugiau žiūrovų nei Lietuva.

– Kuo nustebintų tavo laida?

– Ji įrodytų, kad žmogaus galimybės yra beribės. Ir mes visi turime potencialą. Tik jį reikia lavinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų