Pereiti į pagrindinį turinį

Milijonus žarstantis studentas parėmė "InCulto"

2010-05-30 12:30
Tiesmukas: jaunoji Lietuvos pokerio žvaigždė neveidmainiauja ir sako tai, ką galvoja.
Tiesmukas: jaunoji Lietuvos pokerio žvaigždė neveidmainiauja ir sako tai, ką galvoja. / Gedimino Bartuškos nuotr.

2,5 mln. litų. Toką sumą neseniai išlošė 22-ejų Dominykas Karmazinas Monte Karle vykusiame pagrindiniame Europos pokerio turnyre "EPT Grand Final".

Kylanti Lietuvos pokerio žvaigždė, slapyvardžiu Domce, ramiai reagavo į laimėjimą. Nuo 15 metų savarankiškai uždirbantis D.Karmazinas solidžiomis sumomis savo sąskaitą papildydavo ir anksčiau.

Pokerio profesionalas

"Kas čia? – šiek tiek atšiauriai atsiliepė telefonu Dominykas. Po sekundės atsiprašęs jaunas vyras atsiduso: – Per valandą sulaukiu 10–15 skambučių. Ir nemažai iš nepažįstamųjų, norinčių pakalbėti ar prašyti pinigų."

Ketverius metus (pastaruosius dvejus – iš solidžių sumų) profesionaliai pokerį žaidžiantis verslo vadybos ir administravimo trečiakursis pastaruoju metu sulaukia itin daug dėmesio.

Socialiniame tinklalapyje "Facebook" patvirtinimo, kad priimtos į drauges, laukia 71, dauguma ledinių, merginų. Tačiau joms laimė nenusišypsos.

Butą prestižinėje sostinės vietoje ant Neries kranto nuomojantis jaunas vyras nori patikti savo žmogiškomis savybėmis, o ne pinigais ar populiarumu.

Jis kukliai kalba apie 50 tūkst. litų sumą, kuria parėmė grupę "InCulto". Ir nemažą sumą pinigų, kuriuos rengiasi skirti labdarai.

Dirbtų akcijų biržoje

D.Karmazinas spinduliuoja pasitikėjimu savimi, tačiau trečiosios vietos gegužės pradžioje vykusiame EPT pokerio turnyro Didžiajame finale Monte Karle nesureikšmina. Nesvarbu, kad aplenkė apie 850 varžovų.

Nepriklausomai nuo šio turnyro rezultato, netrukus jis būtų vykęs į Paryžių, kur jau sumokėjo 10 tūkst. eurų dalyvio mokestį. Maždaug po mėnesio jau vyks į Las Vegase vyksiantį didžiausią pasaulio pokerio čempionatą "World Series of Poker".

"Aš ir anksčiau uždirbdavau pakankamai, – natūraliai, tarsi kalbėdamas apie kiną, vyną ar moteris, prisipažįsta Dominykas. – Nuo 15 metų pinigus uždirbau savo jėgomis iš verslo. Dėkui mamai, ji nupirko kompiuterį, kuris padėjo daryti pinigus. Tačiau jų nešvaistau, o nuolat investuoju."

Koks buvo jo verslas? Interneto svetainės. Kuo jis dirbtų, jei nebūtų profesionalus pokerio žaidėjas? Akcijų biržose.

"Anksčiau ar vėliau, prieš pokerio žaidimą, ar po jo, – greitakalbe beria D.Karmazinas, – žaidėjai kuria savo verslą, dirba su akcijų birža."

Grąžino dešimtis tūkstančių eurų

Be abejonės, prie stalo ir internete pokeris žaidžiamas skirtingai. Dažniausiai internetu pokerį žaidžiantis vilnietis neslepia, kad jam reikėjo įprasti prie vadinamojo gyvo žaidimo, todėl šiemet jis dalyvavo septyniuose solidžiuose turnyruose Europoje.

Kiekvieną detalę akylai stebinčios akys, cigarai, prirūkytas kambarys atokiame kurios nors Europos valstybės sostinės kvartale. Jaunasis pokerio žaidėjas lankėsi ir tokiose žaidimo vietose. Ir jau žaidžia ten, kur vienu kortos ėjimu galima pralaimėti 60 tūkst. eurų!

Tačiau tikina esąs švarus žaidėjas. Jis nuoširdžiai prisipažįsta, kad neseniai jam pervedė 10 tūkst. didesnę, nei išlošė, eurų sumą. Techninė klaida, gūžtelėja pečiais D.Karmazinas. Taip buvo nekart. Ir visuomet, tikina jis, grąžina pinigus atgal.

Tiesa, pastebi, neretai amerikiečiai internete žaidžia nešvariai: didesnėmis sumomis penkiese prieš vieną.

"Svetimais pinigais laimingas nebūsi, – vieną savo taisyklių sako Dominykas. – Neabejoju, kad visiems nesąžiningai pinigus uždirbusiems pižonams anksčiau ar vėliau likimas suduos smūgį."

Laimingas pienburnis

Tu – šiknius! Tu – pienburnis! Šiuos žodžius, įrodančius, kad jam pavydi ir jį įvertina kaip varžovą, D.Karmazinas girdėjo nekart.

"Lucky" (Laimingas) – taip jam sakė Monte Karle. Dominykas atremia puolimą šypsena, agresyviu, protingu žaidimu ir atverstomis kortomis.

"Olandų mokslininkas įrodė, kad pokeryje nėra sėkmės momento, – aiškina Dominykas. – Įvertinus metinius rezultatus, jie, priklausomai nuo žaidėjo lygio, kaskart būna panašūs."

Profesionalūs pokerio žaidėjai niekada nevertina savo žaidimo pagal vieną ar du turnyrus: viską lemia metinis rezultatas.

Pokeris – tai verslas. Žaidėjas investuoja, pasirenka rizikos laipsnius ir pinigų sumas.

Blefuoti reikia mokėti

Ar Dominykas žaidžia taip pat agresyviai ir blefuoja, kaip varžovus neretai psichologiškai palaužiantis garsusis Tony G, D.Karmazinas šyptelėja: "Žaidžiu labai agresyviai. Tačiau tik tam, kad atspėčiau, kokias kortas turi varžovas."

Geras kortas turintis pokerio žaidėjas, išskyrus aukščiausio lygio profesionalus, pasiduoda pokalbiui, agresyviam stiliui. O blefuodamas mėgėjas ar vidutinio lygio žaidėjas elgiasi kitaip.

Taip, Tony G Dominykas puikiai pažįsta. Apie Australijoje gyvenantį, tačiau nuolat po pasaulį keliaujantį buvusį kaunietį A.Guogą, D.Karmazinas kalbai šiltai ir vadina jį vienu geriausių pokerio žaidėjų.

Dauguma įžymybių – tušti

Pinigų neskaičiuojantis studentas nesipuikuoja savo uždarbiu: jis – tik priemonė tikslui pasiekti.

Tačiau D.Karmazinas pastebi, kad, tapęs žinomas ir Lietuvoje, iškart sulaukė daugybės verslo pasiūlymų, nors anksčiau niekam nerūpėjo.

"Man nusi... – rėžia Dominykas, – kad aš turiu bendrauti su žvaigždėmis. Dauguma lietuvių įžymybių gyvenime nieko nepasiekė, jie ir yra tušti. Nesirengiu dirbtinai kam nors patikti."

10 tūkst. litų. Tiek D.Karmazinui užtenka per mėnesį pavalgyti, mokslams, drabužiams. Jis išrankus maistui ir vakarienei Vilniuje išleidžia 100 litų, o Paryžiuje – 100 eurų.

Kortos ir meilė

Atviras, netgi tiesmukas, nepataikaujantis. Dėl šių savybių kai kas jo nemėgsta. Laisvalaikiu milijonus žarstantis studentas rengiasi ne žinomais vardiniais drabužiais. Ir nekart klube merginoms melavo savo vardą.

"Jei nebus tokios, su kuria rimtai draugausiu, geriau neturėsiu jokios merginos, – tikina pokerio žaidėjas. – Barakudoms, kurių labai daug, nelengva prieiti prie manęs, nes turiu daug draugų, su kuriais pasidalijame informacija."

Bet, provokuoju, kam sekasi kortoms, tam nesiseka meilėje. Na, taip, juokiasi, šiuo metu esu vienišas. "Minusas, – kalba D.Karmazinas, – kad pokerio žaidėjas daug keliauja, todėl mylimam žmogui negali skirti daug dėmesio."

"500 Days of Summer" – pamini jam įstrigusio ir net turėjusio įtakos filmo pavadinimą. Pažiūrėk, viską suprasi, paragina. Ko jis išmokė? Gyvenimo kelyje, šįkart atsako po pauzės, niekada nebūna, kad sutiktum tik vieną žmogų.

Bet jis labai nenorėtų, kad jo mylimoji būtų pokerio žaidėja. Vyrai dirba galva, pokeryje – tai pagrindinė savybė, emocijomis čia nelaimėsi. "O mus, vyrus, – sako Dominykas, – kaip tik ir žavi moterų emocijos."

Lankėsi pas psichologą

Į septynias verslo rūšis investuojantis jaunasis profesionalas neslepia, kad lankėsi pas psichologą.

"Kiekvienas jaunas pokerio žaidėjas anksčiau ar vėliau patenka į duobę, – kalba D.Karmazinas. – Garsaus pokerio žaidėjo Danielio Negreanu bloge skaičiau, kad tokiais atvejais reikia kreiptis į psichologą."

Dominykas, kaip tikras zodiako Avinas, yra užsispyręs ir atkakliai siekia savo tikslo. Nors jo mėgstamas posakis: "Kas nerizikuoja, negeria šampano" turbūt nedera tiksliesiems mokslams.

Kartą žaisdamas užmigo

Ar jo gyvenimas, kaip ir pokeryje, suplanuotas daug ėjimų į priekį? Taip. Versle jis labai planuoja, investuoja, mąsto. Tačiau laisvalaikiu mėgsta elgtis spontaniškai. Gali po valandos staiga išvažiuoti pramogauti į kitą Lietuvos dalį ar išskristi į Paryžių.

Dabar, vos pabudęs, jis atsako į telefono skambučius, sėdėdamas automobilyje kalba telefonu ir dirba nuo 9 val. ryto iki 2 val. nakties. Tačiau randa laiko mokytis, šokti salsą ar išgerti alkoholinį kokteilį.

Dabar jis stengiasi nežaisti ilgiau nei tris valandas, nes smegenys pavargsta ir nebedirba taip profesionaliai. Tiesa, kartais būna turnyrų, kur tenka žaisti 14 valandų: "Kartą sėdėdamas net užmigau..."

Ar tuomet sapnavo savo svajonę? Taip, jis turi didelę svajonę. Kokią? Dominykas sako: "Labai norėčiau, kad visiems mano draugams sektųsi taip, kaip man dabar."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų