Pereiti į pagrindinį turinį

Muzikinė dėlionė su "Camerata Klaipėda"

2008-11-10 09:00

Klaipėdos koncertų salė ir orkestras "Camerata Klaipėda", vadovaujamas Vilhelmo Čepinskio, rytoj klaipėdiečiams pristatys žaismingą edukacinį projektą.

Antradienį 18 val. 10–12 metų vaikus ir jų tėvelius rengėjai kviečia kartu surinkti "Muzikinę dėlionę".

Šis spalvingas koncertas sudėliotas iš Wolfgango Amadeuso Mozarto Divertismento D-dur bei Teisučio Makačino muzikinės pasakos "Katinėlis ir gaidelis", kurią režisavo Gytis Padegimas.

"Muzikinę dėlionę" klausytojams padės surinkti orkestro atlikėjai ir Klaipėdos lėlių teatro aktoriai Linas Zubė bei Andžela Vitauskaitė.

Koncerto metu jaunieji klausytojai susipažins su styginiais instrumentais bei kiekvieno iš jų vaidmeniu orkestre. Tam bus pasitelkta žaisminga W.A.Mozarto "Divertismento" muzika. Atlikėjai su vaikais sudėlios kūrinį iš atskirų balsų, taip pademonstruodami muzikos kūrinio komponavimo principus, kiekvienos partijos tikslaus atlikimo svarbą bei bendro darbo rezultatą – darnų skambesį.

Galiausiai jauniesiems melomanams bus papasakota ir atlikta kompozitoriaus T.Makačino muzikinė pasaka "Katinėlis ir Gaidelis", praturtinta teatro režisieriaus ir pedagogo G.Padegimo režisūriniais intarpais. Ši pasaka visiems labai gerai žinoma nuo vaikystės. Atlikėjai tikisi, kad daugeliui smalsu išgirsti jos muzikinę interpretaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų