Pereiti į pagrindinį turinį

Muzikos gurmanų teismui – „Dedikacija sūnui“

2010-10-14 23:59

Rudeniniame ore tvyrantį slogulį savo nauja kompaktine plokštele „Dedikacija sūnui“ ir jos pristatomuoju turu bandys praskaidrinti smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir pianistė Guoda Gedvilaitė.

G.GEDVILAITĖS GRAŽIAS NUOTRAUKAS GALIMA IMTI IS WWW.GUODA.DE

„Atvėsus ir subjurus orams pats metas visus pakviesti į šiltas ir jaukias koncertines sales bei pasiklausyti muzikos, kuri visų pirmiausia šildo sielas. Muzikos mylėtojai tikrai nenusivils – laukia kerinčios ir aistringos muzikos koncertai”, – apie laukiantį turą pasakojo G.Gedvilaitė.

Pasak vieno kompaktinės plokštelės autorių V.Čepinskio, muzikos gerbėjai galės mėgautis penkiolika kūrinių. Muzikinis diskas prasideda Roberto Schumano dedikacija, o baigiamas belgų kompozitoriaus ir smuikininko Eugène Ysaÿe kūriniu.

Smuikininkas dienraščiui pasakojo, kad darbai įrašų studijoje buvo baigti dar pavasarį, tačiau atlikėjai plokštelės pristatymą suplanavo tik dabar – norėta, kad daug gastroliuojančių muzikų plokštelės premjera įvyktų būtent Lietuvoje.

„Pusę plokštelės mudu su Goda įrašėme dar prieš gimstant sūnui, 2004 m. Vėliau kūryba sustojo, o pernai pagalvojau, kad reikia pagaliau ją baigti, parinkau likusią pusę kūrinių ir muzikinę plokštelę dedikavau jau penktus gyvenimo metus skaičiuojančiam sūnui“, – pasakojo V.Čepinskis.

Menininkas atviravo, kad jo sūnus Herbertas domisi muzika ir su ja yra susijęs ne vienus metus. „Smuiku groja dar tik žaisdamas, tačiau jau lanko chorą ir fortepijono pamokėles“, – džiaugėsi V.Čepinskis.

„Dedikacija sūnui“ – ketvirtoji V.Čepinskio ir G.Gedvilaitės, susipažinusių 1996 m. Niujorke, po ketverių metų drauge debiutavusių „Carnegie Hall“ salėje, išleista muzikinė plokštelė.

Plokštelės pristatymo koncertus ves garsus Lietuvos muzikologas Viktoras Gerulaitis. „Be galo myliu ir gerbiu šį žmogų. Buvau labai laimingas, kai sužinojau, kad V.Gerulaitis iškart sutiko vesti mūsų koncertus (aš juk žinau, koks jis užsiėmęs). Jis juos pavers tikrai ypatingais“, – įsitikinęs smuikininkas.

Optimistiškai į ateitį žvelgiantis menininkas prasitarė, kad jau turi idėją ir kitai savo plokštelei, kurią norėtų išleisti su ilgamete scenos partnere G.Gedvilaite. Tačiau dabar jam svarbiausias esąs šis koncertinis turas, pasibaigsiantis gimtajame mieste: „Kaunas man labai artimas miestas, tradiciškai susiklostė taip, kad savo turus baigiu čia.“


Kas? V.Čepinskio ir G.Gedvilaitės koncertas.

Kur? Kauno įgulos karininkų ramovėje.

Kada? Spalio 23 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų