Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja paslauga neištikimybei pridengti – išgalvotas alibi

2009-07-04 19:47
Paslaptis: jei alibi geležinis, apie slaptą pasimatymą antroji pusė niekada nesužinos.
Paslaptis: jei alibi geležinis, apie slaptą pasimatymą antroji pusė niekada nesužinos. / aistringas.com nuotr.

Netikrus alibi siūlanti paslauga atsirado JAV. Šiuo metu jis populiarėja Prancūzijoje ir Šveicarijoje.

Žvejys melagis

Tarpduryje stovėjo jis. Purvini drabužiai ir ilgi žvejo batai. Rankoje – meškerės. Išvargęs, bet patenkintas.

"Kaip žvejyba?" – į akis pažvelgė žmona. Dvi paras nesiskutusio vyro veidą nušvietė šypsena. Pakėlė pintinę – lydeka beveik keturių kilogramų svorio! Tik mintys išdavikės šnabždėjo: bet juk iš tiesų visą laiką praleidau su kita.

"Mūsų sukurtas alibi buvo paprastas, tačiau veiksmingas. Žmona nesuprato, kad tą savaitgalį vyras nežvejojo", – pasakojo pramogų portalo aistringas.com atstovas Tomas Dauneckas.

Pradžia – draugo prašymas

23 metų atstovas neslėpė, jog neištikimus vyrus, kuriems prireikė alibi, kol kas galima suskaičiuoti ant rankos pirštų. Tokias paslaugas jo atstovaujama bendrovė pradėjo siūlyti kone pirma Lietuvoje.

Ne, purto galvą Tomas, jie nekopijuoja nuo profesionalius alibi kuriančių japonų, amerikiečių ar pastaruoju metu išpopuliarėjusių analogiškų paslaugų Prancūzijoje ir Šveicarijoje. Idėja, tikino jis, kilo, kai pridengti nuo žmonos paprašė pažįstamas.

"Kartais vyrai ar moterys nori pabėgti nuo kasdienybės su meiluže ar meilužiu, – žodžių į vatą nevyniojo T.Dauneckas. – Kartais vyrams norisi pabūti su draugais sodyboje, išgerti alaus, pakvailioti. Tačiau dažnu atveju jų žmonos valdingos, itin pavydžios ir kontroliuoja kiekvieną žingsnį. Tuomet ir padeda mūsų alibi."

Už užsakovą kalba telefonu

Žvejyba, pasiplaukiojimas jachta, medžioklė, komandiruotė – tai tradiciniai, tačiau veiksmingi alibi. Tomas neslepia: jei reikia, jie parūpina meškeres, batus, laimikį, o drabužius ištepa. "Alibi parengiamas iki mažiausių smulkmenų. Jis negali kelti nė menkiausio įtarimo", – nukirto jaunas vyras.

"Jam dabar kimba, jis negali pats atsiliepti telefonu", – ramiu balsu žmonai aiškino užsakovo "žvejybos draugas".

"Taip, kartais tenka kalbėtis ir užsakovo telefonu, – šyptelėjo Tomas. – Tai atrodo įtikinamai. Žmona rami, o mums mobilųjį telefoną palikęs vyras gali netrukdomas leisti laiką su meiluže."

Alibi kūrėjas nelinkęs atskleisti visų savo darbo niuansų, todėl apie paslaugos kainą kalba tik užuominomis. Ji, atsižvelgiant į užsakovo norus, svyruoja nuo nuo kelių šimtų litų iki daug įspūdingesnės sumos.

Nežinai – širdies neskauda?

Kokie užsakovų įpročiai, skonis, manieros? Tomas tikino, kad prieš rengdami alibi su klientu jie išsiaiškina daug smulkmenų: "Negali žmonai sakyti, kad vyras išvykęs į žvejybą, jei žvejoti jis nemėgsta. Išsiaiškiname visas detales. Prireikus prieš dieną ar savaitę surengiame fotosesiją: štai jis stovi prie jachtos, žvejoja. Jei nepavyksta nuotraukų padaryti gyvai, į pagalbą pasitelkiame "fotošopą"."

T.Dauneckas prisipažino, kad kol kas alibi organizavo tik vyrams. Moterims taip pat suorganizuotų, tačiau šios moka pačios savimi pasirūpinti. "Jos taip pat dažnai "sugriešija", – įsitikinęs viengungis Tomas. – Tačiau jos kur kas atsargesnės. Dažnai jų nuodėmių nežino net geriausios draugės."

O kam reikia slėptis, meluoti? Kur tada moralė? Tomas bando atremti puolimą: esą neištikimybę kartais pagimdo vieno kurio sutuoktinio pavydas, valdingumas, noras uždaryti artimą žmogų ar kontroliuoti kiekvieną jo žingsnį.

"Žmonės turi stengtis, kad nesinorėtų net pagalvoti apie neištikimybę, – tikino jaunas vyras. – O jei po nuotykių jie laimingi grįžta į šeimą, nebesikivirčija, kodėl tada nepadėti? Juk plačiai žinomas posakis – kai nieko nežinai, širdies neskauda."


Amerikiečių išradimą perima Europa

Vaizduotės netrūksta

Šveicarijoje prieš dvejus metus pradėjęs veikti interneto tinklalapis alibi-beton.com paslaugas teikia trimis kalbomis – prancūzų, vokiečių ir anglų.

Viešbučių, restoranų sąskaitos, traukinių, autobusų bilietai, lėktuvų ir geležinkelio bilietų užsakymai, kvietimai, bukletai, prašymai perskaityti pranešimą konferencijoje, kalbos tezės, diskusijų užrašai, vardinės kortelės – šveicarų bendrovė parūpins viską, ko gali prireikti netikram alibi.

Tinklalapio įkūrėja Christine Barnicol įsitikinusi, kad vaizduotės jai netrūksta. Mintis teikti tokią paslaugą moteriai kilo po to, kai teko pridengti meilės nuotykius mėgstantį vedusį bičiulį. C.Barnicol dėstė būsimiems slaugytojams, tačiau šis darbas buvo gerokai pabodęs, tad moteris ryžosi nerti į kitus vandenis.

Tačiau alibi organizatorė tikino, kad visų lengvabūdžių negelbsti: "Pavyzdžiui, atsisakėme parengti alibi vyrukui, panorusiam praleisti egzaminą."

Atsako klientas

Prancūzų alibi agentūrai alibila.com vadovauja buvusi detektyvė Regine Mourizard. Užsakymus ji priima elektroniniu paštu arba telefonu. Malonus, pasitikėjimą keliantis balsas telefono atsakiklyje pirmiausia paprašo skambinančio papasakoti apie savo "bėdą".

Netrukus klientui atsiunčiamas pasiūlymas ir jo sąmata. Pigiausias alibi kainuoja 19 eurų (apie 65 litus). Už tokia sumą bus paskambinta užsakovo nurodytu numeriu.

Sudėtingesnio melo kaina prasideda nuo 50 eurų (170 litų). Paslaugos – netikri savaitgalio seminarai, iškvietimai iš darbo, bilietų padirbinėjimas, skambučiai ir viskas, kas padeda sukurti neginčijamą alibi.

Pagal sutarties sąlygas pinigai negrąžinami net tuomet, jei antroji pusė išsiaiškina, kad vyro ar žmonos alibi netikras. Bendrovės vadovė aiškina, kad vis dėlto už klastą turi atsakyti klientas.

Prilygina iškrypimui

Alibi kūrėjai neabejoja, jog jų teikiamos paslaugos poroms padeda išsaugoti santuoką.

Tačiau mokslininkai alibi kuriančių agentūrų populiarėjimą vertina nevienareikšmiškai. Esą tai rodo, jog pasaulyje plinta amerikiečiams būdingos vertybės ir mąstysena. Prancūzijoje išleistos knygos "Melo psichologija" autorė Claudine Biland teigia, kad JAV melas nėra taip smerkiamas kaip kaltės jausmas.

"Naudodamiesi tokių agentūrų paslaugomis savo prasižengimą žmonės suverčia trečiam asmeniui ir taip atsikrato kaltės jausmo. Todėl jų elgesį reikia vertinti kaip iškrypimą", – įsitikinusi C.Biland.


Požiūris

Dalia Teišerskytė

Šiuolaikiniams vyrams tai būtina, nes jie silpni: mergina, seginti trumpą sijonuką, tik pamoja piršteliu, ir jiems jau reikia alibi. O jeigu rimtai – tai šlykštu.

Egidijus Sipavičius

Gyvename laisvame pasaulyje ir kiekvienas turi teisę pasirinkti. Jei tai yra, vadinasi, kai kuriems reikia tokios paslaugos. Ir jei kas nors moka pinigus – kodėl ne? Tačiau tokia paslauga nesinaudočiau. Jei man to reikėtų, pabrėžiu, jei reikėtų, esu gana protingas, kad pats organizuočiau alibi.

Aistė Smilgevičiūtė

Oho, yra tokia agentūra?! Man ji nereikalinga. Tačiau vertinu ją labai prieštaringai. Ar neištikimybę galime išpirkti? Žinoma, būna įvairių situacijų gyvenime, tačiau mano požiūris į neištikimybę – neigiamas.

Rimas Šapauskas

Tai melo karalystė! Tai dviguba melagystė: esi neištikimas ir dar melą išsiperki pinigais. Kiek galime viską pateisinti pinigais ir meluoti?!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų