Dainininkė Birutė Petrikytė apsisprendė. Kartu su šeima - vyru Igoriu, dukra Andželika ir vyro sūnumi Aleksėjumi netrukus įsilies į pajūrio verslininkų gretas. Šiuo metu gausi B.Petrikytės šeima gyvena naujojo restorano „Birutės uostas" rūpesčiais.
Apytikriai pusantrų metų naująjį restoraną steigianti dainininkė viliasi pirmąsias šampano taures savajame uoste pakelti jau liepos 19-ąją, šventinį šlagerių vakarą.
Mintis apie nuosavą verslą Birutė pasakojo brandinusi dvidešimt metų. „Atsimenu, kaip vienas iš „Stiklių" savininkų Romas Zakarevičius iš pradžių pats nešiojo patiekalus, siūlė ragauti, klausinėjo, ar gardu. Gal aš tiek daug ir nepasieksiu, bet kulinarija domiuosi labai rimtai. Daug skaitau", - dėstė žinoma scenos moteris.
Netoli Šventosios upės įsikūręs restoranas pasižymės gražia aplinka: pro lankus matysis trys vandens telkiniai. Tiesa, iki jūros teks paėjėti maždaug kilometrą.
B.Petrikytė pasakojo, kad restorane bus trys svečių salės (dviejose iš jų bus rengiami banketai), vyninė. Naujoji vieta pasižymės klasikiniu marinistiniu stiliumi. „Kad ir kaip norėtume, nuo jūros negalime niekur pabėgti. Per daug ją mylime", - konstatavo atlikėja.
Nuo rudens, pašnekovė teigia, prieskonius ir daržoves, skirtus restoranui „Birutės uostas", auginsianti nuosavuose šiltadaržiuose. „Visos daržovės bus natūralios, mūsiškės, o ne atvežtinės. Šiais metais užsodinti daržų dar nespėjome, bet kitąmet tikrai tai padarysime."
Pasidomėjus būsimojo restorano virtuve, B.Petrikytė žadėjo įvairių žuvies, mėsos patiekalų ir gurmaniškų staigmenų.
Naujausi komentarai