Nuo koronaviruso mirė populiarus japonų komikas

Populiarus japonų komikas Kenas Shimura (Kenas Šimura), sėmęsis įkvėpimo iš buvusio amerikiečių aktoriaus Jerry Lewiso (Džerio Liuiso), mirė nuo koronaviruso.

Kiek žinoma, 70 metų komikas tapo pirmąja japonų įžymybe, mirusia nuo COVID-19 infekcijos.

Sekmadienį užgesęs K. Shimura, kurio talentas žavėjo daugybę įvairių kartų gerbėjų, buvo gydomas vienoje Tokijo ligoninėje, pranešė aktoriaus agentūra „Izawa Office“.

Koronavirusu užsikrėtusiam aktoriui buvo diagnozuotas plaučių uždegimas. K. Shimura buvo paguldytas į ligoninę kovo 20 dieną, kai pradėjo karščiuoti ir atsirado kvėpavimo problemų. Jis buvo prijungtas prie plaučių ventiliavimo prietaiso.

Tuo metu Tokijuje naujų koronaviruso atvejų skaičius greitai auga. Miesto gubernatorė perspėjo dėl žaibišku greičiu plintančio užkrato regione.

Kai pirmadienį televizijos naujienų tarnybos ir pokalbių laidos paskelbė apie K. Shimuros mirtį, kai kurie komiko gerbėjai ir žiniasklaidos atstovai susirinko prie ligoninės, kur jis buvo gydomas.

Tokijuje sekmadienį užregistruoti 68 nauji koronaviruso atvejai. Iš viso sostinėje jų – 430, o visoje šalyje -  2 578, įskaitant atvejus viename kruiziniame laive. 

Daugeliui žmonių koronavirusas pasireiškia nesunkiais arba vidutinio sunkumo simptomais – karščiavimu, kosuliu. Šie simptomai paprastai praeina per 2–3 savaites. Tačiau kai kuriems, ypač vyresnio amžiaus ir kitų sveikatos problemų turintiems pacientams, COVID-19 gali sukelti plaučių uždegimą ir net baigtis mirtimi.

K. Shimuros mirtis sukrėtė visą Japoniją, kur daugelis, ypač jaunesnės kartos, žmonių ne visiškai suvokia viruso pavojaus mastą.

„Mane pritrenkė žinia, kad jis mirė taip greitai po to, kai buvo pranešta apie jo užsikrėtimą, – sakė vienas 21 metų koledžo studentas televizijai NHK. -Iki šiol atrodė, kad pavojaus užsikrėsti man nėra, bet dabar jau išsigandau“,

K. Shimura buvo aštuntame ir devintame dešimtmetyje populiarios humoro ir roko grupės „Drifters“ narys.  Jį ypač išgarsino per televiziją rodytas grupės humoro šou  “It's 8 o'clock, Gather Everyone!”, rodytas žiūrimiausiu laiku.

K. Shimura, kurio tikrasis vardas yra Yasunori Shimura (Jasunori Šimura), pastaruoju laiku televizijoje kūrė populiarų personažą Baka Tonosama (Kvailį Karvedį). Nuo 2006 metų jis taip pat vadovavo savo komedijos teatrui „Shimurakon“.

K. Shimura buvo didelis velionio amerikiečių komiko J. Lewiso gerbėjas, įkvėpimo sėmėsi iš jo.

Pastaruoju metu K. Shimura ruošėsi filmuotis naujame filme. Liepą jis turėjo dalyvauti olimpinio deglo nešimo estafetėje, atstovaudamas vienam Tokijo priemiesčiui, nurodė jo agentūra.

Dėl koronaviruso pandemijos olimpinės žaidynės Japonijoje atidėtos iki kitų metų.

„Nemanau, kad K. Shimura galėjo tikėtis, kad viskas taip pasisuks“, – sakė „Izawa Office“ atstovas žurnalistams. Jis pridūrė, kad šalies televizijos iki šiol transliuoja jo humoro šou.

„Tikiuosi, kad prisimindami jį juoksitės, – sakė atstovas. – Jis buvo pasiryžęs nešti juoką žmonėms iki galo“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių