Paaiškėjo „Lietuvos balso“ septintojo sezono finalų likimas

  • Teksto dydis:

Dar kovo pradžioje, dėl šalyje susiklosčiusios situacijos su plintančiu virusu, bene pirmieji paskelbę apie finalinių kovų atšaukimą šalies didžiosiose arenose, „Lietuvos balso“ komanda kartu su LNK nusprendė ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo filmavimus tuomet nukelti į gegužės mėnesį.

Karantinui užsitęsus ir Vyriausybei pratęsus draudimus rengti renginius, „Lietuvos balso“ finalinės kovos arenose nebeįvyks. Vietoj trijų finalinių kovų, nuspręsta surengti vieną didįjį superfinalą, kuriame paaiškės, kas iš 12 finalistų taps 7 sezono nugalėtoju.

„Kaip ir visas pasaulis, turėjome atsakyti į klausimą, kaip prisitaikysime prie susiklosčiusios unikalios situacijos. Svarstėme įvairiausius scenarijus, tarp kurių buvo ir sporto pasaulyje šios krizės metu neretai pasirinktas kelias tiesiog paskelbti, kad čempionatas, šiuo atveju finaliniai šou, neįvyks. Džiaugiuosi šiandien galėdamas pranešti, jog bendrų Kūrybos namų ELITAZ ir LNK televizijos pastangų dėka pavyko rasti, mano galva, geriausią įmanomą būdą, saugiai išpildyti projekto dalyvių bei žiūrovų lūkesčius ir garbingai užbaigti septintąjį sezoną. Nors ir turime atsisakyti arenų šou, viliuosi tik šiam kartui, vietoje planuotų trijų arenų šou, turėsime vieną finalą. Noriu patikinti, jog į šį šou sudėsime visą per karantiną sukauptą energiją ir pasirūpinsime, kad septintojo sezono finalininkai sublizgėtų išskirtinai ryškiai“, − sako projekto vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Tačiau pirmą kartą „Lietuvos balso“ istorijoje didysis projekto finalas neturės vienos svarbios dedamosios – dalyvių kurtų šou gyvai nematys žiūrovai arenose. Projekto rengėjai imasi visų būtinų saugumo priemonių filmavimo metu, tad ir šou vyks tik su vedėjais, dalyviais, mokytojais ir projekto filmavimo komanda.

„Situacija nėra paprasta, tad stengsimės visų pirma įdėmiai įsiklausyti į specialistų rekomendacijas, kad filmavimai įvyktų saugiai. Laikysimės visi saugiu atstumu, pagal tai dėliojama ir scenografija. Mokytojų, muzikantų, operatorių, režisierių ir kitų komandos narių darbo vietos bus atitinkamu atstumu. Dalyviai repetuos po vieną, visiems suteiksime kaukes ir pirštines, sceną reguliariai dezinfekuosime, patalpas vėdinsime ir laikysimės kitų SAM rekomendacijų saugiems televizijos laidų filmavimams“, − apie saugumą filmavimo metu sako projekto vykdančioji prodiuserė Agneta Gabalytė.

Didįjį superfinalą LNK žiūrovai išvys gegužės 17 dieną. Finalo metu 12 septintojo sezono finalininkų  scenoje pasirodys vieną kartą ir atliks vieną kūrinį, kuris ir nulems vieno iš jų pergalę. Nors pasirodymai, dėl specialių saugumo priemonių bus įrašyti iš anksto, vis dėlto tai bus dalinai tiesioginė transliacija – kas taps projekto nugalėtoju, kaip įprasta „Lietuvos balso“ finaluose, spręs tik žiūrovai. Vedėjai su finalininkais taip pat bendraus tiesiogiai, tad žiūrovai turės galimybę finalo azartą ir visas emocijas stebėti gyvai savo ekranuose.

„Išskirtinė situacija pasaulyje septintojo sezono finalą neabejotinai padarys išskirtiniu, nors kai kurios formos ir kis, šio projekto esmę esame pasiruošę išsaugoti – ypatingam vakarui ruošiame labai jausmingą, muzikalų ir išskirtinai azartišką renginį. Nors turime atsisakyti masinių pasirodymų scenoje, kuriuose būtų daug šokėjų ar pritariančiųjų vokalistų, žiūrovų laukia išskirtinai vizualus šou − įspūdingas vizualizacijas ir atlikėjų kostiumus specialiai finalui jau ruošia geriausi savo srities profesionalai. Tai nebus dar viena transliacija „iš namų“, tai bus šou, kurio visi pasiilgome!“, − pažada G. Jaunius.

Gegužės 10 dieną, 19.30 val., LNK eteryje įvyks ir „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas, kuriame šeši finalistai kovos dėl geriausio balso titulo ir piniginio prizo. Pasirodymai bus saugiai be žiūrovų įrašyti iš anksto, o balsavimas vyks tokiu pačiu būdu – nugalėtoją tiesiogiai balsuodami rinks tik žiūrovai. 

Projekto komanda dalinasi ir svarbia informacija tiems, kas buvo įsigiję bilietus į finalines projekto kovas arenose. Šiuo metu Seime svarstomas įstatymo projektas dėl Lietuvos Respublikos COVID-19 ligos sukeltų pasekmių poveikio renginių organizavimo paslaugų teikimo vartojimo sutartims. „Lietuvos balso“ komanda tikisi, kad netrukus įsigaliosiantis specialus įstatymas padės tinkamai išspręsti visus su šia specialia situacija susijusius renginių organizavimo klausimus.

Žmonėms, įsigijusiems bilietus į „Lietuvos balso“ septintojo sezono ketvirtfinalį, turėjusį įvykti gegužės 17 d. Vilniaus Siemens arenoje, gegužės 24 d. Šiaulių arenoje planuotą pusfinalį, gegužės 31 d. Kauno Žalgirio arenoje numatytą finalą bei gegužės 10 dieną  Palangos koncertų salėje turėjusį įvykti „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalą, kurie nebevyks dėl Vyriausybės įvestų draudimų organizuoti renginius dėl COVID-19 viruso sukeltos krizės, dėl bilietų grąžinimo reikėtų kreiptis į bilietų platintojus nuo birželio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių