Pereiti į pagrindinį turinį

Palangoje skambės G.Jautakaitės balsas

2009-06-11 23:59
Sugrįžimas: G.Jautakaitė parvyko į Lietuvą, kad tautiečiams pristatytų savo muzikos albumą ir poezijos bei grafikos leidinį.
Sugrįžimas: G.Jautakaitė parvyko į Lietuvą, kad tautiečiams pristatytų savo muzikos albumą ir poezijos bei grafikos leidinį. / admin

Šeštadienį Palangoje kūrybos vakarą-koncertą surengs dainų autorė ir atlikėja Gintarė Jautakaitė.

Trumpam iš Amerikos, kur šiuo metu gyvena, atvykusi G.Jautakaitė savo gerbėjams Lietuvoje pristato muzikos albumą "Kol prašvis" ir poezijos bei grafikos leidinį "Dobilo širdy".

"Man tai labai reikšminga todėl, kad viskas sukurta lietuvių kalba. Seniai norėjau įrašyti lietuvišką plokštelę, išleisti pirmą ir paskutinę poezijos knygą, į kurią sudėjau viską, ką sukūriau nuo maždaug dvylikos metų. Su poezija ne taip artimai bičiuliaujuosi, kaip su daile ar muzika, bet eilėraščių prisikaupė tiek daug, kad sulaukiau pasiūlymo juos sudėti į knygą", – pasakojo Gintarė.

Daugelis prisimena jos nuostabų balsą bei sukurtas dainas "Vieversėlis", "Mediniai žirgeliai", "Dobilo širdy", o ypač – "Viešpaties lelija". Iki šiol Gintarės gerbėjai nepamiršo jos dainuotų "Kregždučių" Giedriaus Kuprevičiaus roko operoje "Ugnies medžioklė su varovais".

Lietuvoje pristatomą G.Jautakaitės albumą "Kol prašvis..." įrašyti padėjo Lincolnas Clappas, vienas žymiausių pasaulyje garso įrašų meistrų, dirbęs su Arieta Franklin, Witney Hiuston, "Bee-Gees", Ericu Claptonu, Barbara Straizand ir kitais garsiais pasaulyje atlikėjais. L Clappas šią plokštelę pavadino "epine muzika".

G.Jautakaitė yra dirbusi su garsiais muzikos prodiuseriais ir didžėjais, koncertavusi didžiausiose Didžiosios Britanijos scenose, o įrašų kompanijoje "EMI-Sony" įrašyta jos autorinė plokštelė "Earthless" yra pelniusi 13-ąją vietą populiariausių pasaulio kompaktinių plokštelių sąraše.

G.Jautakaitės kūrybos vakaras – birželio 13 d. 21 val. Palangos kultūros centre "Ramybė" (Vytauto g. 35).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų