Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulis pagal iliuzionistą

2009-02-19 09:00
Pasaulis pagal iliuzionistą
Pasaulis pagal iliuzionistą / admin

Taip fotografas Česlovas Česnakevičius pavadino savo fotomanipuliacijų parodą, kurią penktadienį pristatys klaipėdiečiams.

Jaunas vilnietis parodos autorius daugiausia reiškėsi elektroninėje erdvėje, kol prieš ketverius metus pradėjo kurti kompiuterinius fotomontažus. Šioji kolekcija jau buvo eksponuota pernai rugpjūtį Panevėžio fotografijos galerijoje. Ekspoziciją sudaro 30 darbų, Č.Česnakevičiaus sumanytų realaus vaizdo pagrindu 2005–2008 metais.

„Šiame fotografijų cikle aš vizualizuoju savo vaikystės fantazijas, prisiminimus, svajonių pasaulį. Laiką tarsi atkuriu iš prisiminimų. Jis reflektuoja dabartinį mano, kaip suaugusio žmogaus, žvilgsnį, kuris talpina nedidelę, bet reikšmingą dalelę valiūkiškumo, to anuometinio žmogeliuko“, – pasakojo fotografas.

Jo kūriniai – lyg aplankai, į kuriuos sudėtos asmeninės emocijos, kadaise pamatyti ir įspūdį palikę atmintin įstrigę vaizdai. Šie darbai – savotiška duoklė vaikystei, laikotarpiui, kai riba tarp realybės ir fantazijos lengviausiai ištrinama.

Fotografo teigimu, fotomanipuliacijų link jį pastūmėjo smalsumas, kaip atrodytų viena ar kita situacija šiek tiek ją deformavus ir papildžius nauja informacija. Kompiuterinės manipuliacijos autoriui – galimybė kurti fiktyvius, humoristiškus, siurrealistiškus, melancholiškus vaizdinius.

Č.Česnakevičiaus fotomanipuliacijų parodos „Pasaulis pagal iliuzionistą“ atidarymas – rytoj 18 val. Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7). Paroda veiks iki kovo 12 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų