Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutiniai sezono spektakliai

2009-05-12 09:00

Klaipėdos dramos teatras baigia sezoną visu pajėgumu – regis, jokios krizės ir besitęsianti benamystė negali nuslopinti teatralų kūrybinių galių.

Iš tiesų labiau yra kuo džiaugtis, negu liūdėti: aktorė Nelė Savičenko šiemet apdovanota Lietuvos Vyriausybės premija, Vytautas Paukštė už vaidmenį pjesėje "Mano Hamletas" pelnė Auksinį scenos kryžių kaip geriausias metų aktorius, o aktorei Elenai Gaigalaitei už nuopelnus teatro menui įteikta Padėkos kaukė.

Gegužę Klaipėdos dramos teatras, baigdamas šį sezoną, žiūrovams pasiūlys platų spektaklių spektrą – nuo visiems žinomos senosios lietuvių klasikos iki šiuolaikinės dramaturgijos pastatymų.

Žvejų rūmuose gegužės 14-ąją d. 18 val. bus rodomas žiūrovų pamėgtas spektaklis – lietuvių klasikės Žemaitės komedija "Trys mylimos". Tai lietuviška klasika, kupina nepretenzingo liaudiško humoro, perkelta į sceną režisieriaus K.Macijausko. Spektaklis su neblėstančiu pasisekimu rodomas jau kelioliktus metus, ir nuolat surenka pilnas žiūrovų sales. Dar viena jo ypatybių – spektaklyje vaidinama žemaičių tarme, tai neabejotinai suteikia spektakliui žavų autentiškumo atspalvį.

Klaipėdos muzikiniame teatre gegužės 20 d. 18 val. žiūrovai galės išvysti naujausią premjerinį spektaklį – Ivano Turgenevo komediją "Įnamis" (rež. Arvydas Lebeliūnas). I.Turgenevo "Įnamis" – dviejų dalių lyrinė komedija apie gerus ir skriaudžiamus žmones, apie jų viltis ir nuoskaudas. Tai pjesė apie karalius, netikėtai pavirstančius juokdariais, ir apie juokdarius, pavirstančius karaliais. Kas nutinka žmogaus sieloje, kai jis, galutinai įvytas į kampą, staiga pradeda maištauti – iš visiškos nevilties, galutinai užguitas nuolatinių patyčių ir pažeminimų? Kaip reaguoja aplinkiniai, vietoje pažemintos aukos staiga su siaubu išvydę baudėją ir patys pajutę kartų pažeminimo skonį? Turgenevo "Įnamis" – spektaklis, kuriame triumfuoja aktorinis teatras. Čia viskas paprasta, aišku, skaidru, kartais liūdna, kartais juokinga. Ir visada – gražu. Nes tai – klasika!

Gegužės 22 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) žiūrovų lauks garsaus prancūzų dramaturgo, šiuolaikinės komedijos metro Erico Emmanuelio Schmitto sąmoju bei elegancija žaižaruojanti pjesė "Paleistuvis". E.E.Schmittas pasaulyje žinomas kaip neprilygstamas šmaikščių dialogų kūrėjas, pjesę režisavo komedijų meistras režisierius Povilas Gaidys. Prie šio dueto belieka paminėti ir kitą puikų duetą – pagrindinius vaidmenis vaidinančius aktorius Vytautą Anužį ir Nelę Savičenko. Kaip medžiotojai pasakytų – dvigubas dupletas...

Paskutinįjį sezono spektaklį – kroatų dramaturgo Miro Gavrano "Viskas apie vyrus" – galėsime pamatyti Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) gegužės 28 d. 18 val. Pjesės "Viskas apie moteris", sulaukusios milžiniško pasisekimo visame pasaulyje, autorius M. Gavranas neapsikentė ir parašė vyriškąją versiją – dramą "Viskas apie vyrus". Šįkart scenoje – nebe moterys, o vyrai, pasakojantys skirtingų personažų gyvenimo istorijas. Žaidimo taisyklės tos pačios ir čia: aktoriams tenka vaidinti po keletą personažų, žaibiškai persikūnijant. Regis, vyrų pasaulis niekuo nenusileidžia moteriškajam: toks pats intriguojantis, dramatiškas, o neretai ir tragikomiškas... Tiems ir toms, kurie M.Gavrano padedami jau išsiaiškino viską apie moteris, beliko sužinoti viską apie vyrus. Tiesą sakant, daugiau vertų aiškintis dalykų pasaulyje nelabai ir yra – tad viską sužinojus beliks mėgautis saule ir džiaugtis ateinančia vasara. To visiems iš anksto ir linkime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų