Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutinis VU bardų festivalis

2009-12-04 11:58
Galimybė: šeštadienį bardų muzikos gerbėjai galės pasiklausyti ir A.Kulikausko.
Galimybė: šeštadienį bardų muzikos gerbėjai galės pasiklausyti ir A.Kulikausko. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės kultūrinį gyvenimą penktąjį ir paskutinį kartą skaidrina Vilniaus universiteto (VU) bardų festivalis. Jame pasirodo tiek puikiai žinomi, tiek pradedantieji šio žanro atstovai.

Festivalis prasidėjo ketvirtadienį koncertu "Visi savi" VU Matematikos ir informatikos fakultete, salėje, kurią Andrius Kaniava dar festivalio pradžioje pavadino didele virtuve. Dainuojamosios poezijos gerbėjai klausėsi nostalgiškų dainų mėgaudamiesi naminiu pyragu ir gerdami šiltą arbatą.

Tačiau tai buvo tik pradžia – penktadienį ir šeštadienį dar laukia du dideli koncertai, kuriuose galėsite klausytis garsių Lietuvos vyresniosios kartos dainuojamosios poezijos atlikėjų ir vis labiau mėgstamų bei laukiamų jaunosios kartos atstovų, kuriančių ir atliekančių šio žanro muziką.

Atlikėjų sąrašas įspūdingas. Penktadienio koncerte VU Gamtos mokslų fakulteto Didžiojoje Auloje (M.K.Čiurlionio g. 21 / 27) pasirodys Gediminas Storpirštis, "Liūdni slibinai" su Batmanu, Mindaugas Ancevičius su grupe, Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė, Saulius Bareikis, Vladas Bagdonas.

Šeštadienį bardų gerbėjai čia sugrįš dar kartą pasiklausyti A.Kaniavos su grupe, Andriaus Kulikausko, Daliaus Skamarako, Ernesto Bruzbarto, grupių "Ilgumos", "Rezervuota" ir "Atika", Jono Baltoko, Raimondos Pečkytės, Šarūno Černiausko.

Visi koncertai prasidės 19 val. Per pertraukas (taip pat ir prieš koncertus) lankytojai galės paskanauti čia pat ruošiamos kavos, kakavos arba arbatos ir paragauti šiuo metu Lietuvoje dar visiškai naujo gardumyno – keptų kaštainių.


Kur? VU Gamtos mokslų fakultete (M.K.Čiurlionio g. 21 / 27)

Kada? Gruodžio 4, 5 d. 19 val.

Kaina? Vienas koncertas – 15 litų

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų